avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate Marius Negut

Activitate Marius Negut

Daca dupa reabilitarea fatadei blocului ,ploua in balcon si alte probleme ,s-au facut sesizari la firma de reabilitare si autoritati pentru remedierea problemei,insa nu s-a rezolvat nimic ,mai mult a venit factura de plata pentru lucrare in valoare de 9400 de lei ,ce pot face .Platesc fctura ,cu toate ca serviciul prestat nu este conform contractului sau dau in judecata firma care s-a ocupat cu reabilitarea.
Potrivit Legii 226/2021, un cetatean care a locuit cu mama sa,care ulterior a decedat si nu a dezbatut succesiunea ,are drept la ajutorul pentru incalzire acordat de stat in baza legii?In ce conditii si ce trebuie sa depuna la dosar ,pentru a beneficiia de ajutor.
Ajutorul social pentru acordarea de bani pentru incalzire ,intotdeauna s-au gasit controverse.Intrebarea este daca o persoana locuieste singura in imobilul detinut de mama,care a decedat acum 6 ani,beneficiaza de ajutor,daca nu s-a dezbatut succesiunea.Persoana ,fara niciun venit ,mai are doi frati care au casele lor.Beneficiarul de ajutor pentru incalzire sa nascut si locuieste in casa parinteasca de la data nasterii.Ce trebuie sa faca pentru a beneficia de ajutor.Multumim.
Răspuns la discuția accident circulatie
Angajati un avocat si mergeti in instanta unde in baza probelor pe care le administrati ,alaturi de cererea de chemare in judecata a soferului,cereti instantei sa admita cea ce doriti.
Daca banii din alocatii si somaj intra intr-un cont deschis la banca respectiva,aceasta poate retrage rata din acel cont pentru ca acel cont este alimentat.Bancherii nu sunt interesati de unde vin banii ei gasesc banii in cont si ii opresc pentru a se acoperii rata.
Pentru a evita acest lucru faceti cerere la somaj si la AJPIS sa va trimeata banii prin posta.
Declaratia este nula de drept daca exista hotarare definitiva si irevocabila prin care s-a constatat ca persoana nu este tatal copilului.
Minorul in varsta de 16 ani se poate angaja cu acordul parintilor ,dar nu poate lucra ore de noapte si nu poate efectua munci grele.Sunt anumite restrictii prevazute de Codul Muncii.
Daca doreste sa lucreze in timpul orelor scolare nu vad cum o sa mai continue scoala?
Ca mostenitor cereti in instanta ridicarea sechestrului si dezbaterea succesiunii.
Daca nu sunteti coplatitor la datoria sotului ,executorul u se poate atinge de salariul d-voastra.Daca sotul nu are un venit salarial executorul se poate indrepta asupra bunurilor din casa ,daca nu au o valoare care sa acopere suma datorata ,executorul poate cere scoaterea casei la vanzare pentru acoperirea intregii datorii.
De cealalta casa executorul nu se poate atinge.
Răspuns la discuția Lovire si alte violente
Mergeti la parchet si faceti o petitie atre procurorul sef.In petitie faceti o noua plangere prealabila in care descrieti ,in amanunt,cele intamplate si cereti parchetului sa ia masuri asupra organelor de cercetare pentru urgentarea cercetarii.