avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul de a semna actul aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul de a semna actul aditional

In cazul in care un angajat refuza sa semneze un act aditional la contractul individual de munca ce este de facut si care este baza legala ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:19, 5 Decembrie 2023
Intr-adevar, semnarea unui astfel de act va poate afecta in viitor ..
Multumesc , nu am sa semnez!Dar am un coleg care e in concediu medical ma gandesc ca la el nu se poate modifica,el nu o sa semneze oricum ca e la spital.
Nu are cum sa semneze asa ceva in timpul cat c.i.m. este suspendat.
Multumesc pentru raspunsuri.
In acelasi caz sunt si eu , la fel ca nelutu_pop , nu sunt de acord sa semnez acel act aditional care este bazat pe o normare facuta cu rea credinta de a diminua exagerat de mult salariile , oricum nu semnez pentru ca am si temeiul legal oferit de catre CCM prin care specifica ca salariul nu se poate modifica din vointa unei singure parti . Dar ceea ce intentionez sa fac este sa cer contractul meu individual de munca de la resurse umane sa vad unde scrie ca normarea se face in functie de volumul de munca si nu dupa ore asa cum stiu ca scrie , dar vreau sa verific si acest aspect din contract precum si actele aditionale si anexele anterioare , mentionez ca la angajare in companie nu am intrat in posesia contractului deoarece au motivat ca trebuie trimis la directia regionala... pentru parafare si apoi am asteptat dar nu a ajuns nimic la mine si acum sunt nevoit sa fac o cerere sa mi-l trimita de la directia regionala ...
Apoi sa vad ce e de facut, oricum acel act aditional nici nu am de gand sa-l trimit nici asa gol pentru ca nu este semnat si nici stampilat de catre director si cred ca hartie au sa trimita si altele . De concediat nu au cum pentru ca ar comite o ilegalitate , dar in schimb pot sa imi faca viata amara prin controale si alte manareli , nu ca ar fi prea fericita viata noastra a celor care alearga zi de zi pe un salariu de mizerie , dar chiar si asa vrem dreptate si pentru cei mici .
Imi cer scuze pentru discursul mai lung , dar va rog sa-mi dati si mie un sfat referitor la cum ar fi bine sa procedez si care sunt variantele prin care ma pot concedia ? eu unul as fugi mai repede din companie (art 55 din CCM), de preferat ar fi daca compania ar decide incetarea prin art 65CCM.

Alte discuții în legătură

Bună, de aproximativ 2 ani sunt manager magazin optica, dar ... Mihaela Nuță Mihaela Nuță Bună, De aproximativ 2 ani sunt manager magazin optica, dar în tot acest timp am fost și optometrist (executarea consultații pt ochelari) ,deși nu e în ... (vezi toată discuția)
Modificare ilegală contract de muncă dani_cek dani_cek Bună ziua. Sunt angajat la o multinationala din Brasov pe o perioada nedeterminata, contractul este semnat in februarie 2017 pentru un post de asistent ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca de catre angajator luminar luminar M-ar interesa daca un angajator poate schimba locul de munca al unui angajat fara acordul acestuia si ce sanctiuni risca angajatul daca refuza.(sunt angajatul ... (vezi toată discuția)