avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de concediere

Buna ,in urma cu 4 luni am fost angajata din somaj la o firma cu durata nedeterminata,la inceputul lunii mai exact pe data de 09 apr.am intrat in concediu medical pana la data de 14 mai inclusiv.Am primit prin posta o decizie prin care mi se aducea la cunostinta ca la data de 06.mai am fost concediat,intreb eu acum cum e posibil fiind in concediu medical sa se ia o astfel de decizie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:16, 15 Mai 2010
:offtopic: Interventie moderator
Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, putei folosi functia de editare a mesajului anterior.
Incalcarea Regulamentului Forumului se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

................
Notele de relaţii, referatele, notele explicative nu fac dovada efectuării cercetării prealabile. Aşadar, angajatorul trebuie să dovedească faptul că a convocat în scris salariatul, precizând obiectul, data, ora şi locul întrevederii.
Daca acel convocator a reprezentat rezultatul cercetarii disciplinare, angajatorul avea obligatia sa emita decizia de concediere in 30 de zile din acel moment si sa vi-o comunice.
Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
Data luării la cunoştinţă de către angajator despre săvârşirea abaterii disciplinare este data înregistrării referatului sau sesizării care priveşte săvârşirea abaterii disciplinare.
Am senzatia ca Dvs. nu ne explicati exact ce s-a intamplat....daca ma insel imi cer scuze...
1. Angajatorul nu are dreptul sa va concedieze pe durata concediului medical....daca angajatorul stia sa sunteti in concediu medical... -...adica Dvs. aveati obligatia sa-l anuntati intr-un anumit interval de timp (probabil maxim cateva zile de cand a aparut incapacitatea de munca)- termen prevazut in Regulamentul intern al angajatorului, de care sunt sigura ca ati luat la cunostinta la angajare.
2. Ati depus medicalul la angajator? ...adica pentru luna aprilie aveati obligatia sa depuneti certificatul medical la sediul angajatorului..pana cel tarziu pe data de 05 mai 2010(conform legii)?
3. Daca nu ati indeplinit obligatiile de mai sus angajatorul este in drept sa va concedieze disciplinar pentru absente nemotivate....evident ca trebuia sa indeplineasca si o procedura de cercetare disciplinara....conform lui art. 266 si 267 din Codul Muncii.
4. Preavizul de 20 de zile lucratoare este obligatoriu daca angajatorul va concediaza pentru motive ce nu tin de persoana Dvs.(desfiintarea postului) nu si daca acesta va concediaza pentru abatere disciplinara.
Asta e opinia mea...
In urma vizionarii ultimelor raspunsuri...aduc urmatoarele precizari...
1.Ati fost convocata, nu? - adica un reprezentant al angajatorului v-a dat o hartie in care erati rugata sa va prezentati la o anumita data si ora ca sa dati lamuriri cu privire la activitatea depusa de Dvs, nu?
2.Am inteles ca ati dat si o nota explicativa referitore la aceasta activitate, nu?
3. Apoi ati beneficiat de concediu medical, nu?
4. Daca angajatorul in urma cercetarii s-a decis sa va concedieze disciplinar -tot ce trebuia sa faca era sa astepte sa va terminati concediul medical....si aici intervine intrebarea mea....ati anuntat ca aveti concediu medical si in luna mai?
In cazul in care ati anuntat...atunci trebuie sa va adresati Tribunalului in a carui raza va aveti domiciliul in termen de 30 zile calendaristice....care curge la primirea deciziei de concediere....pentru a cere anularea acesteia....ca angajatorul trebuia sa va concedieze dupa terminarea concediului medical...si in timpul acestuia..
Asta e opinia mea...

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva gigelas gigelas Buna ziua, Un angajator a concediat disciplinar un salariat pe motiv ca ar fi avut un comportament neadecvat la locul de munca si ca ar fi avut mai multe ... (vezi toată discuția)
Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara in perioada de preaviz al concediere colectiva ContSters105242 ContSters105242 Buna ziua, Am si eu o intrebare, va rog frumos. Sunt angajat, la o firma mai mare, si am primit acum o saptamana decizia de concediere colectiva (cu art. ... (vezi toată discuția)