hukviorel2005 a scris:
buna ziua,
lucrez la o firma ca agent de vanzari unde pe langa salariu am si 20%comision din valoarea primei luni a contractului incheiat . care este cea mai buna forma sub care imi pot lua acesti bani ? fara sa platesc prea multe impozite si sa fie legala atat pentru mine ca angajat cat si pentru companie,
in cazul in care imi fac un pfa, nu mai am nici un avantaj(ce iau pe mere , nu dau pe pere B-))
va multumesc
buna ziua,
lucrez la o firma ca agent de vanzari unde pe langa salariu am si 20%comision din valoarea primei luni a contractului incheiat . care este cea mai buna forma sub care imi pot lua acesti bani ? fara sa platesc prea multe impozite si sa fie legala atat pentru mine ca angajat cat si pentru companie
va multumesc
Printesa Cruise Line Ltd
24844 Ave Rockefeller
Santa Clarita, California 91355-3467
aceasta este adresa unde este inregistrata compania
Buna ziua,
In perioada 2004-2006 am lucrat pe vase de croaziera si anoume la firma Princess Cruises. Doresc sa stiu si eu daca ma poate ajuta cineva cu o informatie- se poate trece vechimea in cartea de munca aici in tara?
va multumesc,
buna zua,
lucrez la o agentie imobiliara,am fost fortat sa imi dau demisia cu cele 15 zile de preaviz, dar mai am o tranzactie la care s-a semnat un precontract, urmanad sa se finalizeze dupa cele 15 zile de preaviz.
intrebarea mea este: care este calea legala de a intra in posesia comisionului si care este art cu care ma se inceteaza contractul de munca.
va multumesc anticipat,
buna ziua,
as dori sa imi spuneti si mie daca o doamna care a lucrat la o societate din data de 01.10.2007 pana in 01.07.2008 incetand in urma demisiei (art 55 lit b); apoi a fost angajata la alta societate in data de 04.09.2008 urmand a-si inceta activitatea in data de 26.01.2009 cu art 65 alin 1, are dreptul la somaj?
sau la ajutor social?
va multumesc
O persoana trecuta de 50 ani, de sex feminin, a fost pensionata pe caz de boala, cu drept de munca de 4 ore. Peste 6 ani a revenit si a fost angajata de catre firma de unde se pensionase, pe un program de lucru de 4 ore, dar continua sa fie si pensionara, adica incaseaza atat pensia cat si venituri salariale. Se pune problema unor concedierii in cadrul firmei respective. Doresc sa stiu daca este posibil sa fie concediata sau exista o lege care o protejaza, pentru ca a reinceput sa l;ucreze din nou la firma de unde se pensionase. Care sunt persoanele protejate in cazul unor concedieri (femei gravide, aproape de varsta pensionarii, pensionati deja, cu drept de munca si contract de colaborare, etc.).
Cu multumiri,
buna ziua,
Se poate sa imi spuna si mie cineva despre ultima reglementare( hotarare de guvern) in legatura cu salariul minim burut pe tara?
Firma la care lucrez este o firma de constructiii iar personalul este calificat.
Din cate stiu eu de la 1 ianuarie salariul minim pt personalul calificat este de 720 RON.
De la ITM mi s-a spus ca acesta se mai inmulteste si cu un coeficient de 1,2 (calificat) iar unul din motive este faptul ca , codul caen al firmei este specific constructiilor.
Va multumesc
buna ziua,
am si eu o intrebare
in cazul unei pers care a iesit la pensie in 1999 (pensie de invaliditate grad 2) ; are vechime in munca de 25 anisi este nascut in 19 octombrie 1954.
poate trece la pensie anticipata?
va multumesc,
ESTE VB DE O DOAMNA
buna ziua,
care este procedura de pevenire din concediul crestere copil de pana la 2 ani?
angajata a avut parte de acest concediu timp de 6 luni iar acum doreste sa revina in activitate ,urmand sa intre sotul ei in concediu crestere copil
care sunt actele necesare acestei schimbari?