avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea Istrate

Activitate Andreea Istrate

Nu vi se incalca drepturile parintesti, ci sunt aparate drepturile minorului. Din moment ce banii sunt intr-un cont al carui titular este copilul dvs., numai acesta poate retrage banii, pentru ca se considera ca acei bani sunt ai sai, iar ceea ce ati facut dvs. este o donatie.
In calitate de reprezentant legal al copilului, puteti incheia anumite acte in numele acestuia, dar in anumite situatii este nevoie de acordul instantei de tutela, potrivit noului cod civil.
Patrimoniul minorului trebuie protejat de actele abuzive ale reprezentantului legal.
Desi sunteti mama lui, aveti nevoie de acest acord.
Pentru acest acord, trebuie sa faceti cerere la instanta in raza careia domiciliati dvs. si copilul, deoarece primariile nu mai au astfel de atributii de la intrarea in vigoare a noului cod.
Răspuns la discuția \\" DIVORT - partaj\\"
Criteriile in baza carora se atribuie proprietatea unei locuinte dupa divort sunt foarte multe, precum contributia fiecarui sot, posibilitatile financiare prezente, existenta copiilor si persoana carora le-au fost incrdintati, existenta unei a doua locuinte.
Sunt multe aspecte de dicutat, iar simplul fapt ca unul din soti are o dizabilitate nu-i acorda sanse 100% de castig.
Răspuns la discuția Drpetul de habitatie viagera
Daca dreptul de abitatie viagera este stabilit pe tot apartamentul, are tot dreptul sa nu va lase sa intrati in casa, ca si un chirias. Acolo isi are domiciliul de fapt si daca intrati fara voia ei, puteti fi acuzati de violare de domiciliu.
Soacra insa nu are un drept de proprietate asupra locuintei, astfel ca nu o poate vinde si nu o poate lasa mostenire.
Răspuns la discuția Executare silita
Apartamentul fiului dvs. nu va fi urmarit silit, daca este pe numele acestuia. Daca figurati dvs. ca si proprietar, va putea fi urmarit. Este posibil ca executarea sa se opreasca la poprirea conturilor dvs., iar lunar va va fi retinuta o suma pana la acoperirea creantei.
Răspuns la discuția Restituire mostenire
daca este nepot de frate are drept de mostenire, dar numai daca a acceptat in termen legal succesiunea. Acceptarea poate fi tacita, prin efectuarea de acte ce conduc la ideea proprietatii, precum vanzarea unor bunuri de o anumita insemnatate, acte de admnistrare definitiva.
Fiind insa nepot de frate, nu are dreptul la rezerva succesorala.
Chiar daca va ataca certificatul de mostenitor al tusicii si sa spunem, va castiga, nu veti fi obligata sa restituiti bunul, operand principiile aplicabile teoriei mostenitorului aparent. Nepotul va avea o creanta impotriva tusicii. In orice caz, suma ce ar reprezenta contravaloarea partii sale din mostenire trebuie recuperata de tusica
Răspuns la discuția reabilitare
Adica este recidivist? Reabilitarea se stabileste in functie de ultima condamnare.
Răspuns la discuția reabilitare
Termenul de reabilitare este de 4 ani plus jumatate din durata pedepsei, adica in total 5 ani si aprox. 7 luni de la momentul la care se considera pedeapsa ca executata.
Răspuns la discuția Restituire mostenire
Tusica este mostenitoare legala al unchiului si are si rezerva succesorala. chiar daca toate bunurile erau pe numele lui, daca o parte au fost cumparate in timpul casatoriei, sunt bunuri comune.
Nepotul din inchisoare este descendent sau nepot de sora/frate?
Daca este descendent are sezina si rezerva succesorala, astfel ca poate ataca un certificat de mostenitor emis fara prezenta sa.
Răspuns la discuția reabilitare
La ce pedeapsa a fost condamnat?
Răspuns la discuția Curator copil minor
Ati fost la un birou notarial sa intrebati? In situatia dvs. nu este vorba de interese contrare, astfel incat nu cred ca aveti nevoie de un curator. Daca minorul are mai putin de 14 ani, veti semna dvs. pentru el, in calitate de reprezentant legal.