avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate perrla

Activitate perrla

Răspuns la discuția Mostenire cu probleme
Pai noi o sa fim pe faza si clar o sa acceptam succesiunea.
1. Imi e teama ca matusa nu va vorbi deloc cu noi, si se va duce ""pe shestache"" la un notar . Cum aflam noi daca s-a dus la un notar, cand s-a dus si care este respectivul notar??....Nu de alta, dar ca sa putem merge si noi!!....Se poate face vreo notificare, atentionare ceva la Asociatia Notarilor ca in aceasta situatie sa stie ca existam si dorim sa acceptam succesiunea?#-o

2. Cum se poate ataca acel certificat de mostenitor daca se afla doar la matusa? (iar noi nu avem actele ei, ale imobilului, certificat de deces etc)
Va rog mult de tot sa ma ajutati intr-o situatie posibila.:):)
Am o bunica, vaduva.
Bunica a avut 2 copii: tatal meu si matusa mea.
Tatal meu a decedat acum mai multi ani.
Tatal meu a avut si el 2 fiice - care traiesc.
Bunica mea sa zicem ca moare.
Bunica a avut in proprietate o garsoniera.
In ultimii ani ai vietii sale, a ingrijit-o doar matusa, avand acces la garsoniera, chei, actele sale si ale imobilului etc etc.
Imi este teama ca aceasta matusa va face tot posibilul sa deschida succesiunea fara noi (cele 2 fiice ale baiatului bunicii), declarand la notar ca nu stie unde locuim, si astfel notarul va purcede la ""cautarea"" noastra ori publicitatea succesiunii prin intermediul unui ziar. Probabil ca noi nu vom putea fi ""pe faza"" sa citim acel anunt in acel ziar si nu vom putea afla astfel de locul si momentul efectuarii succesiunii.
....Intrebarea mea este: ce pot face ca sa previn aceasta situatie, cum sa ma protejez, avand in vedere ca cele 2 nepoate doresc sa accepte , si sa beneficieze, de aceasta succesiune? Ce metode pot fi?#-o
Eu nu inteleg un lucru: daca acea casa era un propriu al lui B ( mostenire) , CUM a fost posibil sa apara si C in contract???:stunned:
dorin.tunsoi a scris:

perrla a scris:

@d-le dorin.tunsoi, am o curiozitate: ce exceptie ati ridica in acest caz, in fata instantei?


decizia prin care angajata este trimisa in concediu fara plata este datata (cel putin asa am inteles din discutii) cu sfarsitul anului 2008 si comunicata angajatei acum 2 saptamani. deasemenea, trebuie analizat daca acea decizie contine perioada in care se poate depune contestatie si instanta competenta. daca decizia nu contine si aceste lucruri, e lovita de nulitate. deasemenea, in momentul in care decizia angajatorului este lovita de nulitate, angajatulului i se ofera (daca acesta solicita, binenteles) toate salariile si alte drepturi salariale de care acesta a fost privat pe perioada in care CIM i-a fost suspendat/nu a lucrat.

foarte important, trebuie verificat daca in Carnetul de Munca s-a operat decizia de trimitere in concediu fara plata si data in care aceasta a fost operata. daca se face dovada ca pe statele de plata, angajata apare ca si angajata care munceste (din diverse motive - unul ar putea fi, asa cum s-a comunicat mai sus, calificari de care angajatorul se foloseste pentru desfasurarea activitatii) , angajatei i se cuvin acei bani pentur perioada in care aceasta u a muncit, atat moral cat si juridic



...Daca decizia este lovita de nulitate, asta o poate hotari numai instanta.
Insa d-voastra v-ati referit ca ati invoca in instanta exceptii.
Iar eu insist, va rog, sa imi spuneti numele respectivei exceptii. Asta e tot.
@d-le dorin.tunsoi, am o curiozitate: ce exceptie ati ridica in acest caz, in fata instantei?
Răspuns la discuția retinere abuziva carte de munca
ralu21 a scris:


Avocatul Dvs. stie cu siguranta ce trebuie sa faca pentru a obliga firma sa va primeasca la munca!
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin


...pai ce poate sa faca? Intimidare, scandal?? ...Caci proces a intentat deja, dupa cate am inteles. Deci, ce mai poate face avocatul (chiar sunt curioasa) ?
L.E. : @MASHASV, retine, in mod logic: contractele individuale de munca, contr.colective de munca la nivel de unitate, ramura s.a.m.d NU pot contine prevederi contrare sau drepturi sub nivelul minim stabilit prin acte normative ori contractul colectiv de munca la nivel national (cel in vigoare, 2007-2010) - care este valabil pentru toti salariatii acestei tari - adica atat pentru sectorul privat, cat si pentru cel public.
Bineinteles ca se aplica SI sistemului bugetar, ca doar nu-i din Congo...:O
Asa este, am aruncat un ochi pe legea somajului, eu ramasesem cu niste ""idei"" in cap privitoare la legislatia somajului mai veche, multumesc d-le consultant Tudorvaleriu.

Iar d-na consultant grace_r a facut o sinteza foarte buna.

Pentru lamuriri suplimentare, @angi_raisa iata aici Legea somajului nr.76/2002, poate va aruncati un ochi pe ea.

www.avocatnet.ro/content/art...

mai ales la art. 5, 16, 17, 34 -44.

Inteleg insa ca d-na , la noul loc de munca, pt ca sa beneficieze de dreptul de ajutor somaj, nu are insa voie sa isi prezinte demisia, trebuie sa fie motive "neimputabile" salariatului.
Răspuns la discuția Concediata sau in concediu?
Multumesc.