avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Activitate fadidraghici

Activitate fadidraghici

Doresc sa infiintez o firma pe locuinta unei familii (sot si sotie), sotia este plecata in strainatate si as vrea sa stiu daca este legal sa inchei un contract de comodat doar cu sotul.

Am verificat Art. 345 din Noul Cod Civil si definitia unui act de administrare insa am nevoie de confirmarea unui expert in domeniu.

Va multumesc!
Buna ziua,

Urmeaza sa deschidem un restaurant si incercam sa aflam care este cel mai potrivit sistem de impozitare.

Avem nevoie de un SRL cu cod de TVA, insa nu stiu daca acesta poate fi microintreprindere sau firma cu impoziti pe profit sau firma cu impozit forfetar.

Care este cea mai buna solutie?

Multumesc!
Buna ziua,

Ca agentie de publicitate, este obligatoriu un contract de prestari servicii pe langa factura?

De exemplu, creare sau modficari website, servicii design, etc.

Pana acum am emis doar factura fiscala, asa au facut si alte agentii cu care am colaborat.
Buna ziua

Vreau sa intermediez un montaj publicitar, intermedierea presupune sa preiau factura de la furnizorul de servicii, la care adaug profitul si emit o factura noua. Este in regula?

Mentionez ca furnizorul si firma mea avem ca domeniu de activitatea publicitatea, nu am semnat (si nu este nevoie) sa semnam vreun contract de servicii.

Multumesc!
Buna ziua

Sper ca am postat unde trebuie.

As vrea sa stiu cum sta treaba cu cheltuieli de protocol pentru SRL-D pentru firmele care au ca domeniu de activitate publicitatea.

Este nevoie de factura sau este de ajuns bonul fiscal? Am inteles ca tot ce este pana in 100 euro merge sub forma de bon fiscal, este corect?

Buna ziua

Vreau sa intermediez un montaj publicitar, intermedierea presupune sa preiau factura de la furnizorul de servicii, la care adaug profitul si emit o factura noua. Este in regula?

Mentionez ca furnizorul si firma mea avem ca domeniu de activitatea publicitatea, nu am semnat (si nu este nevoie) sa semnam vreun contract de servicii.

Multumesc!
Constatare amiabila fara talon?

In cazul persoanei vinovate, talonul a fost pierdut, cum se poate proceda?
Buna ziua,

Am inteles ca sunt obligat sa am 2 angajati cu contract de munca pe perioada nederminata in caz ca am un SRL-D.

Pot sa fiu eu unul dintre angajati? Alaturi de inca o persoana dar fara salariu (pentru inceput ma gandesc ca finantele vor fi la pamant).
Buna seara,

Am infiintat un SRL-D singur, as vrea sa stiu daca pot face treaba unui contabil atata timp cat nu am inca nici un venit/incasare, ci doar cheltuieli.

De ce este important sa avem un contabil de la bun inceput?

Unde pot gasi un contabil bun din Bucuresti?
Buna ziua,

Doresc sa infiintez o firma, SRL-D (am sub 35 de ani). Afacerea mea ofera servicii, nu am sediu sau birou (doar sediu social). Cum ar fi mai bine, ca platitor sau ca neplatitor de tva?
Sunt putine cheltuieli si profitul este mai mare.