avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Activitate tzutzupimp

Activitate tzutzupimp

Buna ziua. Doresc sa deschid o casa funerara care sa ofere printre altele si servicii de ”depozitare” a decedatului pentru obiceiurile religioase cum ar fi priveghi etc. Am cautat pe net si nu am gasit legislatie in domeniu si m-ar interesa ce autorizatii am nevoie pentru asa ceva, cum ar trebui sa fie utilat spatiul si ce conditii trebuiesc indeplinite. Daca stie cineva sau macar ce legi sa caut ar fi de mare ajutor.
Stie cineva daca exista prevederi in legislatia comunitara cu privire la un conflict de interese aparut intre 2 societati comerciale, si care sunt situtiile cand acsta poate sa apara?
Intrucat societatea este definita in contract ca beneficiar eu consider ca regulamentul invocat nu se aplica societatii mele, acesta aplicandu-se institutiilor de stat, respectiv in cazul de fata OIRPOSDRU.

In cazul in care s-ar aplica pot sa demonstrez in instanta ca nu este un conflict de interese prin faptul ca chiria este sub pretul pietei?
Buna ziua.

Am o societate comerciala care in prezent are in derulare un proiect de calificare profesionala finantat din fonduri FSE. Societatea isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inchiriat de la o alta societate care sunt asociat, iar cladirea este proprietatea mea pe persoana fizica si este cedata la cea dea doua societate prin contract de comodat si cu drept de inchiriere.
Ofiterii de monitorizare au taiat cheltuiala cu chiria ca fiind neeligibila considerand ca este un conflict de interese in conformitate cu prevederile art. 52, alin 1 si 2 din Regulamentul CE 1605/2002 respectiv "(1) Tuturor actorilor financiari le este interzis să ia măsuri de execuție bugetară care pot genera un conflict între propriile lor interese și cele ale Comunităților. Dacă survine un astfel de caz, actorul în cauză trebuie să se abțină de la astfel de măsuri și să prezinte
situația autorității competente.
(2) Un conflict de interese survine în cazul în care exercitarea imparțială și obiectivă a funcțiilor unui actor în execuția bugetară sau ale unui auditor intern este compromisă din motive care implică familia, viața sentimentală, afinitățile politice sau naționale, interesul economic sau orice alt interes comun cu cel al
beneficiarului."
Eu consider urmatoarele:
1. Conform Regulamentului CE 1605/2002 al Consiliului privind regulamentul financiar aplicabil bugetului general al Comunitatilor Europene, Partea 1 “Dispozitii commune”, Titlul I “Domeniul de aplicare”, art.1 “Prezentul regulament stabileste normele privind intocmirea si executia bugetului general al Comunitatilor Europene, denumit in continuare “buget”.
In intelesul prezentului regulament, Comitetul Economic si Social, Comitetul Regiunilor, Ombudsmanul si Autoritatea Europeana pentru Protectia Datelor sunt considerate a fi institutii comunitare.”, consider ca societatea nu se incadreaza in domeniul de aplicare, acesta referindu-se la normele privind intocmirea si executia bugetului general al Comunitatilor Europene.
Cu privire la art. 52, alin (1) din Regulamentul CE 1605/2002 consider ca societatea nu este un “Actor financiar”, respectiv “Ordonator de credite” asa cum este definit in Titlul IV, Capitolul 3 din prezentul Regulament.

Iar in cazul in care acest regulament ar fi aplicabil - Conform Instructiunii 5, privind achizitiile publice, Anexa 4, Capitolul III “Sunt exceptate de la aplicarea legislatiei in materia achizitiilor publice incheierea urmatoarelor tipuri de contracte:
a) Contracte care au ca obiect inchirierea de cladiri existente, alte bunuri immobile ori a drepturilor asupra acestora;

Mentionez ca societatea isi desfasoara activitatea in spatiile respective de la infiintare si pentru toate programele desfasurate a platit chirie catre cealalta societate. Totodata mentionez ca in Cererea de finantare a fost mentionat faptul ca societatea urmeaza sa functioneze in spatii inchiriate.

2. In sensul Regulamentului CE nr. 2342/2002 al Comisiei, de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului CE nr. 1605/2002 al Consililui, privind regulamentul financiar aplicabil bugetului general al Comunitatilor Europene, art. 34, alin. (1) “Actele care ar putea fi viciate de un conflict de interese in sensul articolului 52 alineatul (2) din regulamentul financiar pot, inter alia, sa aiba una dintre urmatoarele forme:
a) acordarea in folos propriu sau altora de avantaje nejustificate, directe sau indirecte;
b) refuzul de a acorda unui beneficiar drepturile sau avantajele la care este indreptatit;
c) comiterea de acte nejustificate sau abuzive sau neindeplinirea unor acte obligatorii.”.
Consider ca nu au fost incalcate prevederile mai sus mentionate si nu s-a acordat nici un avantaj nejustificat direct sau indirect nici unei persoane, beneficiarul spatiilor inchiriate fiind societatea in cauza. Mai mult decat atat chiria per metru patrat este sub pretul pietei. Totodata ofiterii de monitorizare nu au motivat existenţa nici unui avantaj nejustificat direct sau indirect care ar fi putut sa incalce prevederile mai sus mentionate.

Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra referitoare la aspectele mai sus prezentate.

Va multumesc.
Buna ziua.
Am urmatoarea problema:
O societate comerciala are in desfasurare un proiect de calificare profesionala finantat prin fonduri FSE.
Societatea a incheiat contracte civile de prestari servicii conform art. 942- 947 din codul civil dupa cum urmeaza:
Manager proiect 30 ore pe luna;
Responsabil financiar 10 ore pe luna;
Ofiterul de monitorizare de la OIRPOSDRU nu vrea sa accepte ca si cheltuiala eligibila aceste contracte motivand ca activitatea celor 2 persoane este continua pe toata durata proiectului si ca trebuie incheiat contract de munca conform art. 1470 - 1490 din codul civil.
Va rog sa imi spuneti ce prevedere legala obliga la alegerea contractului de munca sau a contractului civil, pentru ca oricum motivarea ofiterului o consider pe langa subiect.
Va multumesc.
Buna ziua.
Am urmatoarea problema:
O societate comerciala are in desfasurare un proiect de calificare profesionala finantat prin fonduri FSE.
Societatea a incheiat contracte civile de prestari servicii conform art. 942- 947 din codul civil dupa cum urmeaza:
Manager proiect 30 ore pe luna;
Responsabil financiar 10 ore pe luna;
Ofiterul de monitorizare de la OIRPOSDRU nu vrea sa accepte ca si cheltuiala eligibila aceste contracte motivand ca activitatea celor 2 persoane este continua pe toata durata proiectului si ca trebuie incheiat contract de munca conform art. 1470 - 1490 din codul civil.
Va rog sa imi spuneti ce prevedere legala obliga la alegerea contractului de munca sau a contractului civil, pentru ca oricum motivarea ofiterului o consider pe langa subiect.
Va multumesc.
Poate procurorul sa dispuna scoaterea de sub urmarire penala si sanctionarea administrativa conform art. 10, lit b1) Cod procedura penala coroborat cu art. 11, pct. 1, lit b) Cod procedura penala, la cererea invinuitului si in conditiile in care acesta aduce argumente care sa sustina ca fapta comisa nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni?
Răspuns la discuția termen prescriptie
Infractiunea este prevazuta in Codul Vamal Art. 271. - Introducerea în sau scoaterea din ţară, fără drept, de arme, muniţii, materiale explozibile, droguri, precursori, materiale nucleare sau alte substanţe radioactive, substanţe toxice, deşeuri, reziduuri ori materiale chimice periculoase constituie infracţiunea de contrabandă calificată şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi, dacă legea penală nu prevede o pedeapsă mai mare.
Ma intereseaza care este termenul de prescriptie a raspunderii penale si daca este valabil si in cazul in care procedura de trimitere in judecata a fost demarata.
In cat timp se prescrie infractiunea de contrabanda, si incepand de la ce data?
Răspuns la discuția problema contrabanda...urgent!
Trebuie sa fac tot posibilul sa obtin amenda administrativa sau scoaterea de sub urmarire pentru a sunt functionar public si imi pierd serviciul.