avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate cristina sandu

Activitate cristina sandu

Buna seara!
Poate directorul economic sa semneze documentele necesare unei achiziții fără a avea viză cfp?
Persoana care acorda viza este scoasa din documente.
Multumesc
Buna ziua
Unde mă pot adresa pt a primi un răspuns referitor la obligativitatea înscrierii în colegiul consilierilor juridici a unui consilier juridic cu o vechime de peste 15 ani in instituții publice!
Da. Ai nevoie de o delegatie/ imputernicire din partea societatii.
Citeste art 84 _ reprezentarea conventionala
Discuție Servitute
In anul 1996, X dobandeste un teren, prin donatie, de la tatal sau. Anterior acesta dobandise terenul prin act de partaj voluntar.
In anul 2004, tatal lui X incheie un act aditional la actul de partaj voluntar si recunoaste un drept de servitute pt unul dintre copartajanti. X nu stie despre existenta actului aditional.
X este chemat in judecata de catre unul dintre vecini pt a i se recunoaste dreptul de servitute pe o latura de 4 m latime si 100 m lungime.
Ce poate face X????
Răspuns la discuția Evacuare
Exceptia inadmisibilitatii s- a bazat pe facptul ca nu au fost respectate dispozitiile privind comunicarea notificarii de evacuare. Aceasta a fost comunicata la domiciliul chiriasului si nu la adresa imobilului inchiriat.
In situatia in care se reia procedura, se transmite notificarea la sediul corect si se depune cerere la instanta, paratul va invoca exceptia autoritatii de lucru judecat.

Discuție Evacuare
Daca instanta a admis exceptia inadmisibilitatii cererii - notificarea a fost trimisa la domiciliul chiriasului si nu la adresa imobilului, se poate depune o noua cerere de evacuare???
Paratul va invoca autoritatea de lucru judecat...
UN CONTRACT DE CREDIT, MAI PRECIS O CERERE DE CREDIT PT NEVOI PERSONALE, P TCA ASA SE NUMESTE, INCHEIATA INTRE O PERSOANA FIZICA SI O BANCA CARE NU ESTE REPEREZENTATA DE ADMINISTRATOR SI NICI NU A EXISTAT O PROCURA DATA UNUI ANGAJAT PT A INCHEIA CONTRACTUL , ESTE LEGAL SAU POATE FI ATACAT IN INSTANTA CA FIIND NUL?
nu a incheiat cintract de inchiriere si nu ii gaseste pe fostii chiriasi. Pana deschide succesiunea ce se poate face? Anunta Romtelecomul ca titluarul a decedat?
Am urmatoarea speta si as avea nevoie de ajutor. Bunica prietenei mele a decedat anul acesta si inca nu a deschis succesiunea. Pana la data decesului batrana a locuit cu prietena mea si si-a inchiriat apartamentul unor tineri care au dorit sa beneficieze de telefon si iternet. Batrana a incheiat un contract cu Romtelecom. Chiriasii nu au platit facturile si acum prietena mea primeste notificari prin care bunica ei este somata se plateasca facturile plus taxa de rezilier ea contractului cu Romtelecom. Ce poate face ea? Este o suma destul de mare si nu are posibilitate sa o platesca integral. Stiu ca in momentul in care se deschide succesiunea aceepti bunurile dar si datoriile defunctului. Prietena mea doreste sa deschida succesiunea anul viitor. Dar pana atunci ce face cu Romtelecomul?
Discuție uzucapiune
cum se numeste actiunea in instanta prin care doresc sa mi se recunoasca dreptul de proprietate asupra unui imobil, dobandit in urma cu aproape 40 de ani, prin chitanta de mana?Cum ma adresez instantei?