avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratii date sub influenta drogurilor!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratii date sub influenta drogurilor!!!

Am deschis acest topic, deoarece mie nu mi se pare normal sa se ia declaratii de la un invinuit care se afla la cateva ore de la administrarea ultemei doze de drog.
Ieri si azi, am asistat clientul la audieri pentru o talharie facuta pentru a putea sa-si procure droguri.
De dimineata, acest om, la Parchet, era atat de ametit incat nici nu putea sa se tina pe picioare. Mi s-a explicat ca aseara au fost domnii politisti cu el la spital si i s-a dat o anumita medicatie, specifica celor care sunt consumatori curenti de droguri puternice.
M-a frapat faptul ca acest tanar, era foarte ametit dupa acele medicamente si stand de vorba intre 4 ochi, cam de 3 ori era sa cada peste mine. Clar in ce stadiu se afla... si cu toate astea procurorul l-a audiat.
Este revoltator sa profiti de faptul ca omul habar nu are pe ce lume este, din cauza drogurilor si a celorlalte medicamente preventive pt starea de sevraj care il fac buimac. Cum este posibil sa se ia declaratie de la un om care nu isi da seama ce vorbeste si nici macar nu se intelege ce spune...ca sa nu mai vorbim ca este complet lipsit de aparare din cauza starii lui.
Eu consider ca ar trebui facut ceva in sensul acesta, referitor la cei aflati sub influenta drogurilor.
Daca mintea este tulbure, discernamantul este minim, poti lua de bun ce declara respectivul???
Aceasta lege stramba, ii favorizeaza pe anchetatori sa-i incrimineze mai usor, sa profite de starea precara mentala si fizica a invinuitului drogat si astfel orice prostie care ii scapa respectivului din lipsa de discernamant, sa fie folosita impotriva lui.

voi ce opinie aveti despre aceasta situatie???:">

Avocat Myra Vasilescu

p.s uneori aceste cercetari sunt o bataie de joc:(
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
o persoana aflata in situatia de care vorbeam, este normal sa fie audiata???
Ma scuzati ca intervin si eu..nu am studii in domeniu dar traiesc de patru luni un cosmar din care nu ma mai pot trezi..acest cosmar li-l datorez d-lor procurori atat de perspicace si de capabili incat nu se pot baza NICIODATA pe ceea ce au in cap si prin probe stranse cu sarguinta ci doar pe declaratiile inculpatului..in cazul meu inculpatul a ales tacerea si a lasat asa cum spunea un distins domn avocat sa fie condamnat pe probe nu pe ce declara..dar nu s-a intamplat deloc asa NU-ul ia infuriat atat de tare pe procurori,anchetatori ca nu am reusit impreuna cu avocatul sa dovedim absolut nimic..nu sunt probe in dosar, doar convingerea lor ca inculpatul e vinovat motiv suficient pentru a-l tine in arest preventiv 4 luni!
Asadar dreptul la tacere e un vis..dreptul de a a nu te auto-incrimina asemenea, dreptul de spune ca nu esti vinovat daca nu sunt probe in dosar..asemenea!
Urasc tara asta cu tot ce inseamna ea, iar acum o urasc pentru LIPSA JUSTITIEI!

urasc sistemul asta CORRUPT..si plin de oameni fara capacitati intelectuale..care in loc sa faca specializari in drept, sa se uite la cei care aplica legea corect si impartial isi petrec timpul facand jocuri de culise!
Nu parlamentarii sunt partea cea mai murdara a tarii..justitia este..pentru ca sloganul "in folosul cetateanului" e o gaselnita..corect ar fi "in ciuda drepturilor OMULUI"!~

Am planuri mari..de a "darma" acest mizerabil sistem si de a avea [arte de dreptate..dar sunt atat de "mica" si noi ceilalti suntem atat de lipsiti de initiativa ca ne lasam "condusi" de gunoaie ..corupte, si nu schimbam nimic..ne plangem doar pe unde apucam..pe site-uri, la cunoscuti, colegi si camd am putea sa ii infruntam ne e teama..teama sa nu ne inrautatim situatia..si asa fac toti!
Ar trebuie sa existe o noua revolutie..si daca nu prin iesirea in strada macar prin semnalarea acestor mizerii la cei care si-ar da cat de cat interesul..la CEDO..dar banii sunt putini, timpul asemenea...si uite asa isi fac ei de cap!
SPER ca peste ei isi va apleca macar Dumnezeu mania si va face macar el dreptate..pentru ca noi romanii nu suntem in stare sa ne aparam ..suntem un popor de lasi, lipsiti complet de ambitie, visuri marete..lipsa banilor ne omoara si asta ne este scop principal in viata~!
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
ContSters125947, utilizator
Daniel Coman,te astept cu o propunere de lege ferenda si pe speta discutata de noi!=D>
Avokitten a scris:

o persoana aflata in situatia de care vorbeam, este normal sa fie audiata???

Din punctul meu de vedere nu ar trebui audiata insa nu imi este clar daca are sau nu discernamant in acele momente.
Banuiesc ca "baietii" voiau sa ii ia declaratia pentru a avea inca o justificare la o eventuala propunere de arestare preventiva.
Nu sunt medic,nu stiu,daca starea de dupa ingurgitarea unei cantitati de droguri(depinde si de cantitate,iar in cazul de fata asociata cu un oarecare remediu medical) sau sevrajul iau sfarsit dupa 24 de ore,cat "tine"ordonanta de retinere .
In mod cert,unui om care are discernamantul alterat de consum si in cazul nostru ,eventual si de o medicatie reparatorie sau nu ,nu i se poatre lua declaratie.
In mod cert acesta poate fi considerat un abuz,chiar daca legea actuala nu il distinge in mod evident si imperativ.

@"u.b.i.k."
judecator-Ivan /Natasa Torquemada-ce simbioza !
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Agresiuni din partea procurorilor diicot MihaiAndreiCristian MihaiAndreiCristian Buna seara, am fost citat ca suspect intr-un dosar de trafic si consum de droguri ( nu o sa spun unde si numele procurorilor s.a.m.d) . Ceea ce conteaza este ... (vezi toată discuția)
Consum droguri Cristi Dumitrescu Cristi Dumitrescu Buna ziua, am fost chemat la politia judeteana in judetul meu in calitate de martor in vederea consumului de droguri, acolo am fost audiat si am recunoscut ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie / plangere impotriva unei amenzi administrative DehRadu DehRadu In speta am fost chemat la DIICOT ca martor intr-un dosar de trafic de droguri. In acel dosar cunosteam o singura persoana iar ea este acuzata de trafic. Am ... (vezi toată discuția)