avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate biancad

Activitate biancad

Buna seara,

Am nevoie de ajutorul vostru pentru a verifica daca fondul pe care il plateste firma pentru accidente si boli profesionale acopera si cazurile de accidente petrecute pe timpul transportului catre/dinspre serviciu pus la dispozitia angajatilor prin serviciile unei firme de transport private.
Stiu ca traseul de la domiciliu pana la serviciu si invers este luat in considerare in cazul unui accident si in functie si de alte apecte poate fi incadrat ca accident de munca.
Ar trebui firma de transport sa-si asume raspunderea pentru accidentele petrecute pe timpul transportului iar aceasta obligatie sa fie stipulata in contractul incheiat? Sau in cazul in care nu sunt de acord, accidentele sunt acoperite de fondul pe care firma il plateste?

Multumesc mult pentru suport.
Buna ziua,

Am rugamintea de a ma ajuta cu o informatie. As dori sa stiu daca este legala ascultarea de catre seful direct a convorbirilor angajatilor dintr-un birou de Relatii Clienti, cu comunicarea in prealabil a acestui lucru. Scopul este acela de a verifica respectarea procedurilor interne si imbunatatirea comunicarii cu clientii.

Multumesc mult!
Buna seara,

Va rog spuneti-mi daca in cazul in care in companie va veni un cetatean grec sa lucreze pentru 1 an sau 2 la filiala din Romania si va fi detasat, este nevoie de viza cumva? Am tot citit informatii pe site-uri, dar nu sunt sigura totusi daca este necesara pentru cetateni ai tarilor membre sau nu. Permisul de munca stiu ca nu este necesar.

Multumesc mult pentru ajutor.
Multumesc mult pentru ajutor!
Buna seara,

Ma puteti ajuta sa-mi spuneti ce documente sunte necesare pentru a putea angaja o persoana ce va veni dintr-o tara UE pentru a lucra pentru cativa ani in Romania? Si unde se depun documentele? Contractul individual de munca tb incheiat si in limba engleza? Ar fi mai simplu sa vina prin detasare?

Multumesc mult pentru ajutor!
Buna seara,

Ma puteti ajuta va rog cu cateva informatii despre procedura de urmat in cazul in care firma doreste sa mute un departament dintr-un oras in altul, din motive ce tin de o mai buna organizare a activitatii?
Cum trebuie sa procedeze cu angajatii - sa le dea o notificare cu un anumit termen pentru a se decide daca sunt de acord sa se mute in alt oras, pentru a continua activitatea?
Sunt si alte implicatii de care trebuie tinut cont?

Multumesc mult.
Buna ziua,

Am nevoie de ajutorul vostru pentru a gasi unde anume in legislatie este reglemantata obligatia angajatorului de a asigura transport angajatilor, in cazul in care acestia lucreaza in afara orasului in care isi au domiciliul.

multumesc mult!
Discuție negociere ccm
Buna seara,

Am nevoie de sfatul vostru pentru a stii cum sa procedez cel mai bine.
Din cate stiu, negocierea CCM trebuie demarata cu 30 zile inainte de expirarea CCM existent in companiei.
As vrea sa stiu cum se procedeaza in cazul in care negocierile cu reprezentantii salariatilor nu se definitiveaza inainte de termenul expirarii actualului CCM. Trebuie intocmit un act aditional de prelungire a CCM existent? sau o data demarate negocierile nu exista niciun pericol sa fim in afara legii?

Multumesc pentru sprijin!
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii legate de externalizarea unei activitati din cadrul unei companii.
Preocuparea cea mai mare este legata de angajatii care realizeaza activitatea respectiva. Firma care va prelua activitatatea este de acord sa preia o parte din angajati, dar nu pe toti.
In cazul acesta, angajatii care vor ramane in companie nu vor mai avea activitate. Compania are obligatia de a le asigura un alt post caruia angajatii sa-i corespunda? Dar daca se afla in situatia de a nu mai avea posturi disponibile si nu are ce sa le dea de lucru? Alta varianta exista?

Multumesc mult!
Buna tuturor si Hristos a Inviat!

Am rugamintea de a ma ajuta sa aflu daca exista in Romania posibilitatea de a reduce programul de lucru al angajatilor si de a obtine in acelasi timp un ajutor de la stat pentru plata salariilor cat pentru programul de lucru normal. Exista un astfel de program in Germania si as vrea sa stiu dc este ceva asemanator la noi.
Stiu ca la noi e optiunea somajului tehnic, dar asta presupune intreruperea activitatii si plata a min. 75% din salariu, iar restul de 25% nu e suportat de stat.

Multumesc mult!