avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Activitate anda.i

Activitate anda.i

Buna ziua,
Va rog, imi puteti spune ce cod COR corespunde functiei de Director Export ? #-o

multumesc anticipat
Buna ziua,
Va rog ma puteti ajuta in urmatorul caz :
Ce sanse sunt de a obtine o condamnare cu suspendare, la o fapta petrecuta in 2009, cu citatie la instanta de fond in martie 2011, prima infatisare, in cazul conducerii sub influenta alcoolului , dosar penal, in conditiile in care exista antecedente penale. Prima fapta a fost savarsita in 1998, existand o hotarare definitiva de executare a pedepsei (7 ani cu executare din care au fost efectuati 4 ani si 1 luna ). Detentia a fost executata in perioada 1998-2002,respectivul avand o comportare ireprosabila prestand diverse munci in folosul comunitatii in cadrul penitenciarului. In perioada 2002-2011 persoana a avut loc de munca stabil, neexistand nici un incident infractional.
La prima infatisare a avut avocat din oficiu.
Va multumesc anticipat pentru opinii.
CIM-ul se incheie in 3 exemplare din care ar fi trebuit sa intrati in posesia unuia dintre ele. Faceti o solicitare in scris catre angajator de a intra in posesia unui exemplar. Verificarea platii impozitelor se face adresand cate o cerere la somaj, pensii, sanatate si circa financiara .
Preavizul este suspendat numai de concediu medical. Concediu de odihna acordat in interiorul preavizului il calculati ca facand parte din cele 20 zile lucratoare de preaviz.
Codul Muncii reglementeaza acordarea concediului de odihna :
ART. 143
(2) Prin programările colective se pot stabili perioade de concediu care nu pot fi mai mici de 3 luni pe categorii de personal sau locuri de muncă.
(3) Prin programare individuală se poate stabili data efectuării concediului sau, după caz, perioada în care salariatul are dreptul de a efectua concediul, perioadă care nu poate fi mai mare de 3 luni.
(4) În cadrul perioadelor de concediu stabilite conform alin. (2) şi (3) salariatul poate solicita efectuarea concediului cu cel puţin 60 de zile anterioare efectuării acestuia.
(5) În cazul în care programarea concediilor se face fracţionat, angajatorul este obligat să stabilească programarea astfel încât fiecare salariat să efectueze într-un an calendaristic cel puţin 15 zile lucrătoare de concediu neîntrerupt.

Răspuns la discuția grupa a doua de munca
Grupa a II-a de munca se demonstreaza cu adeverinta de la angajator. Nu este de ajuns daca a fost incadrat ca fochist. Angajatorul trebuia sa obtina de la ministerul muncii aprobarea pentru grupa a II-a de munca. Daca nu a facut aceasta nu se ia in calcul grupa pentru unchiul dumneavoastra.
Răspuns la discuția demisie sau acordul partilor
Demisia este un drept al angajatului ,act unilateral scris, de incetare a activitatii .Nu puteti pleca atfel decat prin demisie. Aceasta presupune efectuarea unui preaviz specificat expres in CIM-ul dumneavoastra sau prin acordul partilor (angajatorul este de acord sa renunte la efectuarea preavizului).
Faceti o notificare scrisa catre angajator prin care il instiintati de demisia dumneavoastra , specificati perioada de preaviz, o depuneti la secretariat cu numar de inregistrare. Daca refuza sa va primeasca notificarea o puteti trimite prin posta sau curier cu confirmare de primire.
Buna ziua,
Pentru cei cu salarii de peste 30 de milioane de lei, deducerea este zero, indiferent de numărul persoanelor pe care le au in intreţinere.
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
1.Pentru contractul de munca taxele aferente vi se retin si se vireaza automat de catre angajator.
2.Ca sa vi se ia in calcul si veniturile din activitatile independente nu este de ajuns sa vi se opreasca numai impozitul de 16 %. Pentru aceste venituri suplimentare trebuia sa incheiati un contract pe persoana fizica la sanate, somaj , pensii.Contractul este valabil de la data incheierii si nu puteti plati retroactiv .
1. Acordarea indemnizatiei pentru nasterea copilului, nefiind un drept salarial ci un drept ce rezulta din CCMN 2007-2010,se prescrie in termen de 6 luni, termen ce incepe sa curga de la data nasterii copilului.
2.Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii de peste 3000 ron nu se acorda deducere personala.
Răspuns la discuția perioada preaviz
In caz de concediere individuala sunt 20 zile lucratoare nu calendaristice.
CCMUNN 2007-2010
Art. 74 (2) În cazurile în care unitatea este obligată, potrivit legii, să acorde un preaviz la desfacerea contractului de muncă, durata preavizului va fi de 20 de zile lucrătoare.
(3) În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.