O comisie militare pina la cite zile de CM poate acorda pentru o pareza brat drept ?
la data de 23.03.2011,instanta de fond dispune incetarea starii de codevalmasie asupra unui imobil si obliga reclamantul la plata unei sulte hotarire definitiva si irevocabila.In luna august fosta sotie vine in tara si cere repunerea in termenul de recurs intrucit nu a avut cunostinta de acest partaj.Motivele recursului sunt: 1 hotarirea este nelegala,judecata in fata instantei de fond avind loc in conditiile unei nelegale citari a subsemnatei(mentionez ca pe timpul procesului s-a cerut adresa de la SCLEP pentru comunicarea domiciliului si a fost citata prin publicitate largita ,prin afisarea la consiliul local si usa instantei de judecata intrucit locuia in italia dar nu se stia domiciliu). 2 pe fondul cauzei ,considera hotarirea instantei de fond ca find netemeinica.Se cere casarea sentintei si trmiterea cauzei spre rejudecare se invoca art 304 pct 5 ,304 pct 9 si 312 cod proc. civ.
Acum in rejudecare obținut de pirita reclamantul are obligatii privind plata taxei de3% din valoarea bunului partajat, taxa de expertiza etc. avind in vedere ca in primul proces toate aceste taxe au fost platite de reclamant? Taxa de 3% platita de catre reclamant in primul proces se poate cere inapoi avind in vedere ca cauza se rejudeca? In situatia ca refuz sa platesc anunite taxe poate inceta partajul avind in vedere ca acesta a fost recerut de pirita?
daca ambii parinti sunt de acord ca locuinta supusa partajarii sa fie cedata copilului se poate cere acesta in instanta?Tot o data se poate solicita ca parintele care are spre ingrijire copilul sa nu poata fi dat afara din locuinta iar copilul sa aiba drepturi depline dupa decesul acestuia?
ce reprezinta cererea rogatorie ? ce se solicita prin aceasta cerere ? prin neprezentarea partilor la proces acesta s-a suspendat , tot o data trebuiau depuse la dosar inscrisuri traduse din lb. italiana . daca acestea se depun dupa suspendarea dosarului mai au valoare?
am solicitat instantei o mjorare a pensiei ptr. minorul ce i-l am in intretinere si care este elev la Seminarul Teologic.Am aratat instantei faptul ca fosta sotie lucreaza in strainatate cu contract de munca ca menajera.Contractul depus la instanta arata faptul ca este valabil pe o perioada de 3 luni(sept.-dec.2011)urmind dupa caz sa se prelungeasca sau sa se intrerupa,deasemeni am cerut sa se ceara lamuriri de la autoritatile in speta Italiene din Spoleto. Intrebarile mele sunt: -la termenul care se va da sau incontinuare trebue sa ma prezint cu avocat sa-mi apere interesele minorului? -trebue sa arat ca in continuare are acel loc de munca sau i-l va solicita instanta asa cum am cerut in cererea formulata de la autoritatile Italiene din Spoleto. -ce probe mai sunt necesare pentu a putea obtine o majorare a pensiei avind in vedere ca venitul realizat de sosta sotie este de 800 euro,iar ea plateste o pensie 150lei calculat la venitul minim pe economie.Cosrurile de intretinere a unui elev la Seminarul Teologic sunt mari avind in vedere ca acesta trebue sa stea in camin,sunt cati care trebuesc cumparete,tinute de scoala etc.
am un minor in intretinere si fosta sotie a fost obligata la plata intretinerii(din venitul minim pe economie) De curind am aflat ca aceasta lucreaza legal in italia cu contract. Intrebarea e pot cere in instanta recalcularea pensiei de intretinere la venituririle ralizate de aceasta? Si retro activ cu 2 ani decind aceasta lucreaza?
multumesc dar as dori un raspuns mai concret daca sunt avataje su dezavantaje ?
In institutia Politia locala functia de referent ce avantaje si dezavantaje poate aduce ?
la fiecare termen a fost citata prin publicitate largita si citatie la adresa cu care figura la SCLEP intrucit dupa divort nu a modificat adresa de domiciliu.Acum in recurs arata ca defapt ea locuieste cu forme legale in Italia inca din 2009 si intimplator a auzit in august de acest partaj
la data de 23.03.2011,instanta de fond dispune incetarea starii de codevalmasie asupra unui imobil si obliga reclamantul la plata unei sulte hotarire definitiva si irevocabila.In luna august fosta sotie vine in tara si cere repunerea in termenul de recurs intrucit nu a avut cunostinta de acest partaj.Motivele recursului sunt: 1 hotarirea este nelegala,judecata in fata instantei de fond avind loc in conditiile unei nelegale citari a subsemnatei(mentionez ca pe timpul procesului s-a cerut adresa de la SCLEP pentru comunicarea domiciliului si a fost citata prin publicitate largita intrucit locuia in italia dar nu se stia domiciliu). 2 pe fondul cauzei ,considera hotarirea instantei de fond ca find netemeinica.Se cere casarea sentintei si trmiterea cauzei spre rejudecare se invoca art 304 pct 5 ,304 pct 9 si 312 cod proc. civ. Se va putea admite cererea?Este necesar sa depun o intimpinare in care sa arat ca a fost citata legal ba chiar s-au dat 6 aminari in proces?Considerati ca e necesar un aparator la acest recurs de la prima infatisare sau in functie de hotarirea instantei sa cer angajarea unui aparator?