Cererea de scutire, reducere sau esalonare a taxei de timbru se depune in termen de 5 zile de la momentul la care vi se invedereaza plata taxei de timbru, aratand care sunt motivele pe care aceasta se intemeieaza, respectand exigentele Legii 146/1997.
exista intr-adevar aceasat stipulare legala insa ea este doar o prezumtie care poate fi rasturnata prin ” tagada paternitatii”
se poate cauta in opis, la fiecare birou de carte funciara, respectiv in zonele unde era carte funciara, inainte de unificare a la nivel national exista o evidenta in opis a acestor proprietari.
incercati asa si poate reusiti sa aflati respectivele numere de CF.
atat timp cat pe asfalt nu este polei, zapada sau gheata nu, nu exista temei legal pentru eventuala contraventie.
te rog citeste ce s-a scris mai sus.
in lipsa acordului uzufructuarului, se poate vinde doar nuda proprietate, astfel ca asa cum ati dorii dumneavoastra sa ii remiteti o parte din bani nu are nici un efect juridic
iata extrasul din lege:
2.La articolul 102 alineatul (1), punctul 28 se modifică şi va avea următorul cuprins:
„28.conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate;“.
deci ideea e ca, contraventia se aplica si e sustenibila doar in cazul in care drumul este acoperit cu gheata, polei sau zapada, doar in acele conditii reprezinta fapta contraventionala daca autoturismul nu e echpat cu anvelope de iarna, per a contrario, in celelalte cazuri nu reprezinta o fapta contraventionala lipsa anvelopelor de iarna.
in baza art 388ncc, soțul din culpă caruia se desface casatoria poate fi obligat la plata de despăgubiri.
potrivit art 384 ncc, divorțul este considerat pronunțat impotriva soțului din culpa căruia se desface casatoria.
În cazul dumneavoastra in care nu mai exista incredere reciprocă, pune la indoiala fidelitatea dumneavoastra si casnicia nu poate continua, puteti solicita desfacerea casatoriei si plata de despăgibiri pe baza motivelor ce le veti arata.
In ceea ce priveste paternitatea copilului, se poate face printr-un test ADN.
Plata pensei alimentare se face exclusiv in bani, si raportat la venituri, mai mult probabil aveti si o hotarare judecatoreasca care sa stauteze acest lucru, iar in cazul in care nu va dorii plata acesteia se pot face demersuri judiciare pentru respectarea acestora.
În ceea ce priveste atitudinea fata de copii, puteti sesiza atat instanta pentru a reorganiza programul de vizită si a-l modifica in sensul intresului superior al minorilor.
Din pacate atitudinea imatura si nelalocului ei a multor parinti afecteaza in mod rau copii, care din asemenea cazue sufera inutil.
Recomandarea ar fi sa luati legatura cu un avocat, intrucat in functie de datele concrete acesta va poate recomanda daca se impune sau nu o actiune in instanta precum si celelalte detalii in cazul in care aceasta ar intemeiata.
EXACT, va puteti astepta sa fiti chemati in judecata pentru anularea contractului de vanzare cumparare a imobilului