sunt un viitor "client" al testului poligraf si sincer sa fiu la cat de tare psihic ma cred incep sa ma cam inmoi :) incep sa`mi pun semne de intrebare cu privire la acuratetea "aparatului" la seriozitatea politistilor si multe altele printre care si emotiile. partea vatamata de ce nu este supus testului ? daca am declarat ca sunt de acord cu testul, pot sa refuz acum ? mi`ar fi mai bine daca as angaja un avocat ? ( lucrez la o firma particulara unde sunt in permanenta in contact cu clientii - de cele mai multe ori vanzatorii - de 4 ani n`am primit nicio plangere (si sunt sute de firme), insa cum niciodata nu e prea tarziu, s-a intamplat acum 3-4 luni ....asa ca ..:) la ce nervi mi-a facut vanzatorul respectiv nici nu mai stiu ce sa fac...stau si ma intreb daca nu cumva a fost premeditata actiunea lui? )
.. si pana la urma , se tine cont sau nu, la un eventual proces, de rezultatul testului ? s`ar putea ajunge la proces avand in vedere lipsa probelor? singura proba impotriva mea ar fi ca am fost singura persoana care a intrat in ziua aceea dupa tejghea , vanzatorul fiind tot timpul la o distanta de o palma de mine ( timpul stationarii mele fiind aprox. 3 -5 min max) el doar banuieste ca eu i`as fi sustras portofelul (burdusit cum sustine el cu suma de 20mil) aruncat pe undeva p`acolo pe sub tejghea...si bineinteles, rezultatul testului poligraf al carui rezultat nu il stiu sigur...:) senchiu
Eu, sincer, nu stiu ca rezultatul testului sa fie o proba prevazuta de Codul de procedura penala...
Da' daca au recurs ei la asa ceva, inseamna ca nu stau prea bine:)
dupa discutia pe care ai avut o cu examinatorul si politistul sunt aproape sigura ca ai trecut testul (a fost in favoarea ta) iar acestia au incercat o diversiune pt. a te "convinge" , de frica raspunderii penale, sa recunosti o fapta penala pe care n-ai facut-o.
oricum, chiar in caz contrar, testul poligraf nu este proba recunoscuta de lege dar multi judecatori, pt. a pronunta o hotarire, au in verere si rezultatul acestuia, dar impreuna si cu alte mijloace de proba.
avand in vedere detaliile despre probele care ar fi impotriva mea, se poate spune ca alte mijloace de proba nu exista, sau nu sunt "concrete" singura proba concreta fiind rezultatul testului... !?