avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate mincinosul

Activitate mincinosul

O firmă are o promisiune bilaterală de vănzare cumpărare cu un cetățean, firma este executată silit pentru terenurile proprietate, iar terenul de pe promisiunea bilaterală este cesionat altei firme. Acest contract trebuie legalizat la un Notar public sau pot fi inregistrate doar la cele doua firme?
Multumesc!
Bună seara, doresc sa știu dacă studiul geotehnic este obligatoriu de cerut în certificatul de urbanism, sau este opțional.
O seara buna
Bună ziua doresc să stiu dacă in urma aplicării noii legi a salarizarii din fonduri publice, se pot transforma un post de referent într-un post de inspector, așa din pix, fără concurs fară avizul A.N.F.P.?
Mulțumesc.
Bună ziua, mama mea are o pensie de CAP din 30,08,1996, din 2000 a avut pensie de urmas pentru 2 persoane ,dînsa impreuna cu mine până in 2005 când am terminat facultatea si prin decizia din 30,11,2005 a fost recalculată pensia doar pentru ea.
Pensia de CAP nu a fost mărită în anii din urmă când a fost introdusă acea pensie minimă,si nici anul acesta , marirea din 2017 constă doar din modificarea valorii punctului de pensie.
Pot să cer la Casa de pensii Vaslui o recalculare sau o fi corect calculat cuantumul pensiei?
Decedați
Bună ziua, la primăria unde lucrez au fost inregistrate contracte de arendă cu cetățeni ce nu sunt proprietari directi ai terenului. terenul este proprietatea parinților, sunt aceste contracte legale? Și dacă nu cine are autoritatea de a le anula aceste contracte?
Mulțumesc.
Răspuns la discuția Masurare case
Multumesc.
Răspuns la discuția Masurare case
Cetatenii au declarat ca suprafata constructiilor 35 pâna la 60 mp dar se vede cu ochiul liber ca suprafețele nu corespund. Pe mine mă interesează doar suprafața construcțiilor si masurarea putem să o facem cu gps primariei.
Discuție Masurare case
Bună ziua, sunt functionar la o primarie rurală si am constatat că o parte din proprietarii de case nu au declarate la registrul agricol și implicit la impozite suprafețele corecte ale constructiilor. Doresc să știu dacă avem posibilitatea să remăsurăm construcțiile pentru o mai bună evidență .
Mulțumesc.
Bună ziua, părintii mei au teren dat in arenda la S.c. Comcereal Vaslui (porumboiu adrian). Anul trecut au primit arenda cuvenită. intre timp au facut 2 cereri de reziliere a contractului pe cale amiabilă dar raspunsul a fost negativ. Pot sa actionez in judecată firma pentru că in contract scrie nivelul arendei 20 % din productie dar in realitate s-au platit doar 500 kg de grau sau echivalentul in bani.
Precizez ca in situatia părintilor sunt proprietari ce insumeaza 370 de hectare și care au ocupat terenul in primăvara si il lucreaza printro Asociatie agricolă constituita din proprietarii cu teren in arenda la acesta firmă. La o parte din proprietari nu l-ea fost platită arenda nici pentru anul agricol 2014-2015. Multumesc