avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate b_george

Activitate b_george

Buna ziua !
In baza art. 178 alin 2 cu aplicarea art 320 alin 1 condamna inculpatul la 1 an si 6 luni inchisoare .
In baza art.71 interzice inculpatului drepturile prevazute de art. 64 alin 1 lit. a teza a doua si lit b
in baza art 81 dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata termenului ce incercare de 3 ani si 6 luni stabilit conform art 82 .
In baza art 71 alin 5 pr. penala suspenda executarea pedepselor accesorii pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei
Disjunge actiunea civila formulata de spitalului .... care pana la urma s-a terminat si impreuna cu firma de asigurari si cu societatea la care lucram trebuie sa platim o suma de aproximativ 35.000 Euro pentru spitalizare.

Acum eu am mai multe intrebari :
1. Hotararea definitiva a fost pronuntata in luna martie a anului trecut si vreau sa stiu daca pot sa dau iar examen pentru permis anul acesta in martie ?
2. Dupa pronuntarea sentintei eu am fost plecat pe vapor avand viza de america valabila si as vrea sa stiu daca am vreo sansa sa o prelungesc deoarece as vrea sa plec .
3. In privinta platii spitalizarii in afara deciziei judecatoriei nu am primit nici o instiintare prin care sunt obligat sa platesc ... si as vrea sa stiu daca pot da de permis in conditiile in care nu platesc suma respectiva
4. Aveti idee care este procentul de plata din moment ce eu trebuie sa platesc impreuna cu societatea la care lucram
Va Multumesc Frumos

Răspuns la discuția Fuga de la locul accidentului
Nu este vb de nici o vatamare corporala ... daca cel cu care erai in masina nu a ajuns la spital si nu are certificat medico legal vei primi o amenda contraventionala si in mod normal nici permisul nu ar trebuii sa aiba de suferit
Buna ziua ! O intrebare am ... am fost implicat intr`un accident rutier acum 2 ani ... accident rezultat cu decesul unui prieten .... culpa comuna a spus politia ... in momentul respectiv nu am primit nici o amenda nici nu mi`a fost luat permisul ... dupa ceva timp mi`a spus cineva ca trebuie sa`l duc la politie . Eu l`am dus la politia rutiera din orasul in care stau accidentul avand loc in alt judet . Cand am fost acolo pentru declaratii urma ca politia sa innainteze dosarul ... cand m`au intrebat daca vreau dovada am spus ca nu vreau... nu vad cum in 2 ani jumatate nu se aude nimic . Acum 2 intrebari :
1. Care este procedura prin care pot sa`mi iau dovada, ( am inteles ca trebuie sa fac o cerere procurorului dar as vrea sa stiu cat dureaza pana o aproba sau nu ... dupa caz ... sa stiu pentru ca eu trebuie sa fac 600 km sa ajung acolo
2. Exista vreo posibilitate sa`mi returneze permisul in original pana la finalizarea cercetarilor ?
3. Trebuie sa merg cu avocatul meu pentru chestia asta ... pentru ca eu am fost cu dansul cand a trebuit sa dau declaratii si de atunci nu s`a mai intamplat nimic si cred ca are impresia ca nu`l mai vreau .... ca eu i`am spus ca il contactez cand primesc ceva acasa .

Multumesc

Discuție Accident deces
buna seara ! Intrebare : In urma cu 2 ani de zile am fost implicat intr`un accident care s-a soldat cu decesul unui om . Ultima oara cand am fost la politie ( aprox 1 an si 3-4 luni ) a fost innaintat dosarul la judecatorie . Mentionez ca am fost impreuna cu avocatul meu , procurorul care a anchetat cazul . Acum ... in momentul in care s-a produs accidentul nu am dat permisul politie pentru ca dansii mi-au spus ca nu au de ce sa-mi ia permisul ca nu am incalcat nici o regula de circulatie ( am iesit de pe carosabil si accidentul nu parea atat de grav persoana decedand dupa 2 luni ) . Atunci am trimis permisul la politia din judetul respectiv . Acum dupa 2 ani de la accident eu nu am primit nici o citatie ... nimic . Vreau sa stiu cum pot sa-mi recuperez permisul sau macar o dovada cel putin pana la finalizarea procesului . Mentionez ca accidentul s-a produs in timpul serviciului eu fiind angajat in functia de Ag de Vanzari lucru care am inteles ca e posibil sa conteze . Eu am nevoie de acest permis la serviciu pentru ca fara el salariul meu este redus aproape la jumatate si 2 ani de zile fara nici o ... mi se pare foarte mult timp .
Răspuns la discuția "Accident rutier"
funny ... si`a dat si el seama dupa o saptamana ca ar avea nevoie de un ajutor la plata intretinerii ... lasa`l sa se agite ... eventual zii ca o sa`i dai tu dar acum nu ai ... si dupa inca 1 saptamana zi sa se duca la politie ... sa rada si oamenii aia de el :))
Răspuns la discuția accident rutier parte vinovata
Inca o chestie ... La momentul accidentului nu am primit nici o contraventie si nu am primit nici un act prin care sa mi se suspende dreptul de a conduce ! Persoana respectiva nu a decedat pe loc ci dupa 2 luni ! Acum e ciudat pentru ca eu permisul nu il aveam la mine ( era acasa ) si mi s`a spus sa il duc la sediul politie din oras lucru pe care l`am facut si stau si ma intreb acum daca nu il duceam .... banuiesc ca imi trimiteau ceva acasa !?? Repet inceperea urmaririi penale nu a fost dispusa !!
Acum referitor la acest articol

Potrivit art. 111 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, "permisul de conducere al conducatorului de autovehicul sau tramvai, implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, se retine de catre politia rutiera daca autorul accidentului a incalcat o regula de circulatie, eliberandu-se dovada inlocuitoare cu sau fara drept de circulatie, in conditiile stabilite in regulament".
NU am primit nici un fel de dovada si nu am incalcat nici o regula de circulatie ... daca incalcam imi dadeau amenda banuiesc si chiar si dupa expertiza rezulta k nu am incalcat nici o regula de circulatie ... Eu ma gandesc la urmatorea chestie : Accidentul la momentul respectiv nu parea foarte grav ... eu nu aveam aproape nimic si pasagerul din dreapta era constient cateva contuzii la cap si o lovitura mai grava la picior ... a fost dus la spital si operat la femur dupa care a intrat in coma ... si`a revenit si a murit la cateva zile dupa ce si`a revenit din cauza unei infectii la plamani datorata starii de ... ( nu stiu exact denumirea medicala .. a stat prea mult in pat )
Stoica Ioana a scris:

Eu cred ca in acest timp inceperea urmaririi penale a fost dispusa.
Salut ! Am si eu cateva intrebari cu privire la un accident rutier : acum 1,8 ani am avut un accident rutier in urma caruia o persoana si`a pierdut viata

INCEPEREA URMARII PENALE NU A FOST DISPUSA INCA ...
Avocat am o sa vb si cu dansul ... nu stiam ca trebuie sa aduc la cunostinta autoritatilor ca plec din tara !! In fine mi se pare mult prea greoaie procedura prin care pot sa-mi iau dovada pentru ca eu sunt din constanta iar accidentul s-a produs pe raza Jud. Dambovita . Oricum multumesc frumos celor care mi`au raspuns ! O zi frumoasa
Salut ! Am si eu cateva intrebari cu privire la un accident rutier : acum 1,8 ani am avut un accident rutier in urma caruia o persoana si`a pierdut viata :( dupa 2 luni de stat in spital ... #-o ! Eu eram la volan iar persoana decedata in dreapta ... am iesit de pe carosabil si am intrat intr-un cap de pod si am fost proiectati amandoi prin parbriz niciunul deavand centura ! Din declaratiile mele si ale victimei reiese faptul ca mi`a distras atentia ... acum in fine stiu cum e ca toata lumea o sa zica ca tot mortul este vinovat dar nu stiti ce s-a intamplat acolo ! Acum procesul inca nu a inceput iar eu nu mai pot sa astept sa nu fac nimic aici ! Acum am terminat facultatea si vreau sa plec din tara pentru ca vreau sa fac masterul acolo unde am si un loc de munca ! Am cateva intrebari :
1. De ce dureaza asa mult pana incepe procesul ( parintii victimei NU au depus o plangere inpotriva mea si au declarat ca nu au nici o pretentie ) .
2. In caz de imi vine citatie cat timp am la dispozitie pana sa ma prezint la proces ( adica sa ma intorc in tara acest lucru fiind posibil in minim 3-4 zile )
3. Exista vreo posibilitate sa-mi recuperez permisul sau sa-mi dea o dovada pana la finalizarea procesului .
Ma gandesc daca dureaza asa mult pana incepe un proces ( 2 ani ) si habar nu am cam cat ar dura ... fara permis intr-un stress continuu ...
4. Daca obtin permisul intr-o tara din U.E pot circula cu el in Romania ??
Răspuns la discuția Ce sanse am ?
Nu este vb de pietori ... ... drumul drept din contrasens veneau foarte multe camioane ... cineva in intrat in depasirea lor eu l-am vazut prea tarziu nici macar nu am apucat sa incetinesc , m-a lovit si m-a trimis in sant unde m-am oprit intr-un cap de pod eu si prietenul meu fiind proiectati prin parbriz acesta din urma decedand ! Martori ca am fost lovit exista insa cel care m-a lovit a fugit iar martorii nu i-au vazut numarul pentru ca acesta avea numere de strainatate !! Acesta nu a fost gasit nici pana acum !! Viteza mea nu a putut fi precizata expertiza pt ca nu au fost urme de franare si masina era avariata 100 % insa acum km s-a blocat intre 90 si 100 km/h ... era drum european si nu eram in localitate.
Care sunt conditiile pentru obtinerea unui nou permis de conducere in caz de sunt gasit vinovat ?