avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate bubulanu

Activitate bubulanu

Răspuns la discuția ipoteca
Buna ziua. As vrea sa stiu ce drepturi au mostenitorii in cazul in care persoana care a contractat un credit cu ipoteca pe apartamentul defunctului nu isi mai achita ratele. Din executarea apartamentului li se da partea care li se cuvine? Pot impiedica in vreun fel executarea? Pot merge la negocieri cu recuperatorul sa ofere o suma iar pentru diferenta pe care o are de recuperat sa urmareasca bunurile debitorului?? Il pot forta in vreun fel pe cel care a contractat creditul sa isi mute ipoteca pe un bun al sau care are valoare mai mare decat apartamentul supus succesiunii? Va multumesc.
Răspuns la discuția CHF - tendinte
si noi avem credit in CHF. Cineva ne-a zis sa nu schimbam moneda creditului intrucat atunci cand economia euro isi va reveni CHF nu va mai fi de interes si ar tb sa scada. Mai asteptam sa vedem ce se intampla. Pana atunci ni se ridica parul in cap cand vedem cat avem de plata.:sorry:
la aceeasi concluzie am ajuns si eu.....ca au doar niste instructiuni clare pe care tb sa le urmeze si spun ceea ce li s-a dictat de sus. in mare parte ei nici nu stiu ce scrie in lege...pt ca am intrebat-o pe directoarea sucursalei cum imi poate spune ca dobanda variaza in functie de riscul de tara si politica monetara in conditiile in care in lege scrie clar a tb sa varieze in functie de indici pentru care nu iti tb cunostinte de specialitate ca sa ii intelegi. A cam ramas fara cuvinte, chiar s-a enervat cand am intrebat-o. Orium am sa le mai fac o norificare in care le solicit sa imi explice ei diferenta dintre dobanda variabila si indexabila, de ce nu imi pot pasta marja zero daca asa am in contract si in functie de raspunsul lor am sa le fac inca o plangere si la ANPC si am inteles ca le pot face plangere si la BNR.
Răspuns la discuția Un sfat avizat cred ca ar fi bun
monica.voinea a scris:

Daca persoana este debitor in cadrul unui contract de credit incheiat cu o banca comerciala si inregistreaza plati restante, banca este indreptatita sa-i retina, in cuantumul datoriei restante (penalitati de intarziere, dobanzi restante, rate de credit restante) cota legala, respectiv nu mai mult de o treime din venitul net lunar (nu din avansul debitorului). Aceste retineri sunt legale. Daca debitorul nu are restante la credit, dar are in contract prevazut la modalitati de plata, ca suma datorata sa fie retinuta din contul curent, atunci, la scadenta banca ii va opri valoarea ratei si a dobanzii.
Asadar, banca "nu face ce vrea" asa cum v-a raspuns dna de mai sus, ci procedeaza in mod legal, pentru recuperarea creantei sale. :pleasantry:

sunt convinsa ca banca face numai ce este legal, mai ales ca noua ne-a oprit din salariu in conditiile in care nu aveam nici restante si aveam si hartie semnata ca nu dorim sa ne opreasca din contul de lei ca sa faca ei conversia in euro.....dar stati linistita ca banca face numai ce este legal...de aceea s-au aliniat toate conf OG 50....pt ca fac ce este legal......de aia de cheama de 10 ori la sediu sa te abureasca ca esti tu tampit si ca ei au dreptate...pt ca fac ce este legal...de aceea marele director de marketing da 10 telefoane ca sa afle in fuctie de ce variaza o dobanda variabila ...si iti zice ca variaza in functie de riscul de tara de politica monetara...pt ca fac ce este legal. Sunt convinsa ca bancile sunt intr-o legalitate perfecta...tocmai de aceea au sute de procese acum...de la legalitate li se targe.
Răspuns la discuția CUM POT NEGOCIA CU BANCA ???
in ceea ce priveste reesalonarea eu cred ca nu vor ei sa o faca, pt ca noua ne-a propus banca o reesalonare, si multe banc practica metoda asta sau chiar o perioada de gratie care nu este mai mare de 6 luni; mai bine le faceti o adresa scrisa in privinta asta, ca aveti venituri mai mici si ca nu mai puteti face fata ratelor, atasati documente care sa dovedeasca faptul ca nu va mai permiteti ratele si poate o rezolvati cumva.
mai bine anuntati banca in scris si atasati si adeverinte salariale care sa dovedeasca faptul ca aveti salrii mai mici si ca nu mai puteti face fata ratelor. In acest mod puteti obtine o perioada de gratie sau o reesalonare a creditului astfel incat sa avet o dobana mai mica. Dar cel mai bine e sa anuntai banca...ati putea merge la consultantul la care ati facut contractul de credit si sa va indrume...ar tb sa stie.
offff....chiar am ajuns sa nu ii mai suport cu explicatiile astea. Am citit si eu si nu am gasit nicaieri notiunea de dobanda indexabila dar daca le zici ceva vb singur, chiar nu stiu ce sa mai fac. Imaginati-va ...daca imi zice ca dobanda mea variaza in functie de politica monetara, de riscul de tara....ii zice sotul meu directoarei...daca economia noastra merge cum merge...de ce nu mi-a scazut si mie rata???...la care ea ii zice ca dobanda nu are nici o legatura cu economia...desi in explicatiile ei spusese altceva....eeeee...om vedea ce om face
Răspuns la discuția Un sfat avizat cred ca ar fi bun
din cate stiu au voie sa iti opreasca doar 30% din salariu, dar au cam inceput sa faca fiecare ce vrea, nu se mai tine cont de nimic.
am fost la banca si ma tot abureste doamna de acolo ca la dobanda variabila nu exista marja fixa, ca dobanda variabila este cu totul altceva; doar dobanda indexabila are marja fixa. In cazul dobanzii variabile fara marja fixa cum se aplica OG 50, la ce se aplica EURIBOR?????
Răspuns la discuția act aditional la credit bancar
teo2304 a scris:

Buna ziua,
am facut un imprumut de la o banca in 2007 pe 5 ani.Anul acesta am facut un credit de refinantare pentru imprumutul anterior in care mi s-a intocmit un act aditional cu comision de administrare.Este legal acest comision? Daca nu ,ce ar trebui sa fac ,cui ar trebui sa ma adresez? (am inteles ca este un abuz din partea bancilor si ar fi ilegal) .
Va multumesc!

poti sa te adresezi ANPC, sau citeste prin forum ca au fost o multime de postari in sensul asta