luckystar a scris:
sfatul meu ferm este sa nu mai discutati absolut nimic despre aceasta tema.
nu de alta, dar pana sa ne gandim noi la incadrarea juridica a faptei fetei, va veti trezi dv. cu vreo incadrare juridica ...
Este o situatia tare complicata.
Parerea mea este sa vorbiti cu mama ei si sa ii spuneti ca ar trebui sa isi paraseasca concubinul.Daca ea are in cap aceasta obsesie exista riscul sa faca o fapta deosebit de grava, ceea ce trebuie evitat.Este posibil ca la nervi sa comita o infractiune de omor.Din cele expuse rezulta ca nu sta deloc bine cu nervii.
Mai cred ca ar trebui sa anuntati politia si sa o ia la intrebari la sectie.Din punctul meu de vedere este modalitate inhibatorie.Trebuie sa inteleaga ca nu trebuie sa aiba de-a face cu politia...niciodata.
Ar fi bine sa nu se ajunga consumarea infractiunii si daca puteti incerca sa impiedicati acest lucru ar trebui sa o faceti...
Daca mergeti la politie rezolvati doua probleme.Una ar fi aceea ca impiedicati savarsirea infractiunii si a doua, in stransa legatura cu prima, ar fi aceea ca chiar daca ar mai comite ulterior infractiunea dvs. ati fi exonerat de orice raspundere penala.
Potrivit art. 26 din Codul penal, complice este persoana care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala.
Sunt convins ca cel ce o tot sfatuieste nu realizeaza ceea ce face.Nu realizeaza ca poate primi aceeasi pedeapsa cu autorul infractiunii de omor.Si daca vorbeste aiurea fara sa realizeze ca persoana chiar se gandeste la modul serios sa comita aceasta infractiune de omor calificat tot va fi arestat.
Din punctul meu de vedere nu se poate retine instigarea la infractiunea de omor calificat deoarece rezolutia infractionala se poate spune ca a fost luata de aceasta persoana, insa sub aspectul pedepsei ce va fi aplicata chiar nu conteaza acest aspect.
avocat Claudiu Lascoschi