avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate alexgrigoriu

Activitate alexgrigoriu

Acesta nu e un motiv pentru a va recupera banii, in conditiile in care inteleg ca ati folosit autovehiculul 4 ani pana acum. Cred ca poate fi vorba de o eroare care poate fi indreptata pe alte cai, cum spune si colega avocat.
Oricum, avand in vedere durata de timp scursa de la data achizitionarii autoturismului sansele sunt aproape nule. Orice termen de prescriptie s-a scurs, cu exceptia catorva situatii expres prevazute de lege.
teoretic registrul comertului nu va primi dosarul fara hotararea AGA sau va respigne cererea.
solutia ar fi ori sa il convingeti pe asociatul Z sa semneze AGA, ori sa convocati o AGA prin care sa votati aprobarea cesiunii numai cu participarea asociatilor prezenti.
atunci veti putea depune la registrul comertului o hotarare AGA. dar este posibil ca registrul sa respinga si aceasta cerere (pe motiv ca nu e semnata de toti asociatii), caz in care ar trbeui sa ajungeti in instanta.
Din cate inteleg, firma care detine fila cec nu a avut acces la contabilitatea asocierii, deci nu stie cu certitudine ce sume ar mai avea de incasat din asociere. prin urmare nu este indreptatita sa introduca fila cec la plata, cat timp nu are o creanta certa, lichida si exigibila fata de cealalta societate comerciala.
Răspuns la discuția Credit ipotecar legea 112
Din pacate, desi teoretic este asa cum a mentionat colegul meu, in realitate se intampla ca mostenitorii fostilor proprietari sa obtina in justitie, pe calea unei actiuni in revendicare, restituirea imobilului chiar de la o terta persoana care a cumparat imobilul de la fostii chiriasi (care la randul lor l-au cumparat de la Stat).
In prezent nu este nicio certitudine cum s-ar solutiona un asemenea dosar, fiind situatii identice rezolvate in mod contrar de judecatori diferiti.
Adica, daca cumparati imobilul si ulterior mostenitorii fostilor proprietari va dau in judecata, solicitand revendicarea bunului, eixsta sanse sa castigati dar exista si sanse sa pierdeti procesul si sa fiti obligat/a sa predati bunul celui care il revendica. In acest caz ii puteti da in judecata pe cei de la care ati cumparat bunul, dar e putin probabil sa va recuperati prejudiciul.
Eu personal nu as cumpara un imobil pe care actualii proprietari l-au achizitionat pe legea 112/1995. Poate in cativa ani se va solutiona in mod unitar aceasta problema, dar in prezent este o adevarata loterie, nimeni nu site cine castiga si cine pierde un asemenea proces.
in mod normal copiile legalizate de notar dupa exemplarul din arhiva sa au aceeasi valoare ca si originalul, nu cred ca la cadastru va va trebui neaparat un original, copia legalizata este suficienta
Răspuns la discuția aport la capitalul unei societati
daca ati achitat 10.000 euro printr-un op fara sa faceti acte de cesiune nu cred ca e cazul sa va ganditi la costurile unui extras de la registrul comertului, care costa max. 50 lei.
oricum, pt a va recupera banii va trebui sa faceti un proces si sa platiti un avocat care sa se ocupe de el.
daca faceti plangere penala nu veti mai achita taxa de timbru, insa nu cred ca va dura mai putin, iar daca cercetarea se va face acolo s-ar putea sa aveti surprize, cine stie cine este persoana careia ii faceti plangere si ce relatii are pe plan local ...
ar fi bine sa va angajati un avocat din acea localitate care sa poaat avea acces la dosar si sa il verifice cat mai des
administratorul poate fi tras la raspundere debitele acumulate de firma numai in cazul in care firma intra in faliment si se formuleaza o cerere de atragere a raspunderii adminsitratorului, cerere care trebuie sa fie admisa de instanta de judecata. Aceasta cerere poate fi admisa numai in anumite cazuri expres prevazute de legea falimentului, nu in orice situatie in care firma intra in faliment si nu isi poate achita datoriile.
in aceasta situatie creditorii firmei pot intr-adevar sa solicite executarea bunurilor proprietatea administratorului, indiferent ca aceste bunuri sunt grevate de ipoteca sau nu.
in cazul dvs particular, dvs detineti numai cota de 1/2 din respectivul bun, intrucat a fost dobandit in timpul casatoriei, prin urmare ar trebui mai intai ca unul din creditori sa formuleze o cerere de partaj iar respectivul bun sa va fie atribuit dvs in natura, caz in care si sotia ar avea dreptul la o sulta egala cu valoarea a 1/2 din respectivul bun.
oricum, in cazul in care s-ar ajunge la vanzarea la licitatie a bunului prin intermediul unui executor judecatoresc, creditorul ipotecar ar fi primul care sa primeasca creanta sa intrucat e garantata cu un drept de ipoteca asupra bunului, urmand ca ceilalti creditori sa primeasca numai sumele ramase.
parerea mea esta ca daca va veti angaja un avocat priceput inca in faza procesului de faliment nu veti ajunge intr-o asemenea situatie.
in ce priveste vanzarea partilor sociale ale sotiei, aici veti avea o problema intrucat vanzarea intre soti este interzisa si ar trebui sa faceti donatie, act ce trebuie incheiat la notar si care ar putea ulterior sa fie atacat in instanta.
poate ar fi mai bine ca sotia sa isi vanda partile sociale catre o terta persoana.
oricum, daca sotia nu a fost administrator si nu a reprezentat firma, semnand acte in numele acesteia sau in alte moduri, cel putin teoretic nu poate fi atrsa raspunderea sa personala.
Răspuns la discuția partaj bunuri comune
din moment ce dreptul de a solicita sulta s-a prescris, astfel cum au aratat colegii mai sus, nu mai conteaza cine este mostenitor al mamei dvs.
in ce priveste dreptul de a a instraina bunul, chiar daca exista o sulta de plata bunul putea fi instrainat in mod valabil. consecinta inscrierii sultei nu era ca bunul nu poate fi vandut ci ca beneficiarul dreptului de a incasa sulta putea urmari bunul in mainile oricarui tert dobanditor pentru a obtine banii respectivi (desgur, cu conditia ca dreptul de a obtine sulta sa nu fi fost prescris).
deci nu se mai poate face nimic.
Răspuns la discuția iesire in indiviziune
dvs nu aveti cum sa va folositi de cota ce revenea nasei dvs intrucat ati cumparat numai cota indiviza din dreptul de proprietate asupra garsonierei.
daca succesiunea a fost dezbatuta cu privire la garsoniera puteti realiza direct partajul, fara a mai astepta dezbaterea succesiunii asupra imobilului din Buzau.
daca insa nasa dvs a decedat si dvs sunteti mostenitoarea ei, atunci este intr-adevar indicat sa dezbateti succesiunea asupra imobilului din Buzau, pentru a diminua sulta ce le-ar putea reveni celorlalti mostenitori de la garsoneira.