avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Activitate madyfree1987

Activitate madyfree1987

Discuție Radiere PFA
Buna ziua ,
Am si eu marea rugaminte de a-mi comunica si mie care sunt pasii necesari pentru a radia un PFA , platitor de TVA ,care nu a mai fost folosit din septembrie 2009 .Mentionez faptul ca inca nu mi-a sosit acasa hartia din care sa reiasa cat impozit am de plata pe veniturile castigate in 2009 .Unde ar fi nevoie sa ajung ? La registru comertului sau administratia financiara?

Va multumesc
Buna ziua ,

Am si eu o intrebare la dumneavoastra . Locuiesc la curte si inca nu am facut actele pe casa , deoarece nu am avut banii necesari. Casa este a bunicului meu , dar are doar o chitanta de mana semnata cu vreo 5 matori cum se facea pe vremuri.
In timp , vecinul de langa casa i-a cerut voie bunicului meu sa intre un metru in terenul nostru sa isi poata construi un garaj mai mare.Ideea e ca nu s-a semnat nimic , a fost doar un acord verbal , dar acum vecinul si-a facut si casa in continuare la garaj , tot un metru in terenul meu .
Daca ma apuc si fac acte pe casa , cum as putea recupera terenul (mentionez ca terenul este de vreo 15 ani ocupat de vecin , dar niciodata nu a platit impozit pe portiunea aceea) sau daca ar fi dificil de recuperat , pot cere o suma de bani pe metrii patrati ocupati de el ?

Multumesc
Buna ziua ,

Daca as dori sa imi deschid si eu un magazin pentru pescuit sportiv cum ar trebui sa procedez si ce acte as avea nevoie ?

Multumesc
Am si eu o intrebare . In momentul in care lucrezi cu carte de munca , norma intreaga , perioada nedeterminata si nu iti iei concediul de odihna cuvenit de 22 de zile lucratoare , poti cere la sfarsitul anului ca acest concediu sa iti fie platit? sau esti obligat sa beneficiezi de el si anul urmator.
va multumesc !
Daca locuiesc in aceeasi locuinta cu bunica mea , care nu are acte pe casa , ci doar chitanta de mana, pot sa fac o impartire a curtii ( bineinteles ca aceasta impartire este relativa pana in momentul in care voi face succesiunea). Noi voiam doar sa tragem gard intre noi , sa nu mai existe discutii . este legal ?
Răspuns la discuția Despre Somaj
multumesc
Răspuns la discuția acte pe proprietate ...
stiti cumva unce anume la primarie ma pot prezenta ? un birou anume ? sa nu ma duc sa ma dea pe usa afara :) . Va multumesc !
Discuție Despre Somaj
Am si eu o intrebare . Mama mea a fost data in somaj de catre angajator (patron) deoarece este in "criza". Stiti cumva cat va fi somajul din salariu ? ce procent?si cam in cat timp va intra in posesia lui?
Răspuns la discuția PFA ... card de debit
Dar daca eu emit factura catre companie si un exemplar ramane la mine , nu ar fi ok ? eu va multumesc mult pentu informatie.
Si as mai avea o intrebare , fiind PFA mi se retine 10 % la firma si 6 % platesc la sfarsit de an statului , dar eu vreau sa imi bag cheltuieli pentru impozitul de sfarsit de an . Nu ar fi normal ca si impozitul de 10 % luat de firma sa fie luat din profit mai putin cheltuielile . deoarece la sfarsit de an impozitul de 6 % mi se va lua din profitul fara cheltuieli???
Scuzati-mi exprimarea :) , va multumesc inca odata.
Sunt PFA in cadrul caen 6619, intermediar servicii bancare si ni s-a spus de catre angajator ca este necesar sa facem un cont (card de debit) specific pentru PFA , deoarece ni s-a comunicat ca nu trebuie sa dupunem bani in acelasi cont de pfa .Contul sa ramana doar pentru pfa ca la sfarsit de an sa scoatem extrasul de cont pentru venitul anual . Ei spun ca este obligatoriu . asa este ?