avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de concediere

Buna ,in urma cu 4 luni am fost angajata din somaj la o firma cu durata nedeterminata,la inceputul lunii mai exact pe data de 09 apr.am intrat in concediu medical pana la data de 14 mai inclusiv.Am primit prin posta o decizie prin care mi se aducea la cunostinta ca la data de 06.mai am fost concediat,intreb eu acum cum e posibil fiind in concediu medical sa se ia o astfel de decizie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:16, 15 Mai 2010
da,este mentionat in CIM ca in cazul concedierii am dreptul la un preaviz de 20 zile,motivatia era citez...........incalcarea grava regulilor de disciplina a muncii...........
dar ma repet,,,,,in cazul in care eram in concediu medical era posibil sa se emita o astfel de decizie de concediere oricare ar fi motivul ei?
Daca este vorba despre o incalcare grava a regulilor de disciplina a muncii atunci trebuia sa vi se faca o cercetare disciplinara si ca urmare a acestia sa se dispuna concediere.
imi puteti zice in ce caonsta aceasta cercetare?
1. In cazul concedierilor disciplinare nu se acorda preaviz ...
2. Din data de 6 mai aveti la dispozitie un termen de 30 de zile pentru a contesta in instanta decizia de concediere.
3. Angajatorul nu poate dispune concedierea salariatului pe durata incapacităţii temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii. Exceptie facand motivele ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului.
4. Aplicarea sancţiunilor disciplinare nu se face în mod arbitrar de către angajator, ci ca urmare a unor reguli procedurale, care sunt stabilite în scopul de a asigura eficienţa combaterii unor acte şi comportamente dăunătoare muncii, şi de a stabili cu exactitate faptele, de a garanta dreptul de apărare al salariatului.
Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia celei prevăzute la art. 264 alin. (1) lit. a) C.mun., nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva gigelas gigelas Buna ziua, Un angajator a concediat disciplinar un salariat pe motiv ca ar fi avut un comportament neadecvat la locul de munca si ca ar fi avut mai multe ... (vezi toată discuția)
Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara in perioada de preaviz al concediere colectiva ContSters105242 ContSters105242 Buna ziua, Am si eu o intrebare, va rog frumos. Sunt angajat, la o firma mai mare, si am primit acum o saptamana decizia de concediere colectiva (cu art. ... (vezi toată discuția)