avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate edelweis08

Activitate edelweis08

Tocmai, că nu mi se pare că respectă prevederile legi . La art. 88 din legea 196/2018 sunt detaliate cheltuielile pe beneficiari, situație în care ne aflăm și noi ” : citirea, calculul şi gestiunea consumurilor individuale de apă rece, apă caldă, căldură, gaze, energie electrică, deşeuri municipale; servicii cu privire la repartitoarele de costuri; chiriile spaţiilor comune - boxe, casa scării, holuri, spaţiu ghenă, terasă etc.; gestiunea financiară; gestiunea contractelor cu caracter individual; întreţinerea interfonului şi a părţii de instalaţie din interiorul proprietăţii individuale; verificarea metrologică a contoarelor individuale de energie termică, în cazul distribuţiei orizontale; reviziile instalaţilor interioare de gaze, apă şi încălzire; alte servicii individuale către proprietari.”
Bună ziua! Locuiesc într-un bloc iar societatea care asigură administrarea a încălcat prevederile contractuale inițiale și nu numai. 1. Pentru serviciile de administrare aplică regula plății în cotă parte indivă, conform art 85 din Legea 196/2018 și nu art. 88. Astfel eu trebuie să plătesc citirea contorului de apă, cotă parte din valoarea unor plafoniere de pe casa scării, cotă parte din valoarea unor lacăte de la ghena de gunoi, raportat la suprafața apartamentului pe care îl dețin. În contractul inițial, plata era stipulată ca sumă fixă/ apartament iar distribuția cheltuielilor pe diferite obiecte tot pe apartament. 2 Contractul de curățenie, între asociație și firma de curățenie, era o sumă fixa/apartament. Firma de administrare a modificat și prevederile acestui contract ( cel de curățenie) repartizând valoarea tot în funcție de suprafața apartamentului. Aș vrea să știu ce pot face ca să oblig firma de administrare să îmi calculeze corect cheltuielile ținând cont de faptul că cei din asociație consideră că sumele pe care le plătesc în plus proprietarii care dețin apartamente cu o suprafață mai mare sunt derizorii și nu merită efortul de a acționa în instanță. Mulțumesc!
Bună ziua, Dacă sunt funcționar public și candidez la o funcție de conducere într-un partid, trebuie să mă suspend sau să aștept să văd dacă sunt aleasă în acea funcție? Dacă sunt aleasă în acea funcție de conducere în partid și mă suspend o perioadă, mai este necesară suspendarea mea din funcția de funcționar public ?
Există stipulat în lege ( aș dori numărul legii și articolul) ca reclamatului să îi fie arătat de către poliție reclamația în care este învinuit?
Discuție poprire salariu
Sunt in proces cu o instituite asupra unui proces verbal de contraventie . Instituita respectiva a trimis procesul verbal de contraventie la fisc , si nu a asteptat 15 zile - perioada pentru contestatie. La fisc, acest proces verbal de contraventie a fost constituit ca titlu executoriu. Desi am instiintat Directia de finante asupra faptului ca am contestat acel proces verbalo de contraventie, si am depus actele doveditoare, Directia de finante a trimis adresa instituitei unde lucrez pentru a face poprire pe salariu pentru suma prevazuta ca amenda.
Cat este de legal aceasta poprire? Ce cale legala am de a impiedica aceasta poprire? Metionez ca in data de 11.03.2011 am recurs in acest proces
In prezent in Codul de procedura penala, la art 18 este" : Susţinerea acţiunii civile de către procuror". Din cartile de specialitate la care se face referire , as fi vrut de la cei avizati, o definitie acceptata pentru ceea ce poate fi denumit drept " pericol social", eu de profesie fiind inginer si neavand studii juridice
As dori sa stiu care articol , din care lege, defineste " pericolul social"
Eu sunt bugetara. Institutia unde lucrez, imi retine pe statul de plata contributia catre asigurari sociale, pensii, etc. De asemenea , se vireaza catre stat contributia unitatii . In plus , eu fac si asigurari: de viata RCA, asigurari diverse. Pentru veniturile obtinute din asigurari sunt obligata sa platesc contributia la asigurari de sanatate , etc, conform OUG 58/2010? Pentru impozit am depus " Declaratia de venituri suplimentare".
Sunt functionar public, si in 15 decembrie 2009 ANI mi-a dat o amenda de 200 lei pentru ca am intarziat sa depun declaratia de avere. In acelasi timp , ANI a instiintat Administratia Fiscala despre aceasta amenda, neasteptand sa vada daca contest sau nu procesul verbal de contraventie. In termenul legal, am contestat acest proces verbal de contraventie , in momentul de fata , avand termen de recurs 11.03.2011. Am instiintat Administratia Fiscala despre acest proces, dar colegilor mei , le-a fost retras din conturile bancare plata acestor amenzi, desi ei sunt in aceeasi situatie, de contestare a acestor amenzi. Exista si alta prevedere legala , in afara prevederolor Ordonantei 2 - art 32 , in care se mentioneaza ca " Plangerea suspenda executarea", prin care Fiscul este obligat sa aiba o hotarare definitiva pentru o amenda? Ma ingrijoreaza acest lucru , deoarece colegilor mei , Fiscul le-a oprit amenda de la toate bancile de unde aveau cont( deci amenda s-a platit inndoit sau intreit) Poate retrage Fiscul aceasta amenda si de pe cardul de credit?
Sunt functionar public, si am primit o amenda de la ANI pt nedepunerea declaratiei de avere in termen. Am contestat procesul verbal de contraventie , dar ANI a avut castig de cauza . Sentinta am primit-o in 10.06.2010. Cauza mea s-a judecat la sectia " civila". Pot cere anularea sentintei si rejudecarea la contencios administrativ?