avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate SashaVDK

Activitate SashaVDK

Răspuns la discuția executare
Deci in prezent nu exista un titlu executoriu. Exista doar procesul-verbal de la DGFP. Pe baza acestuia, inseamna ca primaria ma poate actiona in judecata pe caz civil ? Cum se poate constitui parte civila? Adica in ce conditii? Nu poate primarul ca persoana, ci trebuie primaria ca institutie? Iar prejudiciul il stabileste instanta? Ideea e ca lucrarea exista, poate fi vazuta. singura neregula e acel termen, o cifra care a fost pusa complet aiurea.
Discuție executare
Buna ziua, in 2008 ca primar al unei localitati, am facut o lucrare de pietruire, dar angajata mea a dat termen de depunere a contestatiei pentru firma care a pierdut licitatia, mai mare decat prevede legea. A fost o greseala datorata neatentiei, dar actualul primar a chemat DGFP-ul , acestia au facut un proces-verbal prin care considera ca din aceasta cauza lucrarea nu a fost facuta, primarul a incercat sa ma dea in judecata pe caz penal, dar am primit NUP. Intre timp am atacat in contencios procesul-verbal al DGFP, dar mi s-a respins contestatia ca nefondata. Acum ce se poate intampla? Primaria ma poate executa silit? si care ar fi procedura? Va multumesc
Buna ziua, as dori sa stiu daca invadarea vietii private prin publicare de email-uri confidentiale, amenintarea mea si a familiei si calomnia, pot fi atacate penal sau civil? Va multumesc
DGFP-ul concluzioneaza : conform art x,y din Leglile, OUG etc...se considera contraventii dar intrucat a fost depasit termenul se prescriu, si exact ultimele randuri din procesul verbal spun ca totusi ei considera ca trebuie sa platesc un prejudiciu de x lei.
Eu am contestat procesul lor verbal, dar am admis contraventiile, insa am contestat in speta faptul ca au stabilit un prejudiciu.

Am citit pe portalul curtii de apel ca mi-a fost respinsa contestatia ca nefondata.Si vroiam sa stiu daca exista posibilitatea sa fi fost respinsa, dar sa fi fost respins si prejudiciul.
Buna ziua,
Am fost primar intr-o loc pana in 2008 si am avut o licitatie pentru pietruire.Am avut hotarare de consiliu, publicare in SEAp, insa actualul primar anul trecut a chemat DGFP-ul care a constatat ca lipseste procesul verbal de receptie a lucrarii si a concluzionat ca eu trebuie sa platesc prejudiciu valoarea lucrarii plus dobanzi din 2007.Actualul primar a fost consilier si a fost de acord cu licitatia la vremea respectiva.Am contestat procesul verbal de inspectie al DGFP pentru prejudiciu, desi ei in proces au spus ca se considera contraventie sio pt ca a trecut termenul se prescrie, dar ca totusi trebuie sa platesc prejudiciul.Astazi am aflat ca mi-a fost respinsa contestatia.Se poate sa fi fost respinsa, dar judecatorul sa fi completat ca nu trebuie sa platesc prejudiciul?VA intreb pentru ca in timpul procesului, judecatoarea era foarte revoltata ca cei de la DGFP si-au luat atributii de stabilire a prejudiciului.Si acum...exista posibilitatea ca anumite parti din contestatie sa fi fost aprobate?
Răspuns la discuția credit nevoi personale
Daca platesc sa spunem 50-100 euro din restanta, mai pot incepe demrsul pt executare?
Nu am nici un bun mobil...decat un laptop care ar acoperi toata restanta.
Daca nu am nimic proprietate personala se pot ataca bunuri ale sotului sau parintilor?In mai urmeaza sa imi incep noul serviciu, daca se fac retineri salariale, au voie sa opreasca mai mult de 1/4...cat scrie in contract?
Multumesc frumos
Buna ziua,

Am citit probleme asemanatoare, dar as avea nevoie de un raspuns mai clar, daca se poate.
In 2007 am facut un credit de nevoi personale, fara garantii sau giranti, doar cu buletin si adeverinta salariu.Pana in 2010 am achitat lunar (uneori mai mult decat rata).Din 2010, ian, am ramas fara loc de munca.Cei de la banca ma suna, am explicat situatia si am cerut sa le pot plati cate 50-70-100 euro o data la doua saptamani.Au spus ca e ok, acum ma suna si imi spun ca trebui sa achit toata restanta odata.Nu am cum.In contract scrie ca in caz de neplata, singurul drept al bancii este de a retine 1/4 din garantiile mobiliare.Nu am nici un bun pe numele meu.Ce ma sfatuiti?
Multumesc
Discuție donatie?
Buna ziua,

Pentru a evita un sechestru asigurator, ce pot face cu bunurile mele?Mentionez ca singurele bunuri pe care le am sunt apartamentul si masina , la care sunt coproprietar cu sotia.Pot renunta la dreptul meu de propietate in favoarea ei?Daca fac donatie fiicei care este casatorita, poate sa fie si ea urmarita pentru recuperarea datoriei?
Datoria de fapt s-a nascut in 2008, cand eram primar.Am cumparat pe incredintare directa niste pavele, am pierdut mandatul.Acum actualul primar cere firmei producatoare sa ii restituie banii pt ca pavelele sunt de slaba calitate, firma nu vrea sa dea banii, si ca umare sunt somat eu sa repar prejudiciul.Ce pot face?
Va multumesc.
Daca puteti sa imi spuneti unde pot cere o consultatie, pe parte de drept succesoral...privind donatia?
Discuție plata in avans
Buna seara,

In 2008 eram in ultimul an de mandat de primar si am vrut sa facc o lucrare cu pavele in localitate.Un consilier mi-a spus ca stie o firma in alta localitate din jud, care produce pavele mai ifetine.Am facut prostia sa platesc suma de 5 000 euro (cat costau pavelele), in avans.Cei de lafirma respectiva au spus ca nu pot sa mi le transporte pe toate odata pentru ca le lucreaza in etape, ca sa aibe timp sa se usuce.Am primit un transport, apoi am pierdut alegerile si actualul primar a fost cel care s-a ocupat in continuare de pavele.Acum primarul a refuzat pavelele pentru ca le considera de calitate slaba, si m-a dat in judecat pentru a da inapoi 5000 de euro cat au costat pavelele.Pentru ca adm publica nu poate plati in avans decat 30% (max) din valoarea produsului.
Stiti vreo solutie la problema mea?Plata s-a facut prin Trezorerie, eu nu cunosc pe nimeni de la firma producatoare.Exista factura, semnata, stampilata...
Chiar nu as vrea sa dau cei 5000 euro pentru ca nu m-am folosit de nici un leu, nu am de unde...Pot sa imi confiste bunuri?Sunt coproprietar cu sotia la masina.In rest nu am nimic pe numele meu.Ce se poate intampla?
Va multumesc!
Buna seara,

Pana in februarie 2009, eram angajat agent de vanzari la o firma de distributie din bucuresti.In februarie, firma mi-a cerut sa imi infiintez srl si sa lucram pe contract de comision (daca vroiam sa mai raman angajat la ei).Mi-am infiintat firma, iar acum trebuie reziliat contractul de comision intrucat am hotarat sa incetam colaborarea.
Unul dintre articolele din contract prevede ca pentru o perioada de 24 de luni, eu sau firma mea sa nu desfasoare activitati de distributie de mobilier, IT, papetarie, produse de protocol, curateni.
Alt articol din contract spune ca ".indemnizatia lunara dupa incetarea contractului nu poate depasi comisionul castigat pe ultima luna de colaborare".
Cand am fost sa discutam ce reprezinta aceasta indemnizatie, mi s-a spus ca nu e valabila.Ca se acorda daca eram angajat, nu persoana conexa a comisionarului.
Legal, se acorda si daca sunt reprezentantul firmei sau nu?

Va multumesc.
O seara cat mai buna