avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... help - test poligraf-
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

help - test poligraf-

sunt un viitor "client" al testului poligraf si sincer sa fiu la cat de tare psihic ma cred incep sa ma cam inmoi :) incep sa`mi pun semne de intrebare cu privire la acuratetea "aparatului" la seriozitatea politistilor si multe altele printre care si emotiile. partea vatamata de ce nu este supus testului ? daca am declarat ca sunt de acord cu testul, pot sa refuz acum ? mi`ar fi mai bine daca as angaja un avocat ? ( lucrez la o firma particulara unde sunt in permanenta in contact cu clientii - de cele mai multe ori vanzatorii - de 4 ani n`am primit nicio plangere (si sunt sute de firme), insa cum niciodata nu e prea tarziu, s-a intamplat acum 3-4 luni ....asa ca ..:) la ce nervi mi-a facut vanzatorul respectiv nici nu mai stiu ce sa fac...stau si ma intreb daca nu cumva a fost premeditata actiunea lui? )
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2007
access, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 17:04, 28 Aprilie 2007
promit ca voi citi atent, tot topicul si voi reveni miine cu parerea mea.;)
am omis sa precizez ca mai exista un suspect -colegul reclamantului, care in ziua respectiva nu era la magazin cand am fost eu in "vizita" la ei, si care, dupa spusele militianului a ajuns acolo la aprox. 30 min. - 1h dupa ce am plecat eu, fiind si el testat de asemenea cu poligraful- .. regret ca nu mi`a trecut prin cap sa`i cer nr de tel sa vb cu el dupa test, sa vad ce i`a zis ex. si mili`. :) .. ... faptul ca mi`a propus nenea militianu` sa ma gandesc la oferta lui cu amenda administrativa si returnarea sumei de bani, pe care reclamantul sustine ca o avea in portofel(2000RON), pana primeste rezultatul testului, ma face sa cred ca ceiluilalt suspect i`a iesit favorabil testul (in situatia in care si mie imi iese favorabil, mai exista caz? ) si asta ma face sa`mi intaresc ideea pe care am sustinut`o si`n fata militianului : sa nu fie o inscenare din partea reclamantului.... cam atat pentru azi :D P U B L I C I T A T E :)
Ma tot innebuniti cu faptul ca testul poligraf nu este proba conform Cpp in dreptul romanesc? Da' ce este poligraful? Nu este cumva o expertiza tehnico-stiintifica?
Si atunci este bine mersi prevazuta de Cpp.
Este adevarat ca ea, conform jurisprudentei (care are rol orientativ, nefiind izvor de drept) nu este luata in seama daca nu se coroboreaza cu alte probe.
Asta este conceptia judecatorilor care tin cont de aceasta proba. Ei pot tine cont de acest test la fel ca de orice alta expertiza. Consider, personal, ca la efectuarea unei astfel de expertize se poate cere de catre expertizat si participarea unui expert propriu. Acesta va avea mai multa influienta ca un avocat. Nu am auzit insa in practica de asa ceva, si nici eu nu am apelat la o asemenea varianta (era prea scump, sunt putine firme pe piata). Am cerut insa ca expertiza sa fie efectuata de un expert independent si nu de unul care isi desfasoara activitatea in structurile de le langa organele de cercet penala si am obtinut. Si a fost k.
Daca e sa compar, mintal, fetele a 2 clienti, unul care a facut expertiza la politie si celalalt, diferenta este ca de la cer la pamant; starea de spirit este alta, stresul este altul. Din pacate, nu mereu reusesti sa convingi organul care conduce ancheta sa accepte asa ceva si nu mereu oamenii supusi unui astfel de test inteleg importanta investirii unor sume pentru apararea lor.
Nu consider necesar in orice caz existenta unui expert independent, depinde de probele de la dosar. Eu as merge in locul tau pe amenintare, promisiuni etc. pentru a obtine o marturie din partea ta. Poti face si o plangere mai sus cu privire la politistul in cauza; si la expert se aplica. E drept insa ca ai complica putin lucrurile si nu ai fi privit bine in sistem. Iti recomand asistenta juridica pentru a merge pe calea asta.
Sa ne tii la curent cu rezultatele.

... faptul ca mi`a propus nenea militianu` sa ma gandesc la oferta lui cu amenda administrativa si returnarea sumei de bani, pe care reclamantul sustine ca o avea in portofel(2000RON), pana primeste rezultatul testului, ma face sa cred ca ceiluilalt suspect i`a iesit favorabil testul

nu te baza pe asta!
cum ti-am mai spus, "oferta" facuta de organ poate face parte dintrun scenariu politienesc pt. a obtine o marturisire.
poti fi sigur ca politistul a incercat aceeasi strategie si cu celalalt suspect.
in alta ordine de idei: din topicul tau am inteles ca practic nu exista nicio proba directa impotriva ta, doar presupunerea partii vatamate.
sugestia mea: daca declaratia ta este clara, la obiect, sustii raspicat ca nu ai nicio legatura cu furtul respectiv si ai in continuare o atitudine hotarita in ceea ce priveste nevinovatia ta (sa nu cumva sa te incurci in declaratii!), atitudine cooperanta fata de ancheta penala in desfasurare, atitudine respectuoasa fata de oranul de ancheta(nu fi ironic cu ei ca nu te ajuta deloc), din punctu meu de vedere, nu exista dosar.
sa nu cumva sa "accepti" propunerea politistului. iti garantez ca daca faci asta nu vei primi doar o "amenda administrativa".
...si vreau sa cred ca ai avocat!
e mult mai "sanatos" !
CE ALTE PROBE MAI SUNT IN DOSAR? CA TOT SPUI CA NU SUNT PROBE DAR SPUI SI CA AI FOST PE LANGA PORTOFEL.
Asta este o alta proba pe care org de cercet il va corobora cu testul. S-a gasit portofelul, chiar gol?

Alte discuții în legătură

Test poligraf - proba sau nu in instanta? xuser xuser Rezultatele de la testul poligraf sunt sau nu considerate proba in instanta pana la urma? Unii zic \"nu sunt considerate\", atunci dupa ce unii suspecti gen ... (vezi toată discuția)
Situatie test poligraf andrewculda andrewculda Buna ziua! Ma numesc Andrei Culda, sunt inscris nou pe acest forum tocmai pentru a afla raspuns la cateva intrebari. In urma cu ceva timp un coleg de-al ... (vezi toată discuția)
Sa fac sau nu testarea poligraf ? Achimitom04 Achimitom04 Buna ziua ! Am si eu nevoie de un sfat, de la domnul avocat Lasconschi sau altcineva care ar putea sa ma ajute. Lucrez pe o ambulanta Smurd. In februarie ... (vezi toată discuția)