avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Activitate adema

Activitate adema

Din pacate nu cunosc datele exacte ale furnizorului principal pentru ca relatia mea contractuala e cu intermediarul. Voi notifica oficial intermediarul la sediul central (nu ponctul de lucru cu care am colaborat in provincie), cu documentele de rigoare...restul nu mai cred ca e problema mea indiferent cine ce facturi taie in numele meu. Multumesc pentru raspuns!
Nu va puteti "inregistra cu chitanta"...mergeti la un contabil care sa va sfatuiasca si sa va expuna variantele de pe care le aveti. Sunt prea multe aspecte pentru a putea fi tratate aici. Daca ar fi asa simplu, toata lumea de pe strada ar fi experti contabili si juristi.
Nu ati inteles deloc speta si nici intrebarea. Cei care mi-au incredintat aparatul sunt doar intermediari. Ei nu dau active in custodie fara CONTRACT (de care vreti d-voastra). Cel care da in custodie aparatul nu vinde si minutete. Minutele le vinde un operator de telefonie. Aparatul este inregistrat ELECTRONIC in toate bazele de date ale operatorului de telefonie pe numele societatii careia i se da aparatul in custodie ( adica societatea mea). Facturarea efectiva o face automat, tot printr-un sistem integrat automatizat, intermediarul care mi-a dat fizic aparatul. Intr-un cuvant, nu sta Orange sa inchirieze aparate de vandut minute, ci externalizeaza serviciul asta unui intermediar (care dispune de logistica necesara). Lucrurile astea se fac DOAR pe baza de contract. Asta ca sa intelegeti sistemul.
Daca s-a intamplat ca aparatul inregistrat pe numele meu sa ajunga pe mainile altora fara ca eu sa fiu radiata din centrala asa cum prevede contractul, desi eu am documente legale de predare, e pentru ca agentul de vanzari al intermediarului a facut o marlanie pe spinarea mea.
Raspunsul nu are legatura cu problema, asa ca astept raspunsuri de la economisti si nu de la juristi sau avocati. Multumesc.
Răspuns la discuția prescriptia dreptului la actiune
Nu am pregatire juridica, dar am citit cu interes postarile. Acum, ca cetatean Gogu ce sunt si eu, am o nelamurire: polita aia de asigurare obligatorie nu cumva se cheama "de raspundere civila"? Adica daca SC Unita ..SA il asigura pe A si SC B SRL cu o polita RCA, eu victima X trebuie sa dau in judecata pe A si pe B ca sa-mi dea asigurarea?...sa-mi pot repara masina, nu de alta. Iar in cazul in care am fost vatamat corporal nu am dreptul la despagubiri din acel fond special constituit pentru victimele strazii?
Mi se pare aiurea sa-ti pierzi toate drepturile la orice fel de compensatie/despagubire doar pentru ca te-ai constituit parte civila intr-un dosar penal...cum s-a intamplat in fapt aici.
Oricum, presupun ca A o fi el "insolvabil" azi, dar nu si peste doi, cinci sau zece ani. L-as urmari toata viata pentru o asa creanta si as avea grija sa nu se prescrie..nu se stie...poate primeste o mostenire. :P
Răspuns la discuția Plata in avans
O varianta pe care o vad eu ar fi sa-ti trimita un contract de furnizare marfa semnat si stampilat de ei in care sa fie prevazute termenele de plata asa cum trebuiesc ele efectuate. Verifica autenticitatea tuturor datelor furnizate de ei si solicita o factura proforma.O alta solutie este folosirea unui acreditiv (cea mai sigura varianta) dar nu stiu daca poti negocia cu ei. In relatiile internationale "adevarate" se foloseste des acest instrument. Refuzul lor de a-l accepta mi s-ar parea din start suspect.
Răspuns la discuția neplata diurnei
se incadreaza la neplata drepturilor salariale stipulate in contract. Solutii: o rezolvare pe cale amiabila, plangere la ITM si ultima e Tribunalul de pe raza localitatii in care e inregistrata societatea....
aaa...si inca un aspect important!!! Daca salariatul nu poate face dovada ca a depus la registratura societatii certificatul de concediu medical pana pe data de 5 ale lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat, societatea platitoare nu mai poate fi obligata legal sa il primeasca si prin urmare sa mai si tina cont de el. (conform Ordinului nr. 125 din 14 martie 2006 pentru aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical si a instructiunilor privind utilizarea si modul de completare a certificatelor de concediu medical ) ...
Legea prevede ca nu poate fi DISPUSA masura concedierii atat timp cat salariatul se afla in concediu medical. Prin urmare, pt ca salariatul sa mai poata beneficia de drepturile conferite de medical trebuie ca:
1. Medicalul sa fi intrat in posesia d-voastra (cu dovada de primire) anterior emiterii deciziei de concediere de catre conducere.
2. DECIZIA sa nu fi fost luata.

Procedura desfacerii disciplinare a CIM presupune cel putin 3 pasi: convocare oficiala in vederea cercetarii, comunicarea oficiala a rezultatului cercetarii prin notificare si emiterea deciziei de desfacere a CIM (care deasemenea se comunica oficial prin recomandata in termen de 5 zile etc)
Deci, in cazul d-voastra, daca dovada primirii medicalului (data postei etc) este ulterioara datei intocmirii deciziei de concediere (nu comunicarii) atunci salariatul nu mai are ce face.
Depinde. Daca sunteti societate e impozit pe profit sau microintreprindere (in anumite conditii). Daca sunteti PFA sau II veniturile sunt considerate din activitati comerciale independente si cred ca deja vi s-a emis o decizie de impunere pentru plata anticipata...Venitul nu se declara ca atare ci aveti dreptul la deduceri...Furnizati informatii complete pentru un raspuns pe masura.
Răspuns la discuția reintabulare ?
Joha a scris:

Luati legatura cu un cadastrist. Nu se reintabuleaza ci se face o incheiere o rectificare a Cartii funciare.


Oare ar strica si o plangere impotriva acelui "prestator" de asa servicii de calitate? Mi s-ar parea firesc ca acest gen de comportament neprofesional sa fie cumva sanctionat de societate...Poate ca in cazul doamnei a fost o "scapare" ...dar daca la toata lumea domnul topograf are "scapari" poate ar trebui sa plece acasa si sa nu ne complice vietile inutil...ca nu traim pe pamant doar ca sa reparam mizeriile facute de altii..