avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inscrierea intentiei de a ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inscrierea intentiei de a ipoteca

Inscrierea intentiei de a ipoteca blocheaza CF ?
Daca sunt in negocieri cu un imprumutat (eu sunt cu imprumutatorul), pot prin Notar sa inscriu aceasta intentie de a ipoteca in CF ptr.a ma asigura ca in timpul asta nu negociaza cu inca 5..si sa ma trezesc ca dupa ce inchei contractul..mai apare cineva inaintea mea cu jumatate de ora in CF?

Ma protejeaza (pe mine, imprumutatorul) aceasta inscriere a intentiei de a ipoteca de alti creditori ?
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 21:11, 30 Aprilie 2010
In momentul in care ajungeti la notariat se obtine de catre notar un extras de carte funciara de autentificare care blocheaza Cartea Funciara 5 zile, adica termenul de valabilitate al extrasului, timp in care nu se mai poate obtine, de nimeni altcineva un alt extras.
dupa autentificarea actului notarul are obligatia trimiterii actului la Oficiul de Cadastru.
Registratorul de Carte Funciara nu poate inscrie in Cartea Funciara decat acea operatiune pentru care a fost cerut extrasul.
Pe scurt: daca aveti in momentul semnarii contractului un extras liber de sarcini nu va puteti trezi ca-si inscrie altcineva un drept inaintea dvs.
In perioada dintre intentia de a ipoteca si contractul in sine, se blocheaza CF?
Adica..in aceasta perioada poate constitui proprietarul imobilului un alt contract de imprumut cu ipoteca cu alta persoana chiar daca are inscrisa aceasta intentie de a ipoteca? Sau...in aceasta perioada imobilul poate fi urmarit de alti creditori?
In perioada cuprinsa intre data notarii promisiunii de ipotecare si inscrierea dreptului de ipoteca in baza contractului autentificat, cartea funciara nu este blocata, asa incat proprietarul poate sa faca ce vrea cu imobilul. Intrebarea este daca alti creditori ar mai incheia contracte de imprumut in masura in care in extrasul de carte funciara exista deja notata o astfel de intentie cu un alt creditor?
Da.
Vreau sa va mai intreb ceva: de ce, in situatia in care se da un referat de completare pentru un dosar de CF, pana la solutionarea dispozitiilor din referatul de completare CF este blocata?
In ce sens este blocata? Ce nu se poate face in acest timp?

Alte discuții în legătură

Inscrierea intentiei de a instraina ContSters40598 ContSters40598 Cum se realizeaza efectiv aceasta inscriere? Care sunt actele juridice pentru care se poate cere aceasta inscriere? Blocarea cartii funciare in baza ... (vezi toată discuția)
Art. 2386 cod civil Vartgoth Vartgoth Salut , Vreau sa vand un apartamanet si in Draftul de precontract Notarul a pus si fraza urmatoare : \"În acelaşi timp, Promitentul Cumpărător are ... (vezi toată discuția)
Antecontract fara intabulare incepand cu 1 oct 2011? CipiM CipiM Am de facut un antecontract pentru cumparerea uni apartament dar vanzatorului nu i-au iesit inca actele de cadastru si intabulare. Am fost la un notar sa ... (vezi toată discuția)