avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Activitate iulia_i

Activitate iulia_i

Buna ziua,
As avea nevoie de un avocat localizat in Bucuresti sau Ilfov pentru a contesta in Instanta o amenda primita pentru sesizarea neintemeiata a Politiei cu privire la tulburarea linistii publice.
Am sesizat Politia Voluntari cu privire la o sursa de muzica data tare. Cand s-a prezentat Agentul de Politie, muzica se inchisese. Am primit amenda pe motiv ca am sesizat fara motiv Politia. Muzica a reinceput dupa ce au plecat agentii de politie. Consider masura ca fiind abuziva si as vrea sa contest amenda primita. Competenta solutionarii este a Judecatoriei Buftea. In sprijinul ideii vine faptul ca ulterior primirii amenzii, muzica a inceput din nou si alt agent de politie care s-a prezentat la locul faptei, i-a amendat pe cei care tulburau linistea. Va multumesc.
Buna ziua,
In urma cu 8 ani am facut o reclamatie la Politie - Serviciul Criminalitate Informatica, impotriva unei persoane (atunci necunoscuta) care mi-a cauzat un prejudiciu de cca 500 RON (mi-a furat datele de acces in contul operatorului telefonic si ulterior si-a incarcat mai multe cartele prepay din contul meu). Operatorul telefonic nu si-a asumat decat partial vina si mi-a sters o parte din datorie dar diferenta a trebuit sa o platesc. In urma reclamatiei facute la Politie, probabil ca s-au facut cercetari si s-a gasit un potential faptas. Acum, in 2017, s-a deschis dosar de cercetare impotriva lui. Eu sunt parte civila in acel dosar, ca si parte vatamata, iar in informarea trimisa acasa este mentionat faptul ca imi pot angaja un aparator. As vrea sa stiu daca notiunea de "aparator" este legata de apararea drepturilor mele de a fi despagubita ca urmare a prejudiciului (daca instanta decide astfel) avand in vedere ca eu sunt partea vatamata. De asemenea, as vrea sa stiu daca ar putea exista anumite repercursiuni materiale asupra mea (ex. cheltuieli procesuale, despagubiri) ca urmare a finalizarii procesului in favoarea vinovatului, in cazul in care dovezile/probele nu sunt suficiente pentru dovedirea faptei si sanctionarea inculpatului. Intreb asta deoarece, din motive de timp si distanta, nu voi avea cum sa ma prezint la acest proces si nici sa imi sustin cauza, Va multumesc pentru ajutor.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu legea care reglementeaza inregistrarea convorbirilor telefonice. M-ar interesa daca acele convorbiri telefonice dintre mine si alte persoane, purtate de pe telefonul meu mobil si inregistrate cu o aplicatie pentru Android, sunt legale sau nu. M-ar interesa si legea care reglementeaza aceste inregistrari. As vrea sa fac referire la o astfel de convorbire in cadrul unei reclamatii scrise, pentru a dovedi cele reclamate. Nu stiu daca este legal sa fac acest lucru dar fara convorbire nu am cum sustine cele reclamate de mine.

Va multumesc.
Bună ziua. Locuiesc intr-un sat de lângă București unde aproape în fiecare week-end, în sezonul cald, se dau petreceri în aer liber (acasă la proprietari) cu muzica data foarte tare (manele), bas la maxim etc. Nu putem sa ne odihnim intrucat muzica se aude de la amiaza pana a doua zi dimineata si incepe din nou la amiaza. Suntem printre putinii care fac reclamatii. Ceilalti suporta in tacere si nu iau niciun fel de atitudine desi sunt si ei deranjati. Politia se deplasează la fata locului și da doar avertismente verbale pe motiv ca autorii nu au bani și ca oricum nu vor plăti amenzile. In plus ne mai si spun ca ei sunt intelegatori cu cei care au evenimente si ca asa e normal. Am făcut mai multe sesizări la IPJ pentru a afla ce masuri s-au luat urmare a reclamatiilor noastre (așa am aflat ca nu se dau amenzi) si am făcut și reclamații ofițerilor de politie care ne-au declarat ca refuza sa dea amenzi și ca de fapt problema e la noi și nu la cei care dau muzica tare. Toate fără niciun rezultat. Petrecerile continua nestingherite. Problema pe care o văd eu este ca oamenii nu primesc amenzi și astfel nu sunt afectați în niciun fel. Avertismentul este egal cu zero. În marea lor majoritate ei sunt asistați social, susținuți din bugetul la care noi, cei afectati de muzica lor, contribuim. Existenta unor amenzi pe numele lor le-ar impiedica accesul de ajutor social si poate atunci s-ar potoli cu petrecerile. Polițiștii se ascund după lege și ne spun ca ei decid dacă dau sau nu amenzi. Prin nesplicarea amenzilor, care ar avea sigur un impact asupra autorilor, politia practic fraternizeaza cu cei care tulbura linistea. Va rog mult sa mă sfătuiți ce alte demersuri pot face pe cale legala pentru a ameliora situația.
Buna ziua.
Vreau sa intreb daca este legal sa se amenajeze o balta piscicola in interes de inchiriere pentru pescuit sportiv, in conditiile in care pe marginea baltii sunt proprietati locuite amplasate la distanta foarte mica fata de luciul de apa. Este cazul meu - casa mea este amplasata pe marginea unui lac (mai mult o balta cu pasari de apa) iar distanta de la gardul proprietatii la apa este max. 2m. Zona este rezidentiala in sensul ca sunt case pe ambele maluri ale lacului. Am auzit ca urmeaza sa fie amenajata acolo o balta piscicola ce urmeaza sa fie inchiriata cu ora pentru pescuit sportiv. Cer un sfat legat de legalitatea acestui fapt intrucat ma ingrijoreaza perspectiva distrugerii faunei lacului si a invadarii spatiului personal.

Multumesc mult.
Buna ziua,

Va rog daca ma puteti indruma in urmatoarea speta.
M-ar interesa ce variante de prelungire a activitatii profesionale exista pentru o persoana cu probleme de sanatate, care mai are 6 ani pana la pensionare dupa limita de varsta. Persoana nu isi poate continua activitatea profesionala insa nu doreste sa apeleze la pensionarea anticipata pe caz de boala intrucat s-ar diminua venitul din pensie. Am inteles ca s-ar putea face alternarea concediului medical cu cel de odihna sau incetarea temporara a activitatii datorita problemelor de sanatate astfel incat persoana sa mai ramana angajata o perioada.

Multumesc,
Buna ziua.
Am accesat acest site in speranta ca voi putea fi indrumata intr-o problema: am fost contactata pentru un interviu la o institutie bancara din Romania.
Jobul aferent este ok, insa exista o problemat: cei de la HR mi-au spus ca mi se va incheia contract de munca pe perioada determinata de 1 an dupa care, in functie de performantele mele, se va decide incheierea unui contract pe perioada nedeterminata sau se va opta pentru alta solutie.
In prima instanta au motivat acest aspect prin faptul ca asa este procedura standard (intai te angajam-vedem ce performante ai timp de 1 an-la final vedem daca iti facem contract pe perioada nedeterminata).
Ulterior au mentionat ca titularul postului actualmente vacant are contractul de munca suspendat temporar (din motive personale), iar intoarcere acestuia la job este destul de putin probabila sau plasata intr-un viitor indepartat.
Va rog mult sa ma ajutati cu o opinie in ceea ce priveste riscurile si implicatiile deciziei mele de a semna eventual un astfel de contract. Ma preocupa ceea ce se va intampla in cazul in care titularul postului decide sa se intoarca.
Poate exista precedente asemanatoare acestui caz. Nu as vrea sa fac o mutare gresita in cariera.
Multumesc anticipat!