avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul de a semna actul aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul de a semna actul aditional

In cazul in care un angajat refuza sa semneze un act aditional la contractul individual de munca ce este de facut si care este baza legala ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:19, 5 Decembrie 2023
Cea mai rapida varianta, este incetarea c.i.m. cu acrordul partilor , art.55 lit.b C.mun. ... insa acest mod de incetare nu va da posibilitatea sa beneficiati de somaj ..

Este avantajos pentru dvs o concediere in baza art.65 C.mun. , situatie care va da posibilitatea sa beneficiati de somaj.
Conform art 55 , lit b daca depun o cerere de demisie pot sa plec fara preaviz de 21 zile cred ca e acuma obligatoriu.Fiindca mi-am gasit un alt loc de munca dar inca nu am spus sefilor mei unde vreau sa mut acuma trebuie sa negociez la noul loc de munca si apoi plec.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
nelutu_pop, utilizator
Conform art.55 lib C.mun. nu puteti depune cerere de demisie ... art.55 lit.b C.mun = incetarea c.i.m. cu acordul partilor si nu prin demisie.

Fie solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor, fie prin demisie (art.81 C.mun.) ....
Deci daca plec conform art 55, lit b nu este necesar preaviz dar daca plec cu demisie art 81 atunci trebuie neaparat preaviz ..... am inteles corect?
Ati inteles corect ... :)

Alte discuții în legătură

Bună, de aproximativ 2 ani sunt manager magazin optica, dar ... Mihaela Nuță Mihaela Nuță Bună, De aproximativ 2 ani sunt manager magazin optica, dar în tot acest timp am fost și optometrist (executarea consultații pt ochelari) ,deși nu e în ... (vezi toată discuția)
Act adițional cu perioada de proba?,deși am demonstrat ca sunt ... Mihaela Nuță Mihaela Nuță Act adițional cu perioada de proba?,deși am demonstrat ca sunt apta pt job pe noua funcție De aproximativ 2 ani sunt manager magazin optica, dar în tot ... (vezi toată discuția)
Modificare ilegală contract de muncă dani_cek dani_cek Bună ziua. Sunt angajat la o multinationala din Brasov pe o perioada nedeterminata, contractul este semnat in februarie 2017 pentru un post de asistent ... (vezi toată discuția)