avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate Dan Cozma

Activitate Dan Cozma

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
De dat in judecata ar trebui sa fie dat Guvernul. El a stabilit aceste restrictii. Comerciantii doar le aplica, in caz contrar fiind sanctionati.
Răspuns la discuția RESTITUIRE TAXA AUTO
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La Administratia Locala a Finantelor Publice.In termen de aproximativ 2 saptamani urmeaza sa apara modelul de cerere, in baza caruia se poate solicita restituirea taxei. La cerere nu trebuie atasate actele masinii (talon si carte de identitate). Interesati-va peste 2 saptamani la Finante.
Răspuns la discuția Model restituire timbrul de mediu
carmen01011958 a scris:

Model cerere de restituire:
[ link extern ]



Respectiva cerere s-a aplicat in cazul solicitarilor de restitituire pe cale administrativa a taxelor achitate din 2007-2013, procedura abrogata prin intrarea in vigoare a Legii nr.1/2017.
Se poate face o cerere simpla, cu datele personale, in care sa solicitati restituirea taxei, cu trimitere la documentul prin care s-a achitat taxa si la decizia de calcul .
Răspuns la discuția Taxa auto
Veti primi diferenta ramasa la momentul intrarii in vigoare a noi proceduri de retituire, atata vreme cat aveti cerere inregistrata, decizie de restituire emisa si o rata incasata . Nu este necesara actiunea in instanta .
Răspuns la discuția Se mai poate recupera taxa auto?
Se poate .
Răspuns la discuția Taxa Auto ( recuperare proces )
S-ar putea ca in perioada urmatoare, prin abrogarea OG nr.9/2013-privind timbrul de mediu de la 01.02, si implicit a Ordinului privind Procedurii de restituire esalonata, sa se restituie integral taxele la care s-au depus la Finante cereri de restituire, pe cale administrativa ori urmare a sentintelor judecatoresti . Asta pentru taxe achitate din 2007 si pana in 15.03.2013 .
Formulati o cerere catre Serviciul de inmatriculari auto, unde a fost inmatriculata prima data masina in tara, inscris pe cartea de identitate a masinii, pentru eliberarea unei adeverinte care sa ateste provenienta anterioara a masinii din spatiul comunitar .
Răspuns la discuția Taxa de mediu
La momentul acesta se plateste. Probabil ca de la 01.02.2017 nu se va mai plati .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul si la dobanda legala in materie fiscala .
Aceasta trebuie sa fie evidentiata in graficul de esalonare .
Daca nu este trecuta cereti lamuriri la Administratia Financiara responsabila cu restituirea, se mai intampla si greseli, neintentionate .
Răspuns la discuția TAXA INMATRICULARE
Da .