avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Activitate claudiu20092

Activitate claudiu20092

Răspuns la discuția Succesiune complicata
Creditul este la o firma de recuperare
Si daca totusi banca sau firma de recuperare deschide proces?
Multumesc
Buna ziua

Vreau sa ma lanmuriti cu mai multe probleme daca se poate
Tatal meu a decedat acuma o luna de zile, eu si fratele meu si mama mea am dorii sa facem succesiunea in termenul legal , de dar problema este fratele meu are un credit la o banca,care nu a mai reusit sa il plateasca el s-a imbolnavit nemaiputand lucra ( creditul este de nevoi personale si este de 9000 euro,a fost luat in urma cu 4 ani

Vreau sa va intreb daca facem succesiunea poata sa scoata banca apartamentul la vanzare unde stam toti 3 ?

Ce se poate face in acest caz ?

Multumesc anticipat

Buna ziua

Tatal meu si-a infintat un PFA cam in anul 1998, avea un magazin mic si o terasa
in anul 2001 a cerut dizolvare lui pe site-ul ministerului de finante apare in felul urmator DIZOLVARE CU LICHIDARE(RADIERE) din data 01 Februarie 2001
si la Camera de Comert in 2006 ( cred ca s-au facut dizolvari de firme in aceea vreme

Acuma 2 zile a primit o hartie de la Administratia Finantelor Publice in care zice ca are de plata 706 RON provenite din taxa pentru autorizare si controlul activitatilor nucleare

Cand tatal meu a dizolvat firma in 2001a fost la finante si la camera de comert a zis ca nu are nimic de plata.

Vreau sa va intreb urmatoarele :

-aceasta taxa este legala ? ( nici nu stiu ce taxa este asta pentru ca el nu s-a ocupat cu produse nucleare )
-din cate stiu si eu exista un termen in care se prescriu aceste taxe, care ar fi acel termen (daca se poate sa imi ziceti si numarul legii sa le arat domnilor de la finante.

Inca ceva,m-am uitat pe site-ul misterului de finante in urma cu ceva timp si scria
Data ultimei prelucrari: (**) 01 martie 2001
Acuma cand am primit acesta hartie scrie Data ultimei prelucrari: (**) 01 Iulie 2011
vreau sa va intreb cum e posibil daca firma este dizolvata si radiata din 01 februaire 2001 ?

Multumesc anticipat
Buna ziua

Tatal meu trebuia sa se prezinte la CMJ sa depuna adeverinta pentru recalcularea pensiei, insa nu a fost. In luna Ianurie a primit o pensie mai mica cu vreo 400 ron.
In cazul in care se prezinta la CMJ si trimite acea adeverinta ,o semneaza, si ii vine pensia mai mica decat cea anterioara poate sa mai faca ceva, ex sa depuna o contestatie, sa dea in judecata statul...

Dupa ce a iesit din MAPN, lucreaza in viata civila,ma intereseaza daca anii pe care i-a lucrat pana acuma se pot adauga la pensia militara , care ar fi varsta la care ar trebui sa ia pensie militara integrala, el avand 55 ani acuma.

Multumesc

Buna ziua

Am auzit ca , s-a dat o lege sau se discuta in parlament ca, in cazul in care iti platesti datoriile cu tot cu penalizari ,restante, nu mai trebuie sa stai 4 ani in Biroul de Credit pentru a lua un nou credit.
M-ar interesa mai multe detalii daca a auzit cineva ceva.

Multumesc
Buna ziua

Tatal meu este pensionar militar si a primit pe un cupon de pensie scris sa se prezinte la CMJ (centrul militar judetean) pentru o completa o adeverinta si sa semneze o cerere de recalculare a pensiei

In cazul in care merge si dupa recalculare are pensia mai mica decat cea actuala mai poate sa faca ceva, ex. sa dea statul in judecata?

In cazul in care nu merge si ii se recalculeaza pensia pensia fiind mai mica decat cea actuala poate sa dea statul in judecata pentru revenirea la pensia initiala ?

Dupa ce a iesit din armata a mai lucrat 8 ani in viata civila, acesti ani se pot adauga la pensia militara ?

Multumesc
si daca procedura de insolventa a fost deschisa dupa ce era alt administrator ?
Buna ziua

Fratele meu a avut o firma de transport,in acest timp a facut un contract cu o firma pentru furnizare carburanti pentru masina de transport .

A platit cateva facturi prin banca cu B.O. la un moment dat nu a mai putut plati facturile emise pe ultimele 2 luni.

A lasat B.O. in alb la patronului firmei de furnizare carburanti

In fine fratele meu a vandut firma la un prieten in luna februarie a acestui an fara sa schimbe sediul social al firmei din motiv ca el avand ipoteca la apartament pusa de alta firma ,angajandu-se sa plateasca datoria acelor facturi emise pe 2 luni

Fratele meu a plecat in strainatate , in luna septembrie firma a fost data in insolventa de firma de furnizare carburanti numindu-se
un admistrator judiciar.

In aceste conditii fratele meu poate sa raspunda penal, adica sa faca inchisoare
pentru acestea problema

Daca neaparat trebuie sa plateasca suma pe care o datoreaza care ar fi pasii urmatori neavand toti bani odata este vorba de suma.

Va multumesc

Buna ziua

Tatal meu are un credit la Piraeus bank si il plateste de 7000 ron si plateste luna de luna, dar in ultimele 3 luni l-a platit cu o intarziere de 20 zile fata de data scadenta,avand ceva probleme de sanatate.

In aceste 20 zile a fost sunat dar nu a raspuns pentru ca nu avea telefonul la el
Cei de la Piraeus bank au sunat vecinii din bloc ca sa ii zica sa plateasca rata cat mai repede, au sunat-o inclusiv si pe sora lui

Intrebarea mea este au voie sa sune pe neamuri si vecini din bloc, specific ca nu aveau de unde sa stie numerele de telefon ale vecinilor si a sorei numai cautand pe internet

Pot sa depun o reclamatie la OPC impotriva bancii pentru aceste abuzuri ?
Discuție card credit
Am un card de credit la BCR si nu am mai paltit suma minima de plata de 5 luni,
Acuma m-am angajat din nou
Am primit hartie de la firma de recuperare EOS KSI.
Ma intereseaza daca firma EOS KSI poate sa imi puna propire pe salar fara un ordin judecatoresc ?
Care ar fi suma care s-ar retine din salar ?
Multumesc