avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate DontuSorin

Activitate DontuSorin

Buna ziua
Am mare rugaminte la dvs sa analizati si sa-mi dati cateva raspunsuri deoarece sunt in ceata.
In luna Mai m-am angajat pe un salariu de 700 lei/luna, iar din 15 Decembrie mi-a fost marit salariul la 5000/luna pt o functie de conducere ce am primit-o.
Azi am aflat de la medic ca sunt insarcinata in 6 saptamani si deoarece ma simt foarte rau m-ia dat concediu medical.Se pare ca pana voi naste raman in medical.
Intrebare: Care va fi suma indemnizatiei de crestere a copilului pe care eu o voi primi? Chiar vreau sa vad pe cineva care o sa ma lamureasca.Multumesc
Va multumesc frumos.
Va rog mult daca se poate sa-mi de-a un punct de vedere si un avocat sau un consilier Juridic cu privire la problema mai sus expusa
Mai trebuie insa mentionat un lucru foarte important:Inspectorii au scris negru pe alb in amandoua procesele verbale ca au constatat munca la negru pentru numita....si au aplicat amenda de 200 milioane lei vechi.
Pai cum vine asta, odata constata si scrie in procesul verbal iar apoi spun ca le-am impiedicat controlul.Si atunci cum au constatat munca la negru???
Buna ziua
Am o problema urgenta.
Am doua magazine si am avut in mod repetat control de la ITM asta pt-ca am suparat pe cineva pe acolo.
La sosirea inspectorilor le-am solicitat sa complecteze in registrul Unic de control, dar au refuzat cu desavarsire argumentand ca ei pot veni in control din 5 in 5 minute
Apoi le-am cerut sa-mi prezinte legitimatile si mandatul in baza caruia efectueaza controlul dar din nou au refuzat.Atunci mi-am sunat avocatul care mi-a spus sa refuz controlul si sa-i poftesc afara din magazin.Asa am si facut.Ei mi-au dat o amenda de 200 milioane lei vechi.Apoi toata faza s-a repetat din nou si iar mi-au dat o amenda de 200 milioane lei vechi.
Acum dupa 5 luni m-au chiemat cei de la politie si mi-au adus la cunostinta ca ITM-ul mi-a facut o plangere penala pentru ''impiedicarea repetata a controlului''
Spuneti-mi cum este posibil?
Deci ei au incalcat legea, mi-au dat si 400 mil amenda si tot ei mi-au facut si plangere???
Va rog sa-mi spuneti ce am de facut???
Buna ziua.Azi am fost invitat la sediul unei firme unde am aflat ca o firma a incheiat cu aceasta firma un contract de inchiriere spatiu intre cele doua firme.Doar ca in contract m-au trecut pe mine administrator, avand datele mele personale, iar apoi au semnat contractul respectiv in numele meu in calitate de administrator si au stampilat,dar eu nu am fost niciodata administrator acolo....Eu nu am stiut nimic, iar acum cei de la firma care au fost pacaliti vor chiria de la mine.Este acest lucru Fals?
Pot sa il dovedesc undeva?Pot sa dovedesc ca nu am semnat eu?Pentru-ca cei de la firma care au semnat in locul meu sustin ca eu am fost si am semnat.
Am fost aratat la toate posturile de stiri asta dupa ce din gresala,am atins un politist cand dadeam in spate cu masina,si la TV s-au spus minciuni 100% probate in care ma acuzau de infractiunea de ultraj cand defapt nu a fost.Si mai mult s-a spus ca am lovit intentionat politistul, ceea ce este fals si ca apoi am fugit de la locul accidentului si mai fals.Acest lucru s-a spus fara ca macar impotriva mea sa se inceapa urmarirea penala si doar in cursul unei anchete a procurorului.
Intrebarea este: Pot sa ma indrept impotriva lor? si sa am si sanse de reusita?

Si a doua intrebare este legat de faptul ca m-au filmat pe strada si mi-au aratat fata fara aprobarea mea distruga-ndumi imaginea total.Aveau voie fara acordul meu?
Buna ziua
Am o intrebare,la care va rog sa-mi raspunteti cu motivatii concrete.
Cineva a trimis un e-mail acuzator despre mine la o institutie publica.De la aceasta institutie am primit sesizarea respectiva care nu este semnata si are doar o adresa de e-mail.Proprietarul e-mailului zice ca n-a scris el asa ceva.Intrebarea este,Daca fac o actiune in instanta se poate dovedii cu exactitate daca a scris el sau nu?
Buna ziua
-Din Gresala(intentia lipseste vadit)am livrat o comanda (haine second hand)in valoare de 700 lei s-au trimis acei saci care cuprindeau marfa cal2.cand pe comanda se solicita Cal1. ne-am cerut scuze am trimis din nou pe chieltuiala noastra alti saci cu marfa cal 1,insa ne-a fost refuzata colaboresre si nici nu au mai ridicat sacii.Ni s-a solicitat returnarea baniilor lucru pe care l-am facut.Cu toate acestea sa depus o reclamatie impotriva mea pentru inselaciune.
Este o situatie de toata jena avand in vedere ca noi am pierdut in total cu transpot si marfa 1250lei.
Ce credeti ca se poate intampla in situatia aceasta?Avocatul meu imi recomanda sa depun plangere pentru denunt calomnios…???
Pe de alta parte cei de la Politie m-au chemat la audieri.Ce este de facut?
Va rog mult sa-mi raspundeti
Buna ziua.
Am o urgenta problema.Fratele meu lucreaza la mine la firma,mi-a cerut fisa fiscala si o adeverinta de salariu pt credit,le-am dat iar apoi el le-a falsificat avand acces la stampila.Salariul lui este de 1400 lei si in fisa fiscala si in adeverinta a trecut suma de 4000 lei.Va rog mult ajutati-ma nu vreau sa ajunga la puscarie.La un moment dat se va descoperii ca au fost falsificate si nu este semnatura mea.
Sfatuiti-ma ce sa fac si spuneti-mi ce va patii fratele meu?Va inplor.A obtinut un credit de 20000lei cu aceste acte.