Buna dimineata
As dori sa aflu de la persoane competente daca as putea rezolva urmatoarea situatie.
Am imprumutat niste bani unei persoane care am cunoscuto intamplator,si singura dovada pe care o am sunt niste chitante western union si money gram.
Incercand sa-i recuperez ma lovesc de tot felul de scuze,ba ca nu are,ba ca are probleme.
Adresa acelei persoane o stiu dar nu stiu ce pot face,vreau sa stiu,daca legal se poate ceva sa pot recupera suma,repet nu am facut nici o hartie notariala sau o simpla intelegere scrisa in momentul in care i-am dat acei bani.
va multumesc anticipat,o zi buna sa aveti.
Buna ziua tuturor
Am nevoie de sfatul unor persoane calificate in domeniu ptr a primi niste sfaturi si ptr a fi lamurit.Precizez ca nu am studii in domeniul juridic,asa ca rog sa imi dati cat mai multe detalii posibile.
Pe scurt,suntem 5 parteneri care vrem sa infiintam un club sportiv de baschet,care initial va fi sustinut de noi.Copii care vor fi selectionati vor plati o taxa modica.Pe parcurs am dori sa atragem langa noi si alte persoane(sa creeam un fel de "socios" care vine de la organizarea clubului de fotbal de la Barcelona) si evetual sponsorizari de la persoane private si firme.
Ceea ce vrem sa stim este cum este mai bine sa ne constituim si care sunt avantajele si dezavantajele ambelor structuri enumerate in titlu?
Multumesc anticipat ptr sfaturi si opinii.
Buna ziua.As dori sa stiu in cazul in care as avea in loc de contract o conventie civila ce drepturi as avea......in cazul in care ar dori cineva sa ma dea afara de la locul de munca trebuie sa imi dea preaviz,in cazul in care are sa-mi dea din salarii are dreptul sa ma dea afara fara sa ma fii platit?In putine cuvinte,ce drepturi am......Va multumesc
Buna ziua.As dori sa ma lamuriti cu o problema daca se poate:
sunt casatorit de 3 ani,am 2 copii si din diverse motive as vrea sa divortez(neintelegeri si alte probleme destul de urate).Am un loc de munca sigur in cadrul politiei...deci sunt principala sursa de venit din cadrul familiei.As dori sa stiu ce sanse as avea ca sa obtin macar unul dintre cei 2 baieti pe care ai am....mi-as dori ca macar unul sa-l pot creste eu,daca nu amandoi.Am vreo sansa sau nu?Va multumesc anticipat si va doresc An Nou Fericit.
Buna ziua.Am 2 probleme si as ruga un avocat daca ar putea sa ma lamureasca sa stiu d.p.d.v. legal ce sanse de castig am.
SUCCESIUNE
1.Cand eram mic mama mea a murit.iar tatal meu ma parasit.Am fost luat in tutela de parintii mamei mele,deci bunicii mei.Ei mai aveau un baiat....fratele mamei decedate.In acest caz.....acum cand ei amandoi au decedat....trebuie sa fac succesiunea...care este in jur de 9000 rol....el nu are interes sa o faca avand cu sotia lui un apartament......si neavand bani ptr asi plati partea lui din succesiune...el nevroind sa o faca ptr ca nu vrea sa vanda casa.Eu din contra as vrea sa facem succesiunea si sa-mi recuperez intr-un fel partea din casa ptr a putea sa-mi fac o casa in care sa fiu singur.In ce mijloc legal l-as putea obliga sa-mi dea partea mea din valoarea casei...si cum as putea determina sa fac succesiunea??
2.TULBURARE DE POSESIE....SAU NU?
El nu are buletinul pe adresa bunicilor mei......eu o am.....si de o vreme s-a mutat aici...invocand ca el este 1 mostenitor si incepe de multe ori cu scandaluri(precizez ca nu are un loc de munca si ai place si bautura)...incepe sa ma jigneasca pe mine si logodnica mea......si am ajuns sa ne aruncam vorbe grele unul altuia.Va intreb ...in acest caz....el are vreun drept in casa.....deci nu are adresa pe buletin la acest imobil+nu are de gand sa faca succesiunea)...Ce solutii as avea sa reusesc sa il determin sa se intoarca in casa lui prin mijloc legal?Va multumesc si astept sfaturile d-voastra
Va mai propun un subiect....la care mi am un dubiu....si daca ma puteti ajuta....vas multumi din suflet.
Impreuna cu unchiul meu avem 50-50% dintr-o casa.......in cazul in care eu vreau cu orice pret sa parasesc casa.....in putine cuvinte sa-mi primesc suma aferenta jumatatii mele din casa....iar cealalta persoana nu doreste sa o vanda...ce variante sunt ptr a-mi primi partea......precizand faptul ca ca nu ne putem intelege...si nu este o casa in care ar putea locui 2 familii.Va multumesc anticipat
Buna ziua...am si eu o rugaminte......am o istorioara destul de complicata la care as dori sa fiu ajutat sa inteleg ce variante am.
Mama mea a murit cand eram mic...iar tatal meu ma parasit cand aveam cateva luni.Eu am fost crescut de bunicii mei ...parintii mamei mele.Ei mai aveau un baiat...fiul lor si fratele mamei mele decedate.Precizez ca de mic nu m-am inteles cu acest unchi al meu..el fiind o persoana diferita de mine..cu alte viziuni asupra vietii.
Acum dupa decesul bunicilor mei...ar trebui sa facem succesiunea...in schimb el nu are banii necesari...valoarea succesiunii fiind de aprox 9000 rol.El este casatorit si pe buletin are domiciliul in casa unde sta impreuna cu familia lui...insa de un timp sa mutat in casa..unde am stat impreuna cu bunicii mei..si unde am eu adresa pe buletin.Precizez ca numele meu de familie nu este identic cu al bunicilor mei..eu purtand cel al parintilor mei.Dar am actul prin care bunica mea mi-a fost tutore.
De o vreme unchiul meu sa mutat aici in casa....incepe sa faca scandaluri ....precizez ca nu are un loc de munca....si in plus incepe sa-mi aduca jigniri personale,mie si logodnicei mele.
As dori sa stiu daca pe termen legal el poate fi obligat sa iasa din casa...cel putin pana va fi facuta succesiunea dar va reamintesc el nu doreste sa o faca ...motivand ca este prea scumpa si ca nu are banii.....si ce as putea face ptr a scapa....de certurile pe care le am cu el.
Va multumesc anticipat