avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Activitate vladoiu.iuliana

Activitate vladoiu.iuliana

Bună dimineața! Va rog, dacă ma puteți ajuta cu un răspuns: în câteva zile voi suspenda activitatea PFA pt a intra în concediu de îngrijire copil. Ultima factura emisa este pe 1 august, dar încă nu a făcut plata clientul, probabil ca o va face spre sfârșitul lunii, când pfa va fi deja suspendat. Întrebarea mea este dacă pot lua în calcul și acest venit pt indemnizatie sau nu, când voi depune Declarația Unica pt suspendare ( dat fiind ca nu a fost încasată factura)? Mulțumesc mult pentru răbdare și amabilitate! O zi frumoasa!
Era vorba despre activitățile desfășurate în România, eu fiind prestator aici pt firma din UE. De la ANAF mi-au spus ca nu tb înregistrat nimic, ca și PFA. Declaratia lunara 390 este suficientă. Asta mi-au spus....

SpF2016 a scris:

Daca activitatile se desfasoara in strainatate nu trebuie inregistrat contractul? Si daca nu, se aplica strict pentru traduceri, sau si pentru alte activitati independente desfasurate in strainatate?

Laura Roca a scris:

Buna ziua,
Ordinul 2994/2016 este în vigoare în momentul de față. Este necesar să înregistrați respectivul contract la ANAF. Doar în situația în care activitățile de traducere nu s-ar desfășura pe teritoriul României ați fi exceptată de la această obligație. Nu are relevanță faptul că activitatea de traducere nu se desfășoară la sediul profesional.

Multumesc foarte mult!O seara frumoasa!

Izabella Rădoi a scris:

Dacă sediul profesional nu se schimbă, atunci nu se produce nicio modificare în ceea ce priveşte PFA, prin urmare, nu este necesar să faceţi vreo menţiune în acest sens.

Bună ziua,
Astăzi am mers la anaf sa înregistrez contractul ( Decl 017 ) și mi s-a spus ca nu este necesar sa depun aceasta declarație, este suficienta Decl 390. Sunt foarte confuza, nu știu cum ar trebui sa procedez în continuare....
Mulțumesc

Laura Roca a scris:

Buna ziua,
Ordinul 2994/2016 este în vigoare în momentul de față. Este necesar să înregistrați respectivul contract la ANAF. Doar în situația în care activitățile de traducere nu s-ar desfășura pe teritoriul României ați fi exceptată de la această obligație. Nu are relevanță faptul că activitatea de traducere nu se desfășoară la sediul profesional.

Bună ziua, un PFA înregistrat la Registrul Comertului si care are domiciliul din CI diferit de sediul profesional și care își schimba domiciliul ( nu și sediul profesional ), are obligația sa anunte ONRC despre aceasta modificare? Și dacă da, prin ce declarație? Mulțumesc anticipat.
Bună ziua,
Având în vedere redistribuirea contributiilor de la 01 ian 2018, ce datorii mi se vor retine, ca și angajat, în perioada în care voi fi în concediu de maternitate?
Mulțumesc anticipat.

ana-cer a scris:

Indemnizatia de concediu de maternitate se suporta integral din FNUASS si nu face parte din baza de calcul a contributiilor platite de angajator.

Singura contributie care se retine la angajat este CAS 10,5% raportat la baza = 35% din salariul mediu pe economie (2415 lei). Pentru o luna intreaga cas = 89 lei. La fractiuni de luna se calculeaza proportional cu numarul de zile lucratoare incluse in perioada de concediu de maternitate.

Indemnizatia de maternitate este scutita de impozit.

Răspuns la discuția Calcul concediu prenatal 2018
Dacă am inteles bine, 35% în total
Mulțumesc frumos!

george-neagu a scris:

Doar venitul net rezultat din d220.

Bună ziua,
Imi puteti spune dacă au intervenit modificări legat de acest subiect în 2018? De asemenea, dacă nu sunt prea insistenta, eu sunt și salariata și PFA si la locul de lunca voi intra în concediu prenatal în mai 2018, sunt obligata sa suspend PFA tot atunci sau mai pot aștepta după ce nasc (în acest caz, cât timp am la dispozitie maxim pt suspendare? )?
Mulțumesc mult! !!

Valeriu TUDOR a scris:

1. Suspendarea activitatii PFA se face cal mai tarziu cu data cu care solicitati indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Achitarea impozitului pe veniti si a contributiilor nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC (adica veti beneficia de indemnizatie pentru CCC chiar daca nu le platiti).

3. Indemnizatia pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete (cumulate din toate sursele) pe cel 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

Bună ziua, sunt salariata de 5 ani și de luna aceasta și PFA. În luna iulie a.c. voi naste, puteți sa mă ajutați , când ar trebui sa suspend activitatea PFA, astfel încât pt indemnizatia CC sa beneficiez de ambele surse de venit? Cum este mai avantajos financiar pt mine? La locul de munca voi intra în concefiu concediu prenatal în jur de 1 mai, sunt obligata legal sa suspend PFA tot atunci? De asemenea, dacă nu deranjez cu atâtea întrebări, ce demersuri ar trebui sa fac? Sunt înregistrată și la ONRC, trebuie sa anunț si acolo si la ANAF?Mulțumesc foarte mult pentru răbdare, toate cele bune !!!