avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul de a semna actul aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul de a semna actul aditional

In cazul in care un angajat refuza sa semneze un act aditional la contractul individual de munca ce este de facut si care este baza legala ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:19, 5 Decembrie 2023
multumesc!
Buna ziua,
Pe scurt, am fost trimis la un curs de catre angajator si astazi(la o saptamana dupa inceperea) am primit un act aditional in care scrie ca in cazul in care vreau sa plec mai devreme de 5 ani din firma trebuie sa platesc cursul, valoarea scade in fiecare an.
Nu vreau sa semnez acest act aditional, sunt cumva obligat sa il accept/semnez?
Nu sunteti obligat sa-l acceptati actul aditional daca nu va convine ceea ce este inclus in acesta.

Insa, potrivit art.198 alin.2 C.mun., durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, precum si orice alte aspecte in legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii profesionale, se stabilesc prin act aditional la contractul individual de munca.
asta inseamna ca nu este nimic ce m-ar putea obliga sa semnez actul aditional.
Va multumesc
Nu au cum sa va oblige sa semnati un astfel de act.

Alte discuții în legătură

Bună, de aproximativ 2 ani sunt manager magazin optica, dar ... Mihaela Nuță Mihaela Nuță Bună, De aproximativ 2 ani sunt manager magazin optica, dar în tot acest timp am fost și optometrist (executarea consultații pt ochelari) ,deși nu e în ... (vezi toată discuția)
Modificare ilegală contract de muncă dani_cek dani_cek Bună ziua. Sunt angajat la o multinationala din Brasov pe o perioada nedeterminata, contractul este semnat in februarie 2017 pentru un post de asistent ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca de catre angajator luminar luminar M-ar interesa daca un angajator poate schimba locul de munca al unui angajat fara acordul acestuia si ce sanctiuni risca angajatul daca refuza.(sunt angajatul ... (vezi toată discuția)