Cu drag! O seara placuta!
Buna ziua! Astfel de informatii nu ar trebui sa fie secrete, in conditiile in care remuneratia persoanelor cu diverse functii in cadrul asociatiei de proprietari trebuie hotarata prin hotarare a asociatiei e proprietari, ca efect al exercitarii votului de catre proprietarii apartamentelor din blocul/blocurile unde locuiti. Ca o consecinta, si dovada ca aceste remuneratii s-au platit (si conditiile in care s-au achitat) ar trebui sa va poata fi prezentate, la cerere. In caz contrar, puteti face o sesizare in acest sens.
Buna ziua, in situatia in care aveti un titlu definitiv de proprietate, dreptul de proprietate nu piere prin neuz (cu exceptia uzucapiunii de 30 de ani), insa este o problema delicata care ar trebui discutata cu documentatia concreta pe masa cu un avocat, pentru a nu efectua demersuri fara o finalitate certa.
Buna ziua, din pacate cel mai probabil va fi considerata o eroare materiala, iar nu un motiv de nulitate a procesului verbal...
Sunt o serie de martori ce nu pot fi ascultati, in general, iar acestia sunt prevazuti de dispozițiile art. 315 din Codul civil. Cu toate acestea, in procesul de divort, pot fi ascultate rudele sau afinii, cu exceptia descendentilor.
In ceea ce priveste procedura, la momentul la care se pun in discutie probele din dosar, sub aspectul martorilor trebuie sa invocati dispozitiile pe care le-am mentionat mai sus si sa precizati ca martorul respectiv nu poate fi ascultat, raportat la interdictia impusa de lege/legiuitor.
Buna ziua! Desigur, in Romania, vorbim despre mostenire legala si mostenire testamentara (in baza unui testament). Deci, in eventualitatea in care se face dovada unui testament (care indeplineste conditiile de fond si forma cerute de lege), se va tine cont de acest document la momentul impartirii masei succesorale (integral sau partial, in functie de cum afecteaza drepturile celorlalti mostenitori).
Buna ziua, Cenzorul este remunerat pe baza unui contract de mandat, conform hotărârii adunării generale a asociaţiei de proprietari, consemnată în procesul-verbal.
In eventualitatea in care o astfel de hotarare nu exista, urmeaza sa solicitati si sa se ia o astfel de hotarare, pt un cuantum al remuneratiei raportat la munca pe care activitatea de cenzor o implica in situatia dumneavoastra specifica, la numarul de apartamente si, desigur, la disponibilitatea proprietarilor de a va remunera intr-un cuantum mai mic sau mai mare.
Cu toate ca aceasta obligatie exista, cuantumul concret am remuneratiei nu este prevazut de lege, astfel incat, daca nu sunteti de acord cu suma convenita de asociatia de proprietari, nu aveti cum sa ii obligati pe calea unei actiuni la stabilirea unuii anumit cuantum.
In eventualitatea in care preferati ca aceasta discutie sa fie oficiala, v-as sfatui sa formulati o notificare adresata asociatiei de proprietari, solicitand organizarea unei adunari a asociatiei de proprietari cu acest subiect pe ordinea de zi.
Sper sa va fie utile sfaturile de mai sus! O zi placuta!
Buna ziua! Din pacate, este foarte dificil sa primit raspuns raportat la sustinerile dumneavoastra de mai sus, fara a fi verificata toata documentatia din spate. Este necesar sa se verifice solutia privind recalcularea, decizia initiala, cat si dovezile dumneavoastra cu privire la perioada in care ati activat in campul muncii, in ce categorii ati fost incadrata si daca incadrarea s-a realizat valabil. Numai astfel veti putea fi statuita corect cu privire la pasii ce trebuie urmati.
Va sfatuiesc ca, in eventualitatea in care doriti sa contestati decizia de recalculare, sa aveti in vedere faptul ca acest lucru se poate face intr-un termen dat (45 de zile de la momentul primirii deciziei). In eventualitatea in care depasiti acel termen, decizia de recalculare a pensiei nu mai poate fi anulata.
O zi placuta in continuare si sper sa va fie utile informatiile de mai sus!
Buna ziua! Mama dumneavoastra se poate adresa arendasului pentru a-i solicita suma care i se cuvine, iar, daca arendasul are vreo dovada ca a platit banii pe pamant celuilalt mostenitor, se poate indrepta impotriva acestuia din urma pentru a recupera partea sa din bani.
Deci, mai intai, trebuie clarificat daca arendasul a achitat suma de bani catre celalalt mostenitor si daca are vreo dovada ca a achitat arenda. Daca da, atunci mama dumneavoastra se poate indrepta impotriva celuillat mostenitor pentru a-si pretinde partea. Daca arendasul nu are vreo dovada ca a platit, mama dumneavoastra ii poate cere direct lui arenda (partea sa).
Sper sa va fie de folos aceasta informatie!
Buna ziua! Sfatul meu ar fi sa adresati o Notificare/Cerere prin care sa solicitati comunicarea unui raspuns oficial, scris, cu privire la motivele pentru care nu ati fost selectat printre bursierii de anul acesta, expunand situatia de fapt asemanatorul modului in care ati facut-o mai sus. Raportat la motivele ce au stat la baza acestei decizii, deci, in functie de raspunsul concret pe care il veti primi, se poate lua o hotarare corecta si competenta cu privire la oportunitatea promovarii unei contestatii si/sau a unei actiuni in fata instantei de judecata.
In eventualitatea in care solutia de respingere a cererii dumneavoastra privind bursa a fost deja respinsa (public sau printr-o comunicare directa catre dumneavoastra), trebuie verificat sa nu pierdeti vreun termen de contestatie/actiune necontencioasa sau contencioasa impotriva acestui rezultat, chiar in situatia in care rezultatul ce v-a fost comunicat nu este motivat.
Sper sa va fie de ajutor informatiile de mai sus!