avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort amiabil cand exista un copil minor la mijloc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort amiabil cand exista un copil minor la mijloc

Buna seara,

Caut de mai bine de o ora informatii despre divort. Intr-o oarecare masura m-am lamurit, dar pt ca acest domeniu imi este strain, ii intreb pe cei cunoscatori.
Asadar, situatia mea se vrea a fi simpla si decenta si sper sa ramana, in ciuda rigiditatii legilor. Nu pot sa inteleg de ce este atata bataie de cap cu un divort, chiar si atunci cand doi oameni vor sa divorteze intr-un mod decent. Situatia mea este urmatoarea: suntem casatoriti de mai bine de cinci ani, avem un copil minor, dar vrem sa divortam. Motivul: incompatibilitate. Cum pot sa conving eu pe cineva de acest lucru daca nu vreau mizerii si scandaluri? Am citit ca trebuie sa aduci probe, martori, am citit de anchete sociale. Chiar e nevoie de toate astea? Nu este oare clar ca daca doi oameni nu mai vor sa fie impreuna nu e in avantajul nimciunuia sa ramana impreuna? Am hotarat de comun acord sa punem punct. Pretentia mea este de a ramane cu numele lui, iar a lui de a-si vedea copilul oricand. Amandoi suntem de acord cu asta. De partaj nu se punem problema pt ca desi ap. in care locuim este cumparat in timpul casatoriei, masina la fel, au fost cumparate din banii mei. El nu are pretentii la ele. Ce avem de facut pentru a incheia acest mariaj? De la A la Z. Locuim in sectorul 3. cat de greu este sa ai parte de un divort rapid si simplu cand este un copil implicat? Cat dureaza? Si problema cea mai delicata : putem sa ne prezentam fara un avocat pt ca nu avem bani de unul? Si ar mai fi cateva intrebari: dupa divort ce acte trebuie sa schimb? Buletin, permis de conducere, contractul de casa, actele masinii, toate astea trebuie schimbate?
NU e vorba de divort prin acoprd, ci de divort cu minori si, repet, ajuta mersul la mediator atata timp cat nu exista intelegere intre parti si exista un conflict de mediat.
De acord cu jurefani in acest sens.
Bine, ca dupa trebuie administrate probe, alta mancare de peste!

Din pacate insa, mediatorul si avocatul ar trebui sa cunoasca si sa informeze corect clientii, nu sa le spuna ca ce de bani castiga la partaj...
Cand se va trezi unul dintre ei sa isi inscrie in CF bunul care i-a ramas exclusiv dupa partaj... si plateste taxe la valoare atunci pentru ca nu a platit la partaj impreuna cu celalalt sot!... =D> atunci sa vezi ce de nervi se vor revarsa pe mediator, avocat etc., oricine nu l-a informat corect si complet.
puteti divorta de comun acord.
AVLIL a scris:


Din pacate insa, mediatorul si avocatul ar trebui sa cunoasca si sa informeze corect clientii, nu sa le spuna ca ce de bani castiga la partaj...
Cand se va trezi unul dintre ei sa isi inscrie in CF bunul care i-a ramas exclusiv dupa partaj... si plateste taxe la valoare atunci pentru ca nu a platit la partaj impreuna cu celalalt sot!... =D> atunci sa vezi ce de nervi se vor revarsa pe mediator, avocat etc., oricine nu l-a informat corect si complet.


Ce legatura exista intre taxele judiciare de timbru si inscrierea in cartea funciara, pe care oricine trebuie s-o faca, indiferent cum dobandeste bunul?

De ce trebuie sa fie cineva vinovat?
Daca stii de un text de lege care anuleaza textul art. ART. 63 din Legea 192 privind restituirea taxelor de timbru, in cazul in care litigiul se stinge prin calea medierii, ti-am fi recunoscatori sa ni-l indici, tocmai pentru a ne informa corect clientii, si a nu mai duce oamenii in eroare.
DInsa, daca nu exista un astfel de text de lege ... asteptam o reactie pe masura!

Si totusi, nu latura financiara trebuie accentuata, mai ales la mediere, insa ea nu poate fi neglijata.

Cu toata stima.
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
Fãnuța Lișman - Birou de mediator, Mediator
=D> Are legatura, vedeti dv... daca omul nu plateste taxa la notar sau instanta sau o plateste si i se returneaza, datoreaza impozitul procentual legal la transferul proprietatii. :D
La inscrierea dreptului in CF el se trezeste ca are de platit.
Ca instantele nu prea au timp sa trimita la organul fiscal hotararile, asa ca omul se trezeste mai tarziu cu nevoia de plata. B-)
De ce naiba e necesar certificatul fiscal la transfer?

Dar nu exista un singur text de lege, a se vedea 77 indice 1 Cod fiscal, coroborat cu taxa de timbru pentru partaj din legea 146 a taxelor de timbru, normele de aplicare ale Codului fiscal, norme pentru aplicare legea 7 pentru inscrierea transferurilor in CF, REGULAMENTE...
Nu se aplica teoria de mai sus in cazul medierii.
Faptul ca li se returneaza taxa de timbru partilor interesate, in urma medierii, nu este de natura sa-i incadreze in randul celor ce cu buna stiinta (sau din nestiinta) nu au platit taxele judiciare.

Toate acele texte indicate nu se aplica situatiilor in care legea insasi scuteste de taxe un contribuabil.
Nu este posibil ca legea, pe de o parte sa scuteasca de taxe, iar pe de alta sa recupereze taxa pentru care a fost scutit justitiabilul!?:O

Prin urmare, odata scutit, ramane scutit de la plata taxelor.

Faptul ”Ca instantele nu prea au timp sa trimita la organul fiscal hotararile, asa ca omul se trezeste mai tarziu cu nevoia de plata.” nu este de natura sa oblige ”omul” sa plateasca, el insusi putand opune organului respectiv hotararea instantei.

Prin urmare, haideti sa nu mai ducem oamenii in eroare.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort daniela70 daniela70 Buna ziua! Sotul meu doreste sa-i dau acordul pentru depunerea cererii de divort. Mentionez ca avem un copil minor , un apartament si o masina, dobandite ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu trei copii calinaei calinaei Care este procedura cea mai simpla si rapida pentru divort in conditia in care amandoi ne dorim acest lucru. In urma casatoriei au rezultat trei copii, acestia ... (vezi toată discuția)
Caz de divort prea intarziat OchirosiMaria OchirosiMaria Buna Seara. Am si eu un caz in care am nevoie de niste sfaturi si niste raspunsuri corecte si precise. Este vorba despre fiica mea care de vreo 2 ani ... (vezi toată discuția)