avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul de a semna actul aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul de a semna actul aditional

In cazul in care un angajat refuza sa semneze un act aditional la contractul individual de munca ce este de facut si care este baza legala ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:19, 5 Decembrie 2023
Nu semnati actul aditional ,daca nu va convine modificarile respective ...daca il semnati, atunci obligatia de informare a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii actului aditional.
Deci eu m-am gandit sa scriu in partea de jos a actului langa semnatura:
-refuz sa semnez actul fiindca nu e corecta normarea timpului de munca(chiar nici nu este,nu pot fi de acord nici cum ca nu-mi ajunge timpul).
-Nu am fost instiintat inainte cu .....15 zile(????) de modificare conform cu art.... din codul muncii.. nu stiu trebuie sa mai caut ,poate imi spuneti dvs.Mai e valabila prevederea ca nu pot fi concediat daca refuz( conf art 72(2))?.
1. Despre ce fel de normare este vorba?

2. Codul Muncii nu prevede niciun termen privind informarea prealabila ... art.17 alin.1 C.mun. : Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
Despre normarea timpului efectiv de munca,se vrea de catre angajator sa ne plateasca numai 4 ore in loc de 8 ore si nu este corect fiindca nu se poate face treaba care trebuie facuta in timpul ala mai scurt , el vrea asta doar ca sa ne dea bani mai putini sau sa ne determine sa plecam la cerere ca sa nu primim somaj sau salarii compensatorii. Asa cred eu si asa si este, e vorba de o companie mare cu zeci de mii de angajati se vrea sa se faca asta la nivel de tara.
Am recitit ce-am scris,am spus despre diminuarea salariului dar de fapt aceasta se intampla pe cale de consecinta datorita reducerii timpului efectiv de lucru,asta e de fapt nemultumirea fiindca oricum trebuie sa stai sa termini ca nu ajung 4 ore , poate 6 ore ar fi fost mai aproape de adevar!,oricum nu pot fi de acord si nu cred ca semnez ca sa autorizez aceasta masura dea dreptul idioata.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
nelutu_pop, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună, de aproximativ 2 ani sunt manager magazin optica, dar ... Mihaela Nuță Mihaela Nuță Bună, De aproximativ 2 ani sunt manager magazin optica, dar în tot acest timp am fost și optometrist (executarea consultații pt ochelari) ,deși nu e în ... (vezi toată discuția)
Act adițional cu perioada de proba?,deși am demonstrat ca sunt ... Mihaela Nuță Mihaela Nuță Act adițional cu perioada de proba?,deși am demonstrat ca sunt apta pt job pe noua funcție De aproximativ 2 ani sunt manager magazin optica, dar în tot ... (vezi toată discuția)
Modificare ilegală contract de muncă dani_cek dani_cek Bună ziua. Sunt angajat la o multinationala din Brasov pe o perioada nedeterminata, contractul este semnat in februarie 2017 pentru un post de asistent ... (vezi toată discuția)