Am recuzat un judecator pe motiv de comportament abuziv.In cererea de recuzare am aratat ca voi face plangere la CSM.
Cererea de recuzare mi-a fost respinsa si am fost si amendat 300 lei
Ce parere aveti?
Ce am de facut?!
Intre timp am facut cerere de stramutarea dosarului:((
Va multumesc ptr bunavointa dar eu nu ma refeream la astfel de erori.Stiam asa ceva
Ma refer la erorile comise de judecatori.
Repet..poate intelegeti mai bine
Spete penale
1-Sentinta data gresit(in loc de a se redacta sentinta corecta,se scrie sentinta privind alt dosar).Cum acestea nu se comunica, avocatul meu face recurs.Acolo, in sala de judecata, constata eroarea..si bineinteles in loc sa ceara indreptarea erorii...cere respingerea recursului.Ramane cu onorariile ambelor procese iar eu cu dosarul nerezolvat.
2-Refuzul a doua instante penale de a pune in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale
3-Refuzul instantei de recurs de a trimite la Curtea Constitutionala o exceptie de neconstitutionalitate ridicata de partea vatamata.
Ptr astfel de erori chiar nu raspunde nimeni in tara asta?
Printr-o simpla sesizare a comisiei de disciplina a CSM-ului nu se rezolva nimic.
Corb la corb nu-si scoate ochii!
Se pare ca in tara asta niciun roman nu a indraznit si nu a gasit formula legala de a trage statul la raspundere ptr astfel de erori pe care eu le consider judiciare.
O voi face eu..dar fara o baza legala am sanse?!
Pot invoca art 998-999 cod pr civila...dar sum scap de taxele juridice colosale ce se impun?
Ce ma sfatuiti?
Sa ma adresez cu o sesizare CSM-ului, Min Justitiei si Procurorului General si in functie de raspuns sa merg apoi pe contencios?!
As avea nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea problema.
Conform dispoziţiilor art.48 alin.(3) din Constituţie, „statul răspunde patrimonial, potrivit legii, pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare săvârşite în procesele penale
Ce intelegeti dvs prin erori judiciare in procesele penale?
Doar acele situatii in care o pers a fost condamnata pe nedrept, sau si situatiile in care organele de urmarire penala si/sau instantele gresesc in redactarea unei sentinte, sau prin nepunerea in aplicare a unei Decizii a Curtii Constitutionale sau prin refuzul instantei de a trimite la Curtea Constitutionala a unei exceptii ridicate intr-un proces penal?
Acestea sunt doar cateva explemple/situatii , pe care eu le denumesc erori judiciare.
Referindi-ma strict la erorile de mai sus(redactarea gresita a unei sentinte, nerespectarea unei Decizii a Curtii Constitutionale,refuzul instantei de a trimite o exceptie la Curtea Constitutionala), cine ar putea raspunde si cum? Cum poate actiona un justitiabil ptr a se indrepta aceste erori...mai precis prin obtinerea de daune morale din partea statului?
Mai exista si Decizia Curtii Constitutionale prin care se admite exceptia ridicata privind neconstitutionalitatea art 504(alin 1) cod pr penala
Poate ma lamureste cineva.
Multumesc tuturor celor ce vor raspunde acestei intrebari
Buna seara!
Ma aflu intr-o situatie incurcata si confuza.Poate imi oferiti niste sfaturi juridice
Bunicul meu a decedat in anul 1982.
De pe urma lui au ramas 5 copii si 2 nepoti(eu si fratele meu in calitate de urmasi a fiicei sale decedate.
Patru dintre mostenitori(patru surori) precum si fratele meu au renuntat la mostenire in favoarea celui de-al cincelea mostenitor(frate), renuntare facuta prin declaratii notariale.
Eu nu am fost anuntat de acest eveniment si implicit am acceptat tacit mostenirea insa, ulterior nu am mai facut niciun demers in acest sens(adica nu am redeschis actiune succesorala de vreme ce succesiunea se dezbatuse iar unicul mostenitor obtinuse certificatul).
Dupa 1990,cei 5 mostenitori(fratele meu murise intre timp) au depus cereri ptr recuperarea unui teren agricol ce fusese confiscat(legea 18).
In anul 1995 se elibereaza titlul de proprietate pe numele celor 5(reamintesc ca 4 dintre ei renuntasera in 1982 la succesiune).Intre timp moare mostenitorul(1998) si dupa 14 ani, succesorii lui se trezesc sa faca actiune in instanta prin care sa ceara anularea titlului de proprietate
In instanta au fost chemati 2 din cei 4 renuntatori(2 murisera deja) si EU
Numai ca eu nu am fost nominalizat in titlul de proprietate ca reclamantii sa aiba motiv sa ma cheme.Ulterior am inteles ca acestia fusesera sfatuiti de un avocat sa ma cheme si pe mine deoarece eu nu dadusem decl de renuntare precum fratele meu si ceilalti 4
INTREBARI
1-Mai am calitatea de mostenitor pe cale tacita?
2-Mai pot face ceva dupa atata timp ca sa obtin ce mi se cuvine din masa succesorala dezbatuta in 1982?
3Am dreptul la o parte din terenul agricol redat mostenitorilor bunicului meu, chiar daca la timpul cuvenit nu am depus cerere la primarie in conformitate cu Legea 18/1991?
4-Rudele mele care au renuntat la masa succesorala in 1982 mai au calitatea de mostenitori ai terenului agricol sau cu ocazia renuntarii din 1982 au renuntat si la terenul agricol care in acea perioada era scos din circuitul civil?
Tot caut pe net si vad ca toti cei in aceasta sit au sentinte de la instantele superioare in care li se resping cererile in acest sens.Nu a ridicat nimeni vreo exceptie de neconstitutionalitate privind art din codul civil(art.696) cat si din legea
18/91(art.13)??Nu mi se pare corect ptr ca toti cei care au renuntat la mosteniri in fostul regim au renuntat la masa succesorala ce era atunci si nu si la cea ce s-ar fi putut ivi ulterior...ca in cazul de fata...
Va multumesc ptr orice sfat, orice ajutor:((
Ptr Zaharia65_2
Va multumesc mult.
Trebuie sa fac cateva precizari si poate am norocul sa imi raspundeti pana in 16 dec cand am primul termen
Deci: nu am stiut ca trebuie sa fac cerere de reexaminare si nu stiu daca instanta imi primeste aceasta cerere in ziua judecatii
Dar....sa dezvolt putin situatia ca sa fiu inteleasa si bine sfatuita de dvs. toti cei care ma puteti ajuta cu un sfat
O public de scandal a dus impotriva mea o campanie de presa calomniatoare. timp de o jumatate de an.Initial am vrut sa fac o actiune cu mai multe capete dar am renuntat din motive lesne de inteles ptr cine este avocat sau jurist( capetele de cerere introduse ca actiuni separate se dezleaga mai repede si mai lesne)
Impotriva unui redactor al acestei publicatii am pornit o plangere penala (art 196,205 si 206) finalizata cu NUP, respinsa de instanta si aflata acum in recurs.
Ptr 205-206 s-a motivat dezincriminarea din codul penal, s-a trecut peste decizia curtii constitutionale 62/2007 si se invoca Legea 24/2000 art.60 alin(3).
In final cred ca voi recurge la exceptia de neconstitutionalitate(la recurs)
Ptr 196 s-a motivat ca nu se intruneste elementele constitutive ale infractiunii cu toate ca intimatul(redactor al acea publicatie) mi-a publicat poza(facandumi-o fara stire) mi-a declinat identitatea(nume si varsta).Daca o luam pe civil cele de mai sus constituie incalcarea Legii 677/2001.
Numai ca eu nu am pornit o actiune in civil impotriva respectivului pe art 998-999 ptr ca la acea data nu exista Decizia Curtii Constitutionale 778/2009.
Am pornit in schimb 3 actiuni in civil impotriva fitzuicii respective
-Una ptr drept de autor(folosirea fotografiei mele in scop comercial) in care cer daune morale si materiale.Am fost txata cu 39 lei
-Una ptr calomnie si defaimare prin continutul articolelor publicate-cer stergerea articolelelor, publicarea sentintei si daune morale suferite-Nu mi s-au cerut taxe(DCC.788/2009)
-A treia este cea care face obiectul acetui topic-L 677/2001
Aici imi cere mie instanta taxa. la val. daunelor solicitate cu toate ca in act am precizat si art 998-999, precum si faptul ca public datelor mele de identificare cat si a fotografiei a condus la defaimarea prin continutul articolelor
INTREBAREA ESTE:Dat fiind faptul ca am introdus separat o actiune de defaimare prin continutul articolelelor(vreo 5 la numar), merge ca in actiunea formulata in baza Legii 677/2001 sa invoc ca o consecinta a publicarii datelor actiunea de calomnie?Daca aparatorul lor se opune si invoca faptul ca calomnie am o alta actiune? In acea actiune combat cele scrise.In aceasta actiune arat ca divulgarea datelor si imaginii mele alaturate continutului defaimator mi-a incalcat drepturile
In cel mai rau caz pot cere conexarea dosarelor ptr a scapa de taxa?
Poate am norocul si imi raspundeti in timp util
Multumesc din suflet oamenilor de bine
As vrea opinii pertinente privind taxele de timbru ce trebuiesc platite ptr introd unei actiuni in temeiul art 998-999 cod proced.civila.
Sunt in functie de valoarea daunelor cerute si in cuantumul sumelor prevazute la art.2(1) din Legea 146/1997?
In alta ordine de idei, facand o actiune in constatare si pot cere si daune in conf cu art 998-999(intr-o alta cauza, desigur!).Parcam stiam ca atunci cand introduci act in constatare nu poti cere si saune.! Sau gresesc?!
Multumesc tuturor!
INCA O PRECIZARE IMPORTANTA
Dat fiind faptul ca primul videoclip se refera la incalcarea unor prevederi ce privesc onoarea si demnitatea..stiu ca printr-o decizie a CC, data in acest an...actiunile privind daunele morale aduse onoarei si demnitatii nu mai sunt timbrate la valoarea solicitata..nemaivand legatura cu acel punct f din Legea 146/1997 care a fost abrogat.
Gresesc cumva?!
Buna ziua!Am si eu doua probleme pentru care solicit cateva sfaturi
O anumita revista a prezezentat pe mai multe posturi tv, doua spoturi publicitare.
In primul aparea imaginea mea intr-o pozitie indecenta, imagine folosita fara acordul meu si care incalca atat art.6(alin.c si f) din Legea publicitatii 148/2000, cat si art.29(alin.1, punctul.b). din legea audiovizualului 504/2002
In al doilea (difuzat la doua zile distanta de primul) s-a folosit un element care incadreaza respectivul videoclip in categ celor care contin mesaje subliminale, incalcand art.6(alin.b) din Legea publicitatii 148/2000, cat si art.27(alin.3), din legea audiovizualului 504/2002
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Legea publicitatii-148/2000
Art. 6. - Se interzice publicitatea care:
b)este subliminala
c) prejudiciaza respectul pentru demnitatea umana si morala publica;
f) aduce prejudicii imaginii, onoarei, demnitatii si vietii particulare a persoanelor
Legea audiovizualului-504/2002
Art.27-(3)Tehnicile subliminale sunt interzise în publicitate si teleshopping.
Art. 29. - (1) Publicitatea, inclusiv publicitatea autopromotionala, si teleshoppingul trebuie sa respecte urmatoarele conditii:
b) sa nu prejudicieze demnitatea umana;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In domeniul publicitatii neexistand o autoritate nationala care sa aplice sanctiuni sau sa protejeze drepturile pers.prejudiciate, nu-mi ramane decat sa ma adresez
de judecata. Privind audiovizualul, ma pot adresa CNA-ului.
Numai ca aceste doua videoclipuri mi-au adus prejudicii imaginii, iar ei au obtinut foloase necuvenite de pe urma imaginii mele
Vreau sa fac o actiune in instanta care sa aiba la baza incalcare celor doua legi de mai sus:
1-Le pot baga pe amandoua intr-o actiune civila?..ca fiind doua capete de cerere sau e mai bine sa le inaintez separat?
2-In drept, in baza carui art din codul civil sa le incadrez?(998??!!) sau altceva?
3-Fiind vorba de solicitarea de daune morale va trebui sa taxez actiunea la valoarea ceruta(actiune in pretentii?!) sau exista legi speciale pentru delicte care sa ma scuteasca de taxa de timbru?
Multumesc tuturor ce imi vor veni in ajutor
Va multumesc mult tuturor!
Probl ar fi urmatoarea:
In urma cu 11 ani in calit de asociat unic la un srl. m-am prezentat la Camera de Munca spre a incheiat un contrat de asigurare(pana in 2007 se proceda astfel) dar cei de acolo mi-au pierdut /ratacit cartea de munca inca inainte de a mi se incheia contractul.De atunci am facut numeroase demersuri spre gasirea ei iar recent ca urmare a unui memoriu adresat Min Muncii, cartea mea de munca s-a gasit.
Am cerut sa mi se reconsidere cei 11 ani de vechime(ca o compensatie la eroarea/neglijenta comisa) dar nimeni nu-si asuma nici raspunderea ptr cele petrecute, nici nu se ia vreo decizie in acest sens.
Nu-mi ramane dect sa dau in judecata Min Muncii si Inspectia Muncii(cea care m-a anuntat ca s-a gasit cartea de munca) si sa cer obligarea acesteia de a-mi reconsidera vechimea.Neavand carte de munca si lucrand la propria-mi firma nu mi-am putut plati darile catre stat si nici nu am vreo vechime.
Pe langa asta, mi se pare firesc sa obtin daune morale..daca nu chiar si materiale
Carei instante sa ma adresez?
In baza carei legi?
Acesta poate fi considerat litigiu de munca?
Ptr daune platesc taxa la val sumei cerute sau doar cei 39 de lei ?
Va rog sa ma ajutati! Nu-mi permit un aparator!!
Multumesc celor ce ma vor ajuta cu un sfat pertinent
Se plateste taxa judiciara la valoarea daunelor solicitate?
Multumesc!