buna poate cineva sa-mi raspunda daca eu ca si titular de intreprindere individuala care nu am contract de munca si cre imi platesc contributiile direct la cas cass etc trebuie sa ma supun prevederilor codului muncii privind timpul de munca ?deoarece eu vreau sa muncesc in propria mea firma mai mult
buna,dupa terminarea CCC de 2 ani daca am depus cererea de reprimire la munca dar firma a fost vanduta acum functionanad in continuare dar sub alta denumire si alti angajati, mi s-a propus sa ma angajez la firma respectiva , deoarece cu noii actionari nu am putut lua legatura am vb cu seful unitatii si am depus cerere pt reluarea activitatii pe firma respectiva cu scopul de a mi se acorda somajul dar toata situatia este dubioasa pt ca nici seful unitatii nu stie cine sunt actionarii el avand contact doar cu supervisorii acestei firme si nu mi s-a dat niciun raspuns de 2 zile mi s-a terminat ccc ,eu vreau somajul dar se poate acest lucru avand in vedere ca acea firma din punct de vedere juridic nu mai exista si ce sa fac daca firma aceasta nu ma ajuta sa obtin somajul?si alta nelamurire ce se va inatmapla daca nu m-am prezentat la noua firma daca eu nu am contract de munca pe cea firma?care este procedura prin care mi se va incheia situatia de pe firma unde am lucrat inainte de ccc?
buna,peste cateva zile se termina concediul de crestere a copilului si ar trebui sa ma intorc la servici dar firma unde am fost angajata a fost vanduta si si-a scchimbat si denumirea ,tuturor angajatilor li s-au reinoit contractele de munca cu denumirea noii firme....eu avand functie de conducere in acea firma inainte de CCC,acum mi s-a spus ca voi fii primita la noua firma dar pe un post inferior #-o si nu pot sa-l accept.....intrebarea mea este daca mi se poate acorda somajul avand in vedere ca eu am contractul de munca pe firma care din punct de vedere juridic nu mai exista???
stiu aceste lucruri .......intrebarea mea era daca nu ma prezint la acest curs de formare profesionala la care sunt chemat sa merg mi se poate taia indemnizatia de somaj?
buna
Sunt somer 1 ianuarie 2012,am insistat la firma unde lucram sa-mi acorde somajul pentru a-mi deschide propria afacere unde sunt in stadiul de finisaje a spatiului unde doresc sa-mi desfasor activitatea,,,,problema este ca nici nu mi-am depus bine actele ca am fost obligat sa semnez pt un curs de calificare de zidar ca daca nu semnez mi se taie somajul...din 8 martie trebuie sa ma prezint la cursuri ce vor dura 2 luni cate 8 aore pe zi....pt mine situatia este absolut nefavorabila si nimeni nu ma intelege ca eu lucrez de dimineata pana seara singur pt a-mi crea un loc de munca atat mie cat si altor 2 persoane si cursul la care sunt obligat sa merg ma incurca ,eu intentionez sa deschid afacerea undeva la inceputul lunii mai si as dori sa beneficiez si de facilitatile care se acorda pt somerii care fac firme....deci intrebarea mea
***exista vreo portita legala de a nu face acel curs fara a pierde indemnizatia de somaj????
buna ,am doua intrebari
1.se poate acorda somajul imediat dupa terminarea Concediului de crestere a copilului ?
2.sunt obligata sa merg personal pt semnarea actelor la sediul social al firmei distanta fiind cca 400 km sau mi se pot trimite actele prin posta,exista vreo prevedere legala?
multumesc
Am primit astazi raspunsurile oficial de la aippmm si ceea ce banuiam s-a adeverit deci ----10000 euro finantare AFN fara tva aport propriu ptr a atrage cei 10000 e este +tva 4800 deci bani proprii 14800 euro cei care doresc credit sa stie acest lucru ---daca nu deschizi activitatea imediat in cele 10 zile de la acordarea AFN angajatii ce vor face ? ptr ca tu trebuie sa-i angajezi daca infiintezi SRL-D si nu obtii finantare nu ai nici un avantaj referitor la plata contributiilor sociale iar daca vrei sa radiezi SRL-D vei platii la radiere facilitatea de la inregistrarea firmei Si mai tine-ti cont de un lucru trebuie sa va avizati punctul de lucru daca acesta nu coincide cu sediul social VA UREZ SUCCES
Am primit astazi raspunsurile oficial de la aippmm si ceea ce banuiam s-a adeverit deci ----10000 euro finantare AFN fara tva aport propriu ptr a atrage cei 10000 e este +tva 4800 deci bani proprii 14800 euro cei care doresc credit sa stie acest lucru ---daca nu deschizi activitatea imediat in cele 10 zile de la acordarea AFN angajatii ce vor face ? ptr ca tu trebuie sa-i angajezi daca infiintezi SRL-D si nu obtii finantare nu ai nici un avantaj referitor la plata contributiilor sociale iar daca vrei sa radiezi SRL-D vei platii la radiere facilitatea de la inregistrarea firmei dupa parerea mea cei cu 100 de puncte sunt inconstienti eu cu aport de teren si 22000 euro nu pot obtine aceasta finantare dupa criteriile lor ptr ca si aportul meu de 14800 euro trebuie sa-l justific exact ca pe al lor de 10000 e Si mai tine-ti cont de un lucru trebuie sa va avizati punctul de lucru daca acesta nu coincide cu sediul social VA UREZ SPOR LA CREDITE rate cat mai mici
......din pacate sunt cateva aspecte care nu sunt foarte clare....si am sa le pun sub forma de intrebari ,am sunat sitrimis mailulri la agentie pt ca e la peste 150 km distanta dar nu am primit niciun raspun...poate cineva ma lamureste:
1.La cei 10.000 euro fara tva + cei 10.000 euro finantare proprie trebuie sa mai pun din buget propriu tva 24 % si pentru AFN si RESURSELE MELE total 4800 deci eu in total eu sa finantez 14800 euro?din...plan de afacare ......4.3.2. Surse pentru finanţarea TVA şi a altor cheltuieli neeligibile aferente proiectului : (surse proprii, credit)...........
2-Anul acesta cate firme primesc finantare 500 sau 1100?
3-Ce reprezinta ponderea investitilor?adica inestitia in mijloace fixe?
4-Daca primesc finantare si nu incep activitatea decat dupa finalizarea constructiei,etc cca 7-8 luni,sunt obligat sa inchei contracte de munca cu viitori angajati?
buna,sunt in concediu de crestere copil de aprox 1 an,doresc sa-mi dau demisia pt ca am primit o oferta buna de lucru....intrebarea ar fi daca poate primi sotul meu indemnizatia pana la 2 ani,el lucreaza la alta firma..indeplineste conditiile dar nu stiu daca se poate sa se faca acest lucru,multumesc!