avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate ioanapsy

Activitate ioanapsy

SRL platitor de tva.
Microintreprindere -deci impozit 3% pe venit.
Vreau sa achizitionez o masina folosita in scopul utilizarii ei de catre agentii de vanzari .(deci pot deduce amortizare mai mare de 1500/luna-dar oricum eu nu deduc nimic !)
Valoarea ei va fi de ex . 24.000 lei .
Daca ea este veche de 5 ani si 9 luni ,conform certificatului de inmatriculare, o pot amortiza in 3 luni( durata de viata ramasa din 6 ani -maximul de viata conform legi )?
Adica pot calcula o amortizare lunara de 8.000 lei ?
Nu gasesc legea care sa se refere exact la autovehiculele uzate.
Si o pot achizitiona de la o persoana fizica ?
Multumesc !

Este valabila partea "cu sau fara depunerea unei cautiuni " in cazul in care doar cer suspendarea executarii hotararii recurate odata cu depunerea recursului ?

" Codul de Procedura Civila, Actualizat 2011, prin Lgea 202/2010 ("legea micii reforme in justitie")

Actualizat pein Legea nr. 202/2010,privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor. Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 714 din 26/10/2010
Art. 300. - Recursul suspenda executarea hotararii numai in cauzele privitoare la stramutarea de hotare, desfiintarea de constructii, plantatii sau a oricaror lucrari avand o asezare fixa, precum si in cazurile anume prevazute de lege.

La cerere, instanta sesizata cu judecarea recursului poate dispune, motivat, suspendarea executarii hotararii recurate si in alte cazuri decat cele la care se refera alin. 1.

Suspendarea la cerere a executarii hotararii poate fi acordata cu sau fara depunerea unei cautiuni ce se va stabili dupa ascultarea partilor citate in camera de consiliu. "





1.Societatea dizolvata la tribunal pt lipsa administrator se poate lichida fara lichidator , in baza art 235 , prin cerere la ONRC depusa dupa dizolvare ?
2. Se poate cere in instanta care judeca cererea de dizolvare a ONRC pe calea cererii reconventionale , lichidarea societatii fara lichidator cu acordul comun al asociatiilor , concomitent cu dizolvarea pentru lipsa administrator ? Cu ce costuri : taxa timbru etc ?
3. Lichidatorul numit de tribunal ,in urma dizolvarii pt lipsa administrator , daca societatea nu mai are bunuri , este platit de ONRC ?
4. Dupa dizolvare pt lipsa administartor , pot introduce insolventa voluntara ?
5. In cazul insolventei voluntare , daca societatea nu mai are bunuri , lichidatorul este platit de ONRC ?

Multumesc
Instanta s-a pronuntat deja pe cererea mea. Mai cer o data in alt proces?
Ce mai pot face pentru a obtine cheltuielile de judecata efectuate cu ocazia recursului depus de cealalta parte .Am depus chitanta , am fost prezenti , am depus intampinare . Recursul a fost respins ca tardiv depus . Dar a fost respinsa si cererea mea de plata a cheltuielilor de judecata.Mai exista vreo cale de a le obtine?
Daca reclamantul a primit pe 07 ianuarie comunicarea sentintei , pana cand putea face recurs la un conflict de munca ? Adica pe 19 ianuarie , nu e cu o zi mai tarziu decat trebuia ?
Conteaza daca comunicarea sentintei a fost facuta prin " afisare pe usa principala a locuintei " , reclamantul nefiind la domiciliu in acea zi ? Poate sa foloseasca acesta pentru a justifica depasirea cu o zi a termenului ?
Ce se intampla cu procesele pe rol ? Dar cu recursurile? Cine trebuie aduca probele ?
Un fost furnizor cere in instanta o somatie de plata pe OG 5/2001 pentru o datorie din 2004 , fara sa specifice numarul si data facturii , prezentand-o "sold " intr-o fisa de client . Mai mult , eu am platit pretinsa datorie si am chitantele . Deci datoria nu e certa , nu e exigibila si nici nu e datorie , ca am platit-o . Doar ca el nu a prins chitantele in contabilitate. Pentru a obtine cheltuielile mele de judecata , botez intampinarea : " Intampinare - cerere reconventionala " si specific exact suma pe care o cer si depun chitanta odata cu intampinarea ? Ce pot sa consider cheltuieli de judecata ? Pot sa-i cer si daune morale ? Ca m-am simtit hartuita , a incercat sa ia a doua oara , printr-un artificiu , ceea ce deja ii dadusem , ca mi-a lezat imaginea de bun -platnic ? Multumesc
Fostul angajat depune la Tribunal Contestatie la decizia de concediere si vrea sa fie repus in functia anterioara . Eu sunt reprezentantul firmei.
Pot ,alaturi de intampinare ,sa fac cerere reconventionala pentru sanctionarea de catre instanta a fostului angajat , deoarece cererea este depusa cu reacredinta , corespondenta dintre societate si fostul angajat dovedind ca acesta a fost chemat la lucru ,iar el nu s-a prezentat , preferand sa se considere concediat , in absenta unei decizii de concediere , doar pentru a putea avea pretentii la mai multe salarii compensatorii ,de care crede el ca ar avea dreptul ? Ce altceva pot sa mai cer , pentru ca am senzatia ca fostul angajat s-a hotarat sa ma hartuiasca cu procesele ? :(
Multumesc