Buna seara
In urma unei interventii chirurgicale (cataracta) am primit de la medicul din spital 15 zile de concediu medical (in perioada 28.09-12.10) Am rugat sa mi faca o prelungire si am fost indrumata catre un alt medic din ambulatoriu. In data de 13.10 primesc un nou certificat medical ,cu specificatia "in continuare" si cu acelasi cod de boala pentru o perioada de inca 10 zile.Ma lovesc de refuzul angajatorului la plata acestui medical si mi se spune ca data eliberarii certificatului medical trebuia sa fie 12.10 ; am discutat cu medicul din ambulatoriu care mi a eliberat certificatul medical in continuare si nu mi poate modifica data eliberarii acestui certificat. Oare exista o solutie la aceasta problema? Risc sa raman si cu medicalul neplatit si nu mi pot justifica acele zile la serviciu .
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Buna dimineata,
In anul 2004 tatal meu si sora lui ( actualmente decedata) au vandut un teren arabil extravilan pe baxa de procura speciala facuta pe numele unei rude. .In luna octombrie anul curent am primit prin posta de la DGITL sector 3 instiintare privind infiintarea popririi contului din banca si a pensiei deoarece nu a fost platit impozit din anul 2006 Ne- am adresat la DGITL sect 3 si acolo ni se solicita actul d e vanzare cumparare,, act pe care noi nu il avem, am apelat la ruda careia i s-a facut procura la vremea respectiva, ea sustine ca nu si mai aminteste cui a fost vandut si nu a pastrat actele de vanzare apoi mi a sugerat vag s a merg la notarul unde crede ea ca a incheiat actele atunci;; am fost am depus o cerere pentru eliberare duplicat pentru a demonstra ca terenul nu ne mai apartine insa am primit raspuns ca nu exista nici un act de vanzare intocmit pe numele tatalui meu si a surorii lui. Unde as putea sa ma mai adresez pentru a obtine duplicatul actului de vanzare?
va multumesc anticipat pentru raspuns
Spre rusinea mea nu numai ca nu am citit atent contractul dar nici macar nu am solicitat un exemplar al acestuia (este in posesia persoanei imprumutate)
Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie delicata si anume;in urma cu aproape doi ani am fost de acord sa girez o ruda pentru un credit de refinantare la o banca, acceptand implicit caliatea de co-platitor sau co-imprumutat.Atat eu cat si persoana care a facut imprumutul avem cardul de salariu emis de banca respectiva.Nu am avut nici o problema pana la ora actuala, ea isi platea la zi ratele , numai ca in data de 30.09.2013 nu a dispus de toti banii pentru acea rata si m-a anuntat verbal ca a fost la banca, a solicitat o amanare a platii si a achitat numai o parte, respectiv dobanda in suma de 300 lei, urmand ca la urmatorul salariu sa remedieze situatia.In aceeasi zi conform extrasului de cont banca a retinut de la mine suma de 600 lei(atata mai aveam in cont la momentul respectiv), fara ca eu sa fiu instiintata Am aflat ulterior despre aceasta retinere pt ca am sunat la serviciul clienti unde mi s-a spus ca persoana imprumutata nu a achitat toata rata si prin urmare au retinut banii din contul alternativ.Sunt constienta ca am semnat un contract pe care , recunosc nu l-am prea citit dar totusi ca si client al bancii nu ar fi trebuit oare sa fiu macar instintata sub o forma si mai mult , atata timp cat persoana imprumutata nu si-a incetat activitatea in institutia respectiva si doar din motive personale nu a achitat la timp o singura rata de ce banca nu a actionat in primul rand asupra ei?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna seara
Ma confrunt cu o situatie neplacuta la serviciu.Am fost acuzata(verbal ce- i drept) ca am consemnat intr- un registru, mai concret ca am imitat scrisul si semnatura persoanei care avea obligatia sa faca acea consemnare (de fapt o inregistrare contabila).Deoarece cuvantul meu nu a fost suficient pentru a ma putea apara, care ar fi pasii pe cale legala pentru a-mi putea dovedi nevinovatia? Am dreptul de a solicita o expertiza grafologica?
Va multumesc pentru raspuns
Mama mea a decedat in anul 2007, eu fiind unicul copil iar tatal meu este in viata.Nu am facut succesiunea dupa mama in cele 6 luni de la deces.Locuiesc impreuna cu tatal meu intr un apartament cu 2 camere din Bucuresti si nu exista neintelegeri intre noi.
Insa mai exista un aspect...
Mama mea decedata in anul 2007 si sora ei decedata in anul 2006 erau mostenitoare legale a unei case cu teren in provincie;pentru acestea exista un certificat de mostenitor pe numele lor, succesiunea dupa bunici fiind facuta.
Daca eu deschid succesiune dupa mama iau in calcul ambele imobile si terenul respectiv? In plus, sora mamei are doi fii care sunt plecati din tara si pe care nu au fost interesati de acest aspect insa eu consider ca este si dreptul lor la mostenire.
Nu stiu exact care sunt demersurile legale ce trebuiesc facute si daca in cazul casei din provincie trebuie sa apelez la un notar de acolo.
Dupa ce fac succesiunea am dreptul sa platesc impozitul pe locuinta si terenul din provincie?
Buna ziua
Mi se solicita de catre administratorul blocului o copie xerox dupa contractul de vanzare -cumparare a apartamentului in care locuiesc.Mentionez ca apartamentul a fost cumparat de la ICRAL in 1992 si nu am nici un fel de datorie restanta. Am intrebat administratorul la ce ii trebuie acest act de la toti locatarii si a spus ca il solicita in vederea infiintarii unei asociatii de proprietari in blocul nostru. Ce i drept e o copie xerox insa eu sunt mai tematoare.
Va multumesc anticipat pentru raspuns
.
Buna ziua
As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care fiind citata ca martor nu ma prezint la un proces de succesiune.Este vorba de impartirea averii a doi frati(dupa decesul parintilor acestora).Mentionez ca cei doi care isi disputa mostenirea imi sunt veri primari