avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Activitate george1967

Activitate george1967

Răspuns la discuția RECUPERARE ONORARIU DE SUCCES
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS.
EXISTA POSIBILITATEA DESCHIDERII UNUI ALT PROCES IN CARE SA SE CEARA EXPRES RECUPERAREA ONORARIULUI DE SUCCES?
BUNA ZIUA,
VA ROG SA MA LAMURITI IN URMATOAREA SITUATIE :
EXISTA VREUN TEMEI LEGAL PRIN CARE PARTEA CARE A CASTIGAT UN PROCES SA POATA RECUPERA DE LA PARTEA ADVERSA ONORARIUL DE SUCCES DAT AVOCATULUI ?
Va multumesc pentru raspunsul dat.
Am anticipat ideea in care sotul supravietuitor pierde procesul cu sora defunctei sale sotii.
Suma cheltuielilor facute de reclamanta pe toata durata procesului am aproximato la 15.000 ron ( onorariu avocat, taxa de timbru, onorariu evaluator )
Avand in vedere faptul ca sotul supravietuitor beneficiaza de 1/2 din masa succesorala ( apartament evaluat la suma de 200.000 ron ), intrebarea mea este :
Cheltuielile de judecata care le are de dat sotul supravietuitor se pot scade din valoarea cotei sale din mostenire?
ex.
sotul are de dat 15.000 ron si de primit 100.000 ron
Va multumesc anticipat.
Va multumesc pt. raspuns.
Evaluarea pentru apartament a fost facuta valoare de 210.000 ron
De ex. sotul supravietuitor are de achitat cu titlul de cheltuieli de judecata suma de 15.000 ron iar reclamanta are sa-i achite paratului echivalentul a 1/2 din apartament ( aprox. 100.000 ron )
se poate cere scaderea cheluielilor de judecata din sulta?
Va multumesc anticipat.
Intr-un proces care a fost intentat sotului supravietuitor de catre sora defunctei privind drepturile succesorale asupra unui apartament, va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care sotul supravietuitor pierde procesul, toate cheltuielile privind judecata se pot scadea din sulta ?
Mai exact, in cazul in care sora defunctei solicita cheltuieli de judecata iar sotul supravietuitor care beneficiaza de 1/2 din apartament, solicita sulta.
Discuție SUCCESIUNE
Va rog sa imi spuneti care este procentul din masa succesorala ce i se cuvine sotului supravietuitor cand defuncta sa sotie nu are copii, parintii decedati dar cu 2 surori in viata ?
Masa succesorala este compusa dintr-un apartament dobandit de fosta sotie inainte de casatorie.
1. Pot sa aflu cat costa expertiza medico-legala psihiatrica efectuata pe baza actelor in cadrul INML ?
2. Care este termenul limita pentru intrarea in posesie a cotelor banesti in cazul unei succesiuni ?
Va supun atentiei urmatoarea situatie :
In anul 2003 tatal meu se casatoreste.
Sotia tatalui meu a decedat in anul 2010, fara copii, parintii decedati insa cu 2 surori in viata.
Suntem in proces privind testamentele facute reciproc.
In varianta in care se va pierde procesul, care este procentul pe care tatal meu il poate castiga in calitate de sot supravietuitor, privind masa succesorala proprie defunctei ( imobil, diferile terenuri etc. ) ?
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema legata de cheltuielile de judecata :
Am incheiat un contract de asistenta cu un avocat ;
Acesta mi-a cerut o anumita suma de bani pentru a ma reprezenta in instanta pe toata durata procesului si o alta suma de bani care va fi achitata in cazul castigarii procesului.
INTREBARE :
Sumele de bani pe care le datorez avocatului, inclusiv onorariul de succes, pot fi recuperate ca, cheltuieli de judecata ?
Va multumesc anticipat.

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema legata de cheltuielile de judecata :
Am incheiat un contract de asistenta cu un avocat ;
Acesta mi-a cerut o anumita suma de bani pentru a ma reprezenta in instanta pe toata durata procesului si o alta suma de bani care va fi achitata in cazul castigarii procesului.
INTREBARE :
Sumele de bani pe care le datorez avocatului pot fi recuperate ca, cheltuieli de judecata ?