Buna ziua.
Tatal fetitei mele trebuie sa plateasca o pensie alimentara de 175 lei/luna si potrivit sentintei cu ,,exercitarea in comun a autoritatii parintesti'', ,,ambii parinti au obligatia sa contribuie in egala masura la cheltuileile generate de cresterea si educarea minorei'' .
Timp de 7 ani ai fetitei nu am vazut 1 leu in plus de la el, desi precizez ca este un tip extrem de bogat- cu 5 vile (dar care castiga 271 lei, salariu la firma lui pt 2 ore lucrate- BAIAT DESTEPT, a invartit legea in favoarea sa). De 5 luni, in loc de 175 lei, a achitat 500 lei/luna , considerand ca 300 lei este jumatate din taxa la after school.
Un gest prea frumos ca sa fie adevarat, si cunoscandu-l .,,nimic nu este gratis'' urmarea sa ii dau fetita in vizita dupa bunul plac....cand avea el chef....Bineinteles ca nefacand ca el a inceput sa ameninte cu diverse, printre care ca : ,,din luna martie vom compensa sumele platite in plus si ca diferenta va fi considerata pensia achitata in avans '' si ca pana nu ne vom regla nu va mai achita nimic.
INTREBARE: este posibil asa ceva? In conditiile in care in sentinta este precizata plata la data de 5 ale fiecarei luni a pensiei si asa mizere , daca ma raportez la nivelul lui de trai? Personal consider ca pensia este o obligatie lunara si orice suma peste ar intra la partea a 2-a a sentintei- cu ,,ambii parinti au obligatia sa contribuie .....''
Multumesc pentru intelegere...cred ca dvs ati exprimat cel mai bine starea de fapt....sunt convinsa ca nu numai in cazul meu se intampla asa...este cam o chestiune general intalnita, bineinteles si cu mici exceptii...unii cu greul si cu umarul si altii cu lauda si datul din gura....
cred ca am omis sa precizez ca am apelat la serviciile unui mediator atunci cand am deschis eu procesul de marire pensie de intretinere , dar domnul milionar nu a binevoit sa dea curs invitatiei mediatoarei desi i s-au facut niste propuneri de conciliere unde i se ofereau din partea mea mult mai multe vizite decat cere el acum...insa a preferat sa ia in deradere incercarea mea si s-a continuat pe calea legala tocmai pt ca stia ca aducand o adeverinta de 271 lei/ lunar ,,NU VOI OBTINE MAI MULT'' (asa gandeste el, fara sa ia in calcul ca eu pt copil m-am luptat). precizez ca si eu si sotul meu locuim tot intr-o vila...este adevarat ca nu avem 5 ca tatal biologic...si noi avem pe langa vila un apartament in plus, castigam bine...insa daca la lege spune ca ambii parinti sa contribuie la cresterea si educarea minorei am considerat normal sa-i cer sa faca si el efectiv ceva pt acest copil(nu ma deranja sa-i plateasca lectiile de pian, gimnastica, pictura sau orice altceva, dar sa fie ceva nu doar lauda din gura si injuraturile la eforturile mele si ale sotului meu...care am stat langa acest copil si care acum la 5 ani si 7 luni citeste carti intregi pt copii pe nerasuflate...socoteste, scrie dupa dictare si dovedeste o istetime care i-a fost cultivata in timp nu doar de cadrele didactice).
si DA. domnule MIREBIRE...da...,,ia-o si tu sa vezi cum este'' ce este rau in asta? gresesc? pai nu de asta se zbate domnul ..nu de asta isi arata interesul de a petrece timp cu ea? sau trebuie cumva sa-i permit doar sa-si bata joc fara sa stie datele exacte ale problemei (de pe fotoliu , din fata televizorului toti suntem buni patinatori, skiori...ba poate mai buni fotbalisti si piloti de curse..pana ajungem efectiv pe teren)
poate multi m-ar blama ca procedand astfel singura care va avea de suferit este fetita....insa nu as fi luat aceasta decizie, nici eu , nici sotul meu- care precizez ca este ff atasat de micuta si aceasta la randul ei de el...daca copilul ar fi fost in vreun fel deranjat sau as fi vazut ca nu-i face placere sa mearga in vizita la tatal biologic...
corect....nu m-am impotrivit niciodata sa vada fetita ...ba dimpotriva mereu i-am lasat-o o zi 2 in plus ba chiar 1 saptamana in vacanta de vara si tocmai acest lucru il pusesem pe hartie in propunerea pe care i-a prezentat-o la mediator, insa atunci nu a fost interesat si acum dupa 2 ani s-a trezit ca mai bine intenteaza proces in care solicita CHELTUIELI DE JUDECATA, stiind bine ca instanta nu i-ar refuza sa ia micuta la 2 saptamani in loc de 3.
si DA, ma incurca in viata personala si profesionala pt ca in weekenduri mereu plecam din oras si eu de multe ori la cursuri de specializare, cand imi iau si familia dupa mine..cred ca propunerea mea de a sta o luna si o luna ar multumi pe toata lumea...fetita si-ar cunoaste tatal mai bine, tatal ar primi ce isi doreste: mai mult timp cu copilul sau iar eu nu as mai fi agasata de un individ vesnic contra.
Buna ziua.
Ar putea sa-mi spuna cineva cat ar trebui sa platesc taxa de timbru pentru o cerere reconventionala cu un singur petit?
Este vorba de un proces intentat de tatal fetitei mele pt modificarea programului de vizita , iar eu vreau sa fac cerere reconventionala
Buna ziua.
Actualmente intampin urmatoarea situatie:
- am o fetita de aproape 6 ani , si del a1 an al micutei sunt tot intr-un continuu razboi cu tatal acesteia, un tip bogat , dar care afisand o dragoste si un interes nemaiintalnit pt acest copil, a facut tot posibilul sa se afiseze instanta cu 271 lei venit (angajat la firma proprie cu 2 h / zi), demonstrand ca nu profitul net al firmei sale a fost reinvestit si multe alte tertipuri pe care legea le pune la dispozitie;
- trecand peste acest aspect, de cand m-am recasatorit a facut tot ce i-a stat in putinta sa-mi faca viata un calvar , sa minta si sa ma incurce pe toate planurile, in ciuda sentintei definitive care ii ofera drept de vizita 1 data la 3 saptamani plus vacantele portionate.
In aceasta sentinta este stabilit DOMICILIUL COPILULUI LA MAMA SI EXERCITAREA IN COMUN A AUTORITATII PARINTESTI.
-ma trezesc ca m-a actionat iar in judecata, pt modificarea programului de vizita...de la 3 la 2 saptamani si multe alte pretentii de genul....schimbarea vacantelor, TOTUL PE FONDUL DORINTEI DE A PETRECE CAT MAI MULT TIMP IMPREUNA CU FIICA LUI....
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta:
-data fiind situatia in sine eu si sotul meu am hotarat sa facem o CERERE RECONVENTIONALA la cererea lui de modificare program in care sa solicit ca minora sa stea 1 luna la tatal ei. o luna la mine timp in care fiecare parinte are nu doar DREPTURI , CI SI OBLIGATII DEPLINE si astfel nici nu ne mai deranjam unul pe celalalt, jignim si imputam diverse (motivez ca fetita se simte ff bine si cand merge in vizita, si intreband-o mi-a raspuns ca i-ar placea sa stea ceva timp cu TATA si apoi sa vina la mami- chiar ea s-a exprimat : jumatate la tine, jumtatate la el).
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) as putea cumva sa pierd acest proces, adica instanta sa decida sa-i dea doar cele solicitate de el- in conditiile in care eu de fapt sutn dispusa sa ofer mai mult, tocmai pt interesul superior al minorei?
2)credeti ca ar putea sa se accepte cele solicitate de mine , dar domiciliul sa ramana in continuare la mama?adica fetita sa mearga la aceeasi gradinita, scoala...in zona domicililului meu? sau credeti ca el ar putea sa profite de acest lucru si sa ceara stabilirea domiciliului la el (in cadrul acestui proces sau intr-un proces ulterior?), astfel incat toate deciziile legate de copil sa le ia exclusiv el si astfel sa ma trezesc ca de fapt ma incurca si mai mult?
Precizez ca am luat aceasta decizie pt ca intre noi este o mare problema de comunicare, tot ce aleg eu nu i se pare potrivit pt copil (raportandu-se la posibilitatile lui financiare), insa daca ii solicit ca in conditiile stabilite de lege sa contribuie ,,ambii parinti la cresterea si edcuarea minorei'' ma jigneste spunand ca daca i-as da lui copilul ,,nu ar sta mana intinsa la cersit, si nu ar avea nevoie de nimic de la mine'').
Asa fetita va beneficia nu doar de grija fiecarui parinte in parte, va petrece timp egal cu ambii, ci poate astfel si tatal va realiza tot ce inseamna acest copil si se va implica -daca pana acum nu de buna voie, ci contrans de conjuctura.
Buna ziua.
Sunt casatorita de 5 ani cu cel de-al doilea sot al meu...si eu si el avand copii din prima casatorie.
Sotul meu -unic copil, a mostenit de la parintii lui o mare suma de bani, terenuri si proprietati, actualmente noi locuind in una din acestea.
Copii sai, o fata si un baiat ambii de peste 20 ani nu pastreaza legaturi cu sotul meu, unul din ei locuind in afara tarii- precizez ca in 5 ani de casatorie eu nu i-am cunoscut personal.Precizez ca unul din ei in perioada cat socrii mei au trait au solicitat sume enorme de bani de la acestia, pe care le-au si primit, sotul meu fiind fff suparat ca nici macar nu l-au intrebat ca parinte si a cerut direct bunicilor, exploatandu-le slabiciunea pt el.
Intrebarea mea este: in cazul decesului sotului meu ce procent imi revine mie ca si sotie legala (si mai exact DACA imi revine ceva ) in fata celor 2 copii ai sai (fiica lui fiind nascuta in urma unei aventuri de tinere, si nu au vazut-o crescand, practic sunt 2 straini).
Cum ma sfatuiti sa imi pun la adapost batranetile, in fata unor tineri care vor veni si vor spune ,,ESTE CASA BUNICILOR , TU NU AI CE CAUTA AICI!!"" desi cat tatal lor a fost in viata(precizez ca inca este , dar vorbesc ipotetic) nu au dat un telefon si nu l-au vizitat ce sa mai vorbim de ingrijire, eu sotia luii find cea care i-am fost alaturi.
Sotul meu spunea ca ar putea sa-mi faca un act prin care ei ar dobandi proprietate nula- adica pana la moartea mea nu ar putea instraina bunurile. Va rog sa ma lamuriti daca exista asa ceva....si mai ales daca nu exista nici un fel de act care sunt drepturile mele (stiu ca in caz de divort sotia nu primeste nimci din mostenirea sotului, insa in cazul decesului acestuia care sunt reglemetarile legale?)
Multumesc.
PT DOAMNA m_ella2005 ....:
- nu este interesant ca am pierdut....STIAM CA SE PUTEA INTAMPLA ASTA....DAR A MERITAT SA INCERC....;
legat de punctul 2.....POATE NU M-AM FACUT CLAR INTELEASA: domnul ,,TATA'' a scos in BATAIE DE JOC acea adeverinta de venit (DE 271 LEI)....PT CA EL ESTE ADMINISTRATORUL FIRMEI....tocmai mizand pe o gandire identica cu a dvs....si pe o lege extrem de permisiva....deci nu s-ar pune problema ca nu i s-ar plati salariul...CAND DANSUL SI-L PLATESTE SINGUR!
- eu am aflat intamplator , intrand pe portalul JUDECATORIEI SECTORULUI X....pt ca imi trebuia nr de dosar ...si am vazut data la care DANSUL A DEPUS APEL (azi am fost la JUDECATORIE si am aflat ca nu s-a sustinut nici un proces....ca abia in 3 zile va trece termenul pt cele 30 zile cand se contesta decizia instantei...si ca oricum APELUL il voi gasi la TRIBUNAL..si ca li se pare absurd sa fi fost CITATA PRIN PUBLICITATE...atata vreme cat eu am domiciliul stabil la aceeasi adresa binecunoscuta TATALUI. Dar din pacate asa apare scris pe SITEUL JUDECATORIEI...;
Deci....probabil ca voi face si eu o INTAMPINARE ceva...si ma voi prezenta...insa revin cu intrebarea: CHIAR SI IN CAZUL PENSIILOR ALIMENTARE se poate ca un TATA rau intentiontionat sa CASTIGE ? adica sa i se strearga aceste datorii...pe motiv ca ce? Ca este amarat si ca are doar 271 lei pe hartie?
Pana a urma macar acel judecator care chiar daca a RESPINS motivand legal MARIREA PENSIEI...poate a rationat faptul ca....DA , SA SE IMPRUMUTE sa-si achite pesnsia alimentara...
Nu stiu daca dvs sunteti sau nu mama, doamna m_ella2005 , dar mai ales acum pe timp de criza....suntem multi care poate uneori NE IMPRUMUTAM ....sa cumparam copilului diverse lucruri...sau sa achitam pe langa gradinita+ haine+ mancare + optionale+ diverse cursuri multe altele necesare acestor pui de oameni....
Si stiu.....se gandeste la modul ca DACA NU-TI PEMRITI SA CRESTI COPILUL sa-l dai copilul celui care isi permite PRECIZEZ CA EXACT CU ACEEASI ADEVERINTA TATAL a fost impotriva stabilirii domiciliului la mama, motivand ca are multiple posibilitati si case..iar acum cand trebuie sa plateasca SA-I PLANGEM DE MILA?
Multumesc mult pt raspuns....DAR PREFER TOTUSI O PARERE MAI PROFESIONALA!!
Buna seara.
Am o fetita de 4 ani si 3 luni pt care tatal plateste o pensie alimentara de 175 lei (cand are chef)...intrucat desi este un tip fffff bogat (are 3 vile si un profit pe firma anula de peste 100. 000 lei- bineinteles fara sa ridice dividendele), a depus in timpul procesului de custodie o ADEVERINTA DE VENIT DE 271 LEI (pt un program de 2 ore prestate la firma lui ).
AM INTENTAT un proces de :
1) MARIRE PENSIE ALIMENTARA (cu toate doveziel aferente)
2) PLATA PENSIEI in intervalul 1-5 ale lunii.
Am pierdut punctul 1, intrucat TATAL nu si-a ridicat dividendele in schimb am castigat punctul 2 si implicit PLATA CHELTUIELILOR DE JUDECATA...insa m-am trezit ca acelasi ,, TATA'' a facut APEL....ca sa NU ACHITE ACESTE CHELTUIELI - in suma de doar 1020 lei. Bineinteles ca am fost CITATA PRIN PUBLICITATE....deci nu am avut nici macar sansa sa ma apar cumva....
Intrebarea mea, lasand la o parte faptul ca totul este o razbunare si o rautate specifica multor tati , si mai ales din randul celor cu bani...CE SANSE ARE CA INSTANTA SA-I APROBE APELUL si automat SA-I ANULEZE PLATA ACESTOR CHELTUIELI????
Buna ziua. Cum as putea sa am sanse ca un proces de MARIRE PENSIE ALIMENTARA sa se judece la Bucuresti- domiciliul meu si al minorei de 3,4 ani ...si nu la BRASOV- domiciliul tatalui
care si la procesul de incredintare a invocat mutarea dosarului de la Tribunalul Bucuresti la Tribunalul Brasov pe motiv de necompetenta teritoriala>?
pt ca...
1. el sta in BRASOV si eu in BUCURESTI.. iar aici la REGISTRU COMERTULUI mi s-a dat aceasta hartie cu PROFITUL NET realizat de firma lui din BRASOV..
2. la administrati financiara probabil ca pt firma mi s-a da aceeasi informatie...iar ca persoana fizica mi-ar spune salariu declarat la tribunal..pe baza adeverintei de SALARIAT (respectiv 271 lei ), pt ca el este administrator
Pe mine ma intereseaza daca acest PROFIT NET...AL FIRMEI.a fost repartizat sub forma de DIVIDENDE...si nu daca a a fost reinvestit...Ma intereseaza ce sa cer exact
Ma intereseaza si pe mine carui organ trebuie sa-i fac o SESIZARE/RECLAMATIE importiva unui ADMINISTRATOR de firma (acesta fiind tatal fetitei mele cu care ma aflu in proces de custodie) pentru declararea FALSA a veniturilor (respectiv 271 lei ca salariat la 2 ore) in conditiile in care tot el sustine in SCRIS la tribunal ca este proprietarul a 5 case (ceea ce este total adevarat) , pe langa faptul ca are fff multe terenuri si masina..toate fiind proprietate personala, nicidecum pe firma (ca sa poata fi deduse chletuielile).
Vreau sa-i trimit un control la firma...sa vedem daca cele declarate sunt reale (pt ca instanta nu are nici un motiv sa o ceara in mod expres) ...
Intra cumva in atributiile GARZII FINANCIARE?Sau nu stiu...ceva de genul ANAF, DNA?Va rog sa ma ajutati sa stiu cui si cum trebuie sa ma adresez.Multumesc!