în grija carei persoane se afla originalele. persoana care atesta faptul ca acele cpoii sunt facute dupa original, doar atat se atesta prin "conform cu originalul" nu si legalitatea sau corectitudinea lor.
unui sofer pe autocamion, se poate încheia contract de garantie materiala? binenteles se va încheia un pv de predare primire a camionului. este cam impropriu grantia materiala deoarece aceasta se refera doar la bunul aflat în gestiune. Aici este vorba de amenzile pe care soferii le platesc pt radar sau alte contraventii savarsite de acestia dar care se comunica societatii prin pv. societatea este obligata sa le achite iar soferilor cum se pot face retinerile pt aceste amenzi? din salariu nu..... atunci? daca poate sa ma ajute cineva ....:((... va multumesc.
stie cineva dac revocarea deciziei de concediere este agreata. Avand în vedeere faptul ca revocarea nu este reglementata de codul muncii (ce putin eu nu am gasit) totusi în cazul în care o decizie de desfacere a CIM , disciplinar, este lovita de nulitate ...din diverse motive, decizie atacata în instanta si angajatorul revoca aceasta decizie înainte ca instanta sa dispuna. Adica. revoca acea decizie, repune angajatul în situatia anterioara situatie în care litigiul ramane fara obiect. vi se pare corecta aceasta procedura. astept sugestii si pareri. Multumesc
are cineva dreptul sa filmeze si sa fotografieze angajatii si activitatea unei soc. com (pe teritoriul acesteia) pt a fi folosit la diferite reclamatii, evident fara acordul proprietarului si existand interdictii prin afise în acest sens!
nu cred ca ati înteles bine. la data acordarii creditului sotia titularului avea venituri fiind angajata si nu s-a angajat creditul fara consimtamantul ei, binenteles ca doar cu acordul ei s-a putut scoate acel credit, problema este ca asigurarea s-a încheiat pe numele ei adica a coplatitorului si nu a titularului contractului de credit ori acum cand a survenit decesul acestuia societatea de asigurare nu despagubeste în nici un fel deoarece coplatitoarea va suporta ratele pana la achitarea integrala a creditului.
o persoana scoate un credit, coplatitor este sotia acestuia , fiind mai tanara (?) se încheie polita de asigurare pe numele acesteia. dupa 2 ani de la data acordarii creditului cei doi divorteaza fara însa a face partajul, ei avand un bun imobil împreuna. la 2 ani de la divort titularul creditului decedeaza. evident ca fiind asigurarea facuta pe coplatitor nu i se acorda de catre asigurator nici o despagubire. Coplatitoarea (fosta sotie) ramane sa achite creditul în continuare?! partajul îl va face cu mestenitorii legali adica parinti si fratele defunctului . ceea ce nu pot eu întelege este acea asigurare facuta pe coplatitor. este legal? adica banca acorda un credit unei persoane neasigurate?
credeti ca o actiune în instanta ar putea face ceva pt aceasta coplatitoare. mentionez ca aceasta nu are nici un venit iar banaca solicita plata ratelor. daca aveti sugestii sau cunostinta despre un caz similar....
am un imobil construit în 1996 pentru care se plateste impozit pe cladire din 1995 dar a fost construit fara autorizatie. am depus la judecatorie o actiune în constatare însa ulterior am aflat de aceasta ordonanta. Cand am solicitat primariei eliberarea adeverintei pt înscrierea în CF acestia mi-au spus ca nu se poate elibera asa ceva. Daca stie cineva de existenta unui precedent de înscriere în CF în baza OG 64/2010 va rog sa-mi spuneti deoarece pe 10 feb avem primul termen însa am sa solicit o amanare . practic daca nu se va elibera acea adeverinta de la primarie nu vad rostul completarea la legea 7 cu respectivul art. (32)
art. 65 al 1 permite desfacerea CIM-ului din motive ce nu tin de persoana angajatului , mai exact este reorganizarea societatii asadar angajatul poate beneficia de ajutor de somaj. In cazul în care CIM-ul se desface din motive imputabile angajatului se va respecta neaparat întreaga procedura a cercetarii disciplinare si doar daca ROI-ul, fisa postului etc prevede ca sanctiune desfacerea contractului de munca se va proceda în consecinta
va rog sa-mi spuneti daca s-a modificat taxa de timbru pt. declaratia de creanta? sau a ramas tot 39 lei si tmbru de 0.30 bani. multumesc