avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sesizare itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sesizare itm

vreau sa fac o sesizare la itm pt ca firma la care lucrez nu plateste orele suplimentare si nici sambetele si duminicile. Totusi, nu vreau sa o semnez. O vor lua in considerare? O pot depune si pe internet?
Cel mai recent răspuns: klewos , utilizator 02:01, 29 Iunie 2007

vreau sa fac o sesizare la itm pt ca firma la care lucrez nu plateste orele suplimentare si nici sambetele si duminicile. Totusi, nu vreau sa o semnez. O vor lua in considerare? O pot depune si pe internet?

inspectorii de munca nu vor lua in considerare sesizarile nesemnate, dar pot pastra confidentialitatea reclamantului daca sunt motive intemeiate. oricum legea te protejeaza ...

DEPINDE CE ESTE PREVAZUT IN CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA PE CARE L-ATI SEMNAT .
DACA ACOLO SE MENTIONEAZA CA ORELE SUPLIMENTARE NU SE PLATESC , ASA ESTE CORECT ..........
.

Unde scrie ca un CIM "bate" o lege?
Eu stiu ca unde-i lege nu-i tocmeala.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2007
simonaelena, utilizator

DEPINDE CE ESTE PREVAZUT IN CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA PE CARE L-ATI SEMNAT .
DACA ACOLO SE MENTIONEAZA CA ORELE SUPLIMENTARE NU SE PLATESC , ASA ESTE CORECT , LA FEL DACA SE MENTIONEAZA CA ORELE SUPLIMENTARE SE PLATESC / SAU SE ACORDA ZILE LIBERE , ASA TREBUIE INTELESE ACESTE PREVEDERI .

Unde scrie ca un CIM "bate" o lege?
Eu stiu ca unde-i lege nu-i tocmeala.
~ Conținut șters la cerere ~
In mod sigur CIM nu prevede plata orelor suplimentare. De regula se folosesc formulare tip si angajatorii nu prevad plata orelor lucrate suplimentar. Ceea ce inseamna ca dupa "scurgerea" celor 30 zile prevazute de Codul muncii, angajatorul este obligat sa plateasca efectuarea acestora. Stim cu totii ca de la teorie la practica este drum lung si ca nimeni nu respecta limita de 48 ore lucrate saptamanal. O sesizare la ITM ar rezolva problema (am avut un caz asemanator si firma a fost obligata sa plateasca toate orele suplimentare prestate de salariati si sa prezinte o copie a statului de plata respectiv), deci sa nu ne fie teama sa ne cerem drepturile, atunci cand avem dreptate.

Alte discuții în legătură

Neplata orelor suplimentare prisacariuadi prisacariuadi Salutare, lucrez la o firma la care in decursul anului 2011 am facut foarte mult eore suplimentare.la inceput era bine(se plateau) apoi au inceput sa ... (vezi toată discuția)
Perioada maxima dupa care am dreptul sa primesc banii pentru orele suplimentare rlau_ro rlau_ro Am de luat bani pentru orele suplimentare pe luna mai. Doresc dupa cat timp am dreptul sa primesc banii in cazul in care nu mi se compenseaza prin liber, si ... (vezi toată discuția)
Recompensare ore suplimentare blaulilien blaulilien Exista in legislatia muncii un termen de prescriere, ( adica un numar de ani dupa care acestea nu mai sint valabile ) pentru orele suplimentare acumulate pe ... (vezi toată discuția)