avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate Mihail Zaharia-Ciorcila

Activitate Mihail Zaharia-Ciorcila

Răspuns la discuția Mostenire
Art. 965
Prin reprezentare succesorala, un mostenitor legal de un grad mai indepartat, numit reprezentant, urca, in virtutea legii, in drepturile ascendentului sau, numit reprezentat, pentru a culege partea din mostenire ce i s-ar fi cuvenit acestuia daca nu ar fi fost nedemn fata de defunct sau decedat la data deschiderii mostenirii.
corect ce spuneti, mai putin referirea la cei 150 m2, ... IC mosteneste 3/8 din "fiecare milimetru" patrat care intra in compunerea celor 400 m2 si nu un lot individualizat.
stiti ... nu bine :)
certificatul de mostenitor constituie act de proprietate si este asimilat actelor autentice.
cand mergeti la notar sa dezbateti succesiunea trebuie sa depuneti un act de proprietate, care in cazul dumneavoastra este reprezentat de singura copie legalizata pe care o aveti.
puteti incerca sa declarati pierdut titlul si sa solicitati eliberarea unui duplicat, dar asta va dura.
Răspuns la discuția Eliberare Anexa 24 - cine o face
nu se poate sa nu elibereze. anexa 23 si 24 se elibereaza de catre serviciul de stare civila din cadrul oricarei primarii. depuneti o cerere in scris, cereti numar de inregistrare.
pai, in baza textului invocat, daca imobilul este clasat in una din acele categorii potrivit legii, atunci primaria percepe impozitul in mod ilegal. Puteti cere restituirea sumelor achitate in mod eronat, de la data clasarii imobilului ca monument istoric.
Răspuns la discuția vanzare teren extravilan
fie dezbateti succesiunea si faceti partajul in instanta, in lipsa celor doi nepoti, ceea ce nu va recomand.
fie obtineti din partea celor doi nepoti o procura prin care sa ii reprezentati la dezbaterea succesiunii (eventual si partaj voluntar sau vanzare de cota). Prindeti in procura si faptul ca veti putea solicita duplicate dupa actele de stare civila, certificate fiscale, veti putea intocmi documentatie cadastrala, veti putea intabula dreptul de proprietate, etc.
Răspuns la discuția documente cumparare teren
dumneavoastra trebuie sa aveti la dvs doar un act de identitate.
vanzatorul trebuie sa prezinte un act de proprietate, schite cadastrale, certificat fiscal.
Daca intentionati sa construiti pe acest teren solicitati si un certificat de urbanism. Daca terenul este arabil, solicitati o adeverinta de la primarie cum ca terenul nu este arendat.
Studiati cu atentie schitele cadastrale. Daca terenul nu are acces direct la drumul public, cereti lamuriri cu privire la situatia juridica a drumului de acces.
Dvs ceti plati onorariul notarial si taxa de intabulare. Vanzatorul va achita extrasul de carte funciara si impozitul catre stat.
Răspuns la discuția TVA la vanzari terenuri
art 141 COd fiscal.
alineatul 2 Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
...
lit. f) livrarea de construcţii/părţi de construcţii şi a terenurilor pe care sunt construite, precum şi a oricăror altor terenuri. Prin excepţie, scutirea nu se aplică pentru livrarea de construcţii noi, de părţi de construcţii noi sau de terenuri construibile. În sensul prezentului articol, se definesc următoarele:

1. teren construibil reprezintă orice teren amenajat sau neamenajat, pe care se pot executa construcţii, conform legislaţiei în vigoare;

Adica sunt exceptate de la plata tva operatiunile de vanzare a unui teren pe care exista ridicata o constructie
Răspuns la discuția Dezbatere succesiune
explicati-i mamei dvs ca dupa ce se implinesc mai mult de 2 ani de la data decesului veti datora statului impozit in cuantum de 1% din valoarea bunurilor imobile mostenite.
Răspuns la discuția notar
nu achitati banii decat daca avocatul prezinta o procura incheiata in forma autentica prin care este mandatat sa primeasca banii, sa declare ca a primit banii si ca nu mai are nici un fel de pretentii, si eventual sa declare si ca este de acord cu radierea sultei, daca aceasta a fost notata cartea funciara.