avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate viorel_yes

Activitate viorel_yes

Am fost cadru militar ,iar acum lucrez in cadrul unei firme de paza.Surpriza a aparut de citeva zile,deoarece conducerea firmei a cerut ca,cadrele militare sa fie avizate ,pentru a putea lucra,conform unei ordonante ??
Va rog cine cunoaste ordonanta si pasii care trebui facuti pentru "avizarea unui cadru militar",unde se face avizarea si daca exista taxe.
Va miltumesc.
Am fost angajat cu cm,la o firma de paza,unde la angajare am depus actele solicitate,printre care si cazierul copie si original.Am hotarit intreruperea colaborarii si am solicitat restituirea actelor in original. Am primit numai livretul militar,iar cind am solicitat originalul de la cazier pentru a putea sa ma angajez in alta parte ,raspunsul a fost ca NU,actul este al lor si eu pot scoate altul peste 6 luni si sa ma angajez???!!!,iar daca nu-mi convine sa-i reclam.
Va cer ajutorul ! este legal acest lucru? daca nu va rog sa-mi spuneti unde ma pot adresa,6 luni nu pot sta fara servici.
Va multumesc.
Discuție Cazier judiciar
Tier se ridica cazierul judiciar, daca esti nascut in Bucuresti, Buletinul Dar si Locuinta pacta sunt din Ploiesti?
Exista cumva lege sau og,prin care la concediere colectiva in afara de sal. comp (6,9,12),se acorda doua salarii medii pe ec la nivelul lunii feb ?daca da care este baza ?
Care sunt retinerile ce se fac la salariile compensatorii?
a) salarii comp brute?
b)salarii comp nete ?
Care este baza retinerilor si unde o gasesc detailata.
Se opreste somajul si cotizatia la sindicat din salariile comp?
Daca se poate sa-mi spuneti care sunt retinerile legale si ce se poate face daca au fost retinute si alte 'drepturi"
Salariile comp se pot aduna cu salariul luni,dupa care se aplica retineri?
Am lucrat in cadrul departament vinzari,care a fost desfiintat,iar noi am fost concediati(91 de persoane din 7 centre zonale).Centrele au fost desfiintate,iar sediile inchiriate.
La 01/01/2010 s-a infiintat Compania Nationala de Vinzari cu sediul in Bucuresti,apartinind de aceiasi companie care a facut disponibilizarile.
Nu au trecut cele 9 luni si iata ca in martie se fac angajari fara,ca noi sa fim instiintati conf art 72.
Se poate face ceva ?sau in Romania importanti sunt strainii si nu romanii.
Societatea in care "lucrez "este in Craiova,dar cu punct de lucru in Bucuresti.Sunt in proces de disponibilizare si doresc sa stiu catre care ITM se face instiintarea disponibilizari(concedieri),deoarece am adresa in Ploiesti.Se anunta ITM Bucuresti sau Ploiesti? Va multumesc
Viorel