avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Activitate oceausu

Activitate oceausu

sunt barbat in concediu de crestere copil care in februarie 2024 implineste 2 ani.depun actele pentru stimulent de insertie,dupa aceea ma pot angaja la alta firma?
Intr-un raspuns acordat de anaf,aceasta sustine ca se declara venitul brut rezultat din balanta firmei la 31 dec si nu suma pe care a luat-o persoana fizica ca si dividend(suma bruta din care a scazut impozitul).Care suma se ia in calcul? Daca se ia brutul nu e dubla impozitare?
Discuție SOMAJ
angajat in perioada 01 10 2013 - 02 12 2016 jumatate de norma( 4 ore pe zi) am dreptul la somaj( incetarea a fost facuta cu art 65 alin 1
M - Finante Romania

Stimate domnule/doamna, conform legii UI (Utilizatorilor de Internet) aprobata de senat, taxa anula calculata care trebuie platita in 48h de la primirea acestui e-mail, este de: 278.00 RON. Deoarece dinamicitatea moneziilor in ultima perioada a crescut foarte mult, plata se va face prin BITCOIN, la adresa: 1Ph2M7uvzSJ6nrceUfygNo6EYWAhjvs1pv
ID-ul atribuit este: #24532, dupa efectuarea platii, taxa v-a fi stearsa automat din baza de date in cel mult 12h.
** De mentionat ca plata se poate face prin ZebraPay! ** ([ link extern ] )
Registrul taxel.Am primit acest email,nu am gasit legea dar in proiect scrie ca persoanele fizice nu sunt afectate de aceasta lege.Cum e corect si ce reprezinta acest mail.?#-o.
am un certificat digital cu care depun declaratii fiscale pentru alte firme.In luna noiembrie 2014 mi-am facut o firma pe numele meu.Cum procedez pentru a depune declaratii on line si la firma mea.Care sunt pasii?#-o
proportional cu ce? a facut cineva evaluarea locuintei ? ne spune cineva cand achitam politele ca la 20000 euro obigatorie si 20000 euro facultativa este subevaluare?
am o asigurare obligatorie si o asigurare suplimentara pentru locuinta.asigurarea obligatorie ptr 20000 euro si asigurarea suplimentara la locuinta(inclusiv anexe,dependinte) 20000euro,continut 5000 euro, raspundere civila 3000 euro.Am prezentat firmei de asigurare o dauna la o terasa din lemn careia i s-a distrus o parte de acoperis(tabla lindab)S-a prezentat firma de asigurare la fata locului si mi-a cerut un deviz de reparatie. O firma aurorizata a intocmit devizul pe valoarea de 555.33 euro respectiv 2498.99 lei.De la firma de asigurare am primit urmatorul raspuns: "suma aprobata este de 778,46 ron din vare vi se va scadea coeficientul de subasigurare de 0.33 suma finala de plata fiind 261.66 ron.Avand in vedere faptul ca locuinta nu a fost asigurata la valoarea ei reala,iar prima de asigurare nu a fost platita proportional cu valoarea reala ,conform legii,trebuie sa retinem acest coeficient de subasigurare."Ce parere aveti?Sa inteleg ca daca dauna era majora nu primeam nimic?Nu inteleg ce calcule matematice or fi aplicat ,ca daca din 778.46 scazi 0.33 nu ajungi nicicum la 261.66.Ce credeti merita sa ma adresez instantei?
in anul 2013 am cumparat un automobil second hand pentru care am achitat la finante taxa auto de 2200 lei(masina a costat 4500 lei)Pe site a aparut o instiintare ca taxa auto instituita in anul 2012 a fost declarata ilegala printr-o ordonanta de urgenta emisa in luna februarie de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene.CJUE a declarat ca taxa de poluare contravine reglementarilor europene,romanii neputand sa achite o taxa pentru masinile achizitionate din UE statul nostru fiind deja membru. Este valabila aceasta problema si in anul 2013 ?
Sunt pensionar la lumita de varsta cu o pensie foarte mica.In luna noiembrie 2013 m-am angajat vanzator la un chiosc de ziare cu saluriul minim pe economie si in luna februarie 2014 s-a desfiintat postul.Am dreptul la 20 zile de preaviz?in contractul de munca pe care l-am primit la data angajarii sunt stipulate 20 zile de preaviz.
Răspuns la discuția dubla impozitare
va multumesc pentru lamurire