avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Programe de spionare instalate pe calc. unde lucrez la ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Programe de spionare instalate pe calc. unde lucrez la firma

Ma intereseaza cum ma protejeaza legea (si mai precis care lege) in cazul in care am descoperit pe calculatorul meu de la servici programe de spionare (keyloggere) instalate de sefi FARA CA EU SA FIU ANUNTATA!!!
Mentionez ca respectivul program imi pastra toate parolele, informatiile personale, mailurile personale, etc. Facea printscreen-uri la fiecare minut.
Sunt de acord ca e calculatorul firmei si poate face ce vrea cu el, dat totusi eu ca angajat nu tb sa stiu acest lucru? Mi se poate viola intimitatea chiar asa????
Astept un raspuns (destul de) urgent! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 10:41, 11 Septembrie 2009
eu zic ca nu este ilegal sa instaleze asa ceva....cat timp pe calculatorul tau sunt informatii cu un caracter deosebit pentru ei....totusi cu stirea ta..... pentru ca parolele tale asa nu mai inseamna nimic si mai mult....informatiile personale pe care le tii pe calculator...pt ca inerent petrecem mai mult timp pe calculatorul de la serviciu decat pe cel de acasa......asa ca nu putem sa nu avem pe el informatii personale
Din punctul meu de vedere, daca nu exista nici o baza legala (adica un act in cadrul caruia sa existe explicit o clauza cu privire la situatia data), s-a actionat ilegal (art. 42 si 43 din legea 161/2003) accesul fara drept la un sistem informatic si interceptarea fara drept de date informatice.
a mai fost o discutie pe tema asta si in continuare consider ca firma are dreptul sa supravegheze calculatorul firmei dar numai in ceea ce priveste informatiile legate de firma nu si cele personale ca mailul de yahoo, etc.
De acord, insa cum face firma sa vada tot ce e legat de munca si sa inchida ochii la ce e personal???
:-/
Exact...tocmai de aceea eu zic ca angajatii ar fi trebuit avertizati, ori ...cel mai simplu se restrictiona accesul pe anumite siteuri.

Alte discuții în legătură

Spionare angajati de catre angajator. limita legala 2016 ! JohnDhoe JohnDhoe Buna ziua, As dori sa stiu daca ma puteti lamuri cu o problema, avand urmatoarele date: Firma este autorizata sa prelucreze date avand caracter ... (vezi toată discuția)
Nelamurire monitorizare calculator Marcel_ Marcel_ Buna ziua ! Am o nelmaurire legata de monitorizarea unui calculator. Sunt un administrator de retea la o firma si am o colega la a carui calculator am tot ... (vezi toată discuția)
Monitorizare pc la serviciu fara anuntarea angajatului ContSters304089 ContSters304089 De curand am descoprit la servici ca PC=ul este monitorizat observand ca antivirusul a gasit acel program. Nu am fost anuntat nici in scris si nici verbal de ... (vezi toată discuția)